ADATLAP
Lélektársak - Sky
Sky egy kicsit zárkózott, szorongó tizenhat éves lány, aki túlságosan jól tudja, milyen érzés kívülállónak, idegennek lenni valahol. Mikor Londonból Coloradóba költözik kissé különc nevelőszüleivel, megtapasztalja milyen egy tipikus amerikai középiskola, és milyen egy nem tipikus fiú. Zed Benedict jóképű, tehetséges, minden lány álma, csak épp sötét titkok veszik körül.
Aztán Sky egy hangot hall a fejében… Az Ő hangját. És Zed is hallja, érti az ő válaszait, amiket még ki sem mondott. Mi ez az egész? Kik a savantok, és létezik olyan, hogy lélektárs? Sky hiszi is, nem is, amíg mélyen belül fel nem éled benne egy képesség, amitől már rég meg akart szabadulni. Valami, amitől egész életében félt…
Természetfeletti képességek, szövevényes összeesküvés és két kamasz szerelme....
Kemendi Tímea véleménye:
Tök véletlenül választottam ki ezt a könyvet, és igazából ezt a stílust nem is nagyon szeretem, de ez a történet mégis tetszett. Bár távol állnak tőlem ezek a természetfeletti dolgok, itt mégis olyan magától értetődő volt az összes "paranormális" dolog. Ahogy láttam, jópár része van még, most már biztos, hogy a többit is el fogom olvasni :)
Koller Alexa véleménye:
Istenem imádtam a sorozatot, remélem lesz több része is és minden testvér megtalálja a lélektársát. 3 könyvet olvastam mind a 3-at imádta. Nagyon érdekes történetek vannak benne, érdekesek a képességeik a szerelmük hogy bontakozik ki. Alig tudtam lerakni, mindenkinek ajánlani tudom őket!!!
Bányai Noémi véleménye:
Nem én vagyok a célkorosztály, nem is tetszett. Katyvasz és zagyva, a karakterek kidolgozatlanok, és Sky borzasztó idegesítő. A misztikus vonal egész érdekes, van benne fantázia, de ez a kötet engem nem tudott lekötni.
Buczkó Judit véleménye:
Érdekes kicsit misztikus könyv a savantokról. Különösen tetszett hogy Sky a zárkózott lány és Zed a kicsit "rosszfiú" hogyan találtak egymásra, az ellentétek hogyan egészítették ki egymást és ez a lélektársos dolog is nagyon megtetszett. Ajánlom mindenkinek mert nagyon jó történet.
Gazsóné Bodor Györgyi véleménye:
Kellemes kikapcsolódás volt ez a könyv. Izgalmas volt Sky-jal együtt felfedezni a savantok világát. Megkedveltem a szereplőket, Sky félénkségét és közben titkolt bátorságát, Benedicték pedig igazán páratlanok. A szerelmi szál finom, könnyed, ami az egész könyv stílusára is igaz. Zed "vadsága" is megfogott. Mindig jó, ha egy rossz fiú jó fiú. Jöhet a többi testvér, kíváncsian várom a történeteiket! :)
Buth Fanni véleménye:
Tökéletes romantikus, akció dús könyv. Nagyon tetszett alig várom, hogy a folytatást is el olvassam. Imádtam Sky kis félénk, zárkózott, kedves lány karakterét. De legjobban Zed macsó és egyben gondoskodó jellemét. Hogy mennyire szereti Sky-t minden egyes részben, párbeszédükben meg mutatkozik is, hogy kétszer is a lőszer golyók elé vetődik hogy meg védje lélektársát igazán bátor dolog. Nekem nagyon tetszett minden egyes mondatát élveztem.
Simon Bori véleménye:
Nagyon tetszett. Zed annyira figyelmes és kedves. Egyik kedvenc jelenetem az volt, mikor Zed és Sky két nagyon távoli városból kommunikáltak egymással és bár Sky rosszul lett tőle, attól még elég romantikus volt, hogy ilyen messziről is tudnak beszélgetni. Most nem lesz túl sok időm, de amint van lehetőségem rá, elolvasom a sorozat többi kötetét is és az írónőtől hamarosan megjelenő újabb Savant trilógiát is.
Csimbók Anna véleménye:
Egyszerűen imádtam, születésnapomra kaptam az első oldalak alapján nem nyűgözött le. De aztán ahogy egyre jobban belementünk a történetbe, ebbe a könyvbe is beleszerettem. Imádnék ilyen képességekkel teli világban élni. Alig várom hogy a többi részt is olvashassam!
Kissné Bugyi Vivien véleménye:
Nagy reményekkel álltam neki a könyvnek, azt gondoltam, hogy nem egy tipikus tini könyv lesz, hanem a leírásban előrejelzett "természetfeletti" képességek majd elszakadnak kicsit a vámpír-vérfarkas mainstreamtől. Hát....végül is így lett, ettől függetlenül a könyv nem volt nagy durranás, azok a bizonyos képességek szerintem nem voltak kellőképp kidolgozva, ahogy a karakterek sem. A történet viszonylag izgalmas volt, de semmi extra.
Az írásmód (vagy a fordítás?) sok helyen nekem túl "bugyuta" volt, nem sok irodalmi értéket hordozott magában.
Ami tetszett: maga az alaptörténet, a szereplők képességei, az életük, s ahogyan ezt megpróbálják kezelni, a javukra fordítani.
A második részben már jobban ki voltak dolgozva a karakterek, kevésbé voltak klisések, illetve a párbeszédek is életszerűbbek, élvezhetőbbek voltak, bár néhol még mindig felvontam a szemöldököm.
A történet maga sokkal izgalmasabb volt, mint az első részben, illetve a főszereplők is sokkal szimpatikusabbak, életszerűbbek. Azonban ebből a részből is hiányoltam a a "lélektárs-dolog" elsöprő erejét, hiszen állítólag minden erről szól... A szerelmi szál lehetett volna kicsit erősebb, érzelmesebb, de az izgalom kárpótolt érte.
Ami tetszett: a főgonoszok karaktere, s ahogy a Mylordtól való félelmet leírja az író.
Az egész trilógiát össz-vissz a harmadik részért érte meg elolvasni. Fordulatos volt, ami az első két részről egyáltalán nem mondható el. A főszereplő szimpatikus volt, életszerű, kidolgozott karakter. A város leírások élvezhetőek voltak, az egész könyvet láttam végig magam előtt. Azt sem hiányoltam, hogy az előző két rész szereplői viszonylag kimaradtak belőle, nem voltak beleerőszakolva a történetbe.
A főellenség itt tartogatott meglepetéseket, nem lehetett tudni, ki lesz az, az ír
Deák Fanni véleménye:
Nekem tetszett a könyv szerethető karakterek. Főleg a Zed de a testvéreinek a karakterei is nagyon jól meg vannak írva. Plusz nem a megszokott termeszet feletti könyv nagyon jó képeségeket talált ki az író. Számomra egy könnyed többször olvasható könyv.
Szabóné Kicska Mónika véleménye:
Én nem nagyon szoktam misztikus természetfeletti erővel rendelkező „lényekről” könyvet olvasni. Nagyon bizarrul hangzott ez a savant képesség és lélektárs dolog is számomra. De végülis az indián és cigány származásba helyezve ezeket még akár hihető is lehet, hogy valaki rendelkezik ilyen különleges képességekkel.
Kikapcsolódásnak tökéletes a könyv, mert tipikus romantikus történet, ahol a jók győzedelmeskednek a gonoszok felett. A háttérben húzódó bűnügyi történet visz némi plusz izgalmat az olvasásba.
Kedvenc részeim, amikor Skynak a sikerül legyőznie a Kellyk akaratát, és felismeri minden hipnotizálás ellenére is Zedet, mind a lövöldözésnél, mind a kaszinóbeli jelentenél.
Kis-Szótér Andrea véleménye:
Jó volt, tetszett. Jól megírt könyvecske, kedves arcok, kedvelhető karakterek. Hajazott ez a lélektárs dolog az Alkonyatban szereplő vérfarkasos bevésődés dologra. Nekem a végkifejlett, az izgalmasnak szánt rész igazán gyorsan végbement, lehetett volna benne vmi csavar, hogy nagyobb izgulást, szurkolást váltson ki az olvasóból, de azért nem volt rossz. Mindjárt neki is állok a következő történet elolvasásának. Kikapcsolódásnak, könnyű kis olvasmány
Mészáros Eszter véleménye:
A könyv alaptörténete tetszett, nem az a tipikusan természetfeletti. De a főszereplő, Sky nem nyerte el a tetszésemet. A barátjáé annál inkább. Tetszettek viszont a képességek, bár ebből többet is ki lehetett volna hozni.
Sári Marianna véleménye:
A leírásban megragadott a természetfeletti képességek - egy életre
szóló kötöttség kötöttség kombinációja. Bár a könyv kellően izgalmas
volt a szereplők meglehetősen kétdimenziósak maradtak.