ADATLAP
Létezik térkép a szerelemhez?
Lucy a huszonnegyedik emeleten lakik. Owen az alagsorban él. Nem meglepő tehát, hogy pont félúton találkoznak: beragadnak a liftben két emelet közé New York-i társasházukban, amikor egy áramszünet megbénítja az egész várost. Miután kiszabadítják őket, Lucy és Owen egész éjjel a sötét utcákon sétálnak együtt, a Manhattan fölött kivehetővé váló csillagok ritka látványát csodálva. Ám amint visszakapcsolnak a fények, az élet is visszatér a régi kerékvágásba. Lucy hamarosan külföldre költözik a szüleivel, Owen pedig nyugatra indul az édesapjával. A rövid, együtt töltött idő mindkettejükre nagy hatást gyakorol. És ahogy az élet Edinburghba, San Franciscóba, Prágába és Portlandbe sodorja őket, Lucy meg Owen folyamatosan tartják a kapcsolatot, képeslapokkal, időnként e-mailben, vagy éppen telefonon. De vajon megtalálják a módját – bármely kicsi is rá az esély –, hogy viszontláthassák egymást?
Jennifer E. Smith éleslátással teli és csodálatosan romantikus új regénye bizonyítja, hogy a világ közepe nem feltétlenül egy hely. Néha lehet akár egy személy is....
Lajos Aliz véleménye:
Egyszer olvasható könyv, de ajánlani tudom, mert kis aranyos. Kicsit féltem hogy tipikus tini könyv lesz, de annyira mégsem. Gyorsan el lehet olvasni, egyszerűen van megirva. Így, hogy a gyűrűk urával küzdök, ez kikapcsolodásnak pont jó volt.
Lajos Aliz véleménye:
Egyszer olvasható könyv, de ajánlani tudom, mert kis aranyos. Kicsit féltem hogy tipikus tini könyv lesz, de annyira mégsem. Gyorsan el lehet olvasni, egyszerűen van megirva. Így, hogy a gyűrűk urával küzdök, ez kikapcsolodásnak pont jó volt.
Miklósovics Lilla véleménye:
Nagyon aranyos volt! Owen és Lucy bebizonyította, hogy mindegy milyen messze van két ember, ha együtt kell lenniük, akkor együtt lesznek. Nagyon tetszett, hogy szinte a fél világot bejárták, kezdve New Yorkkal! Könnyed, szívmelengető kis könyv!
Zaják Julianna véleménye:
Első könyvem az írónőtől, és egyenesen elvarázsolt! Egyszerű hétköznapi dolgokat ír le, mellyel mindenki azonosulni tud (egy távkapcsolat félelmeit, nehézségeit, hogyan tudja feldolgozni egy család az édesanya halálát, az egymáshoz tartozás érzésének hiányát stb.), nagy áramszünet leírása, és a képeslapok küldése hatalmas ötlet volt! Beleszerettem ebbe a történetbe, keresni fogom az írónő további könyveit is.
Zolnay Dominika véleménye:
Imádtam ezt a könyvet! Nem tudnám megmondani, az életszerű történet, a fiatalok egyedisége, vagy a gyönyörű és cseppet sem fellengzős nemzeti leírások tették-e, de ez a könyv, nagyon megragadt bennem. Ami különösen tetszett, az az volt, hogy elég közel állt az igazsághoz, a valósághoz. Vannak történetek, amikben van egy csaj, meg egy fiú, szerencsétlenkednek, majd végül összejönnek. De ez nem ilyen könyv volt. Végig kiszámíthatatlan volt, és bebizonyította, hogy távolságból is kibontakozhat igaz szerelem. Azt is szerettem benne, hogy ilyen jól körülírt egyes kultúrákat. Nem a szokásos dolgokat írta, hanem a valóságot. Nem szépítette, csak elmondta, milyen is ott igazából. Vannak benne szívfacsaró részek, de összességében egy példás könyv.
Eszter Bako véleménye:
A könyv olvasása közben sokszor nekem is elszorult a torkom, annyira meghatóan és részletesen van bemutatva a kialakuló szerelem, annak ellenére, hogy harmadik személyben iródott. Vágyakozással tölt el, hogy én is szeretnék megélni egy ilyen történetet.
Onika-Szvath Szilvia véleménye:
Meglepő, egyedi történet, végre nem a szokásos sablon sztori. Kevésbé volt kiszámítható, és szeretem az olyan történet végeket, amikor nem 100% a hogyan tovább. Leginkább azért is tetszett, mert emberi, tehát igazán életszerű, akár velünk is megtörténhetne.
Szabó Rebeka véleménye:
Nagyon cuki ez a könyv. Nem történik benne semmi eget rengető, világmegváltó dolog, csupán annyi, ami bármelyik amerikai fiatallal is megtörténhet. Nagyon tetszett, hogy mindkét fiatal szemszögéből is megismerhetjük a történetet és az érzéseiket is. Igazából másokról nem nagyon tudunk meg semmit, így a végkifejlet sejthető, de azért van benne egy-két meglepő dolog. A végén én is azt éreztem, amit az írónő be akart bizonyítani: "a világ közepe nem feltétlenül egy hely. Néha lehet akár egy személy is.... "
Kovács Emese véleménye:
Hát igen ki ne szeretne eljutni New Yorkba? Nagyon tetszett a történet abból a szempontból, hogy nem az átlagos séma van benne. A két főszereplő megküzd a szerelemért, és ez is bizonyíték arra, hogy ha az ember szereti a másikat, akkor a távolság nem akadály. Jennifer E. Smith olyan szemszögből írja le a történetet, ami hétköznapi. Igaz, hogy mindenki szereti, ha a rocksztár szerelmes lesz egy névtelen lányba, de ez pont azért tetszik, mert bárkivel megtörténhet.
Dózsai Évi véleménye:
Meglepő történet volt számomra, nem szokványos, nem tudtam mire is számítsak és végül pozitívan csalódtam, szerencsére. Magával ragadott a történet és azóta is ha meglátok egy képeslapot, vagy ha áramszünetünk lesz tutira ez a történet fog eszembe jutni, sosem feledem, és azóta is mosolygok ha liftbe szállok. Bár nem írta tovább az írónő, nagyon kíváncsi lennék ,hogy hogyan oldották meg az eléjük gördülő akadályokat, bár biztos vagyok benne, hogy sikeresen, a sok költözés, utazás, csavargás, "párkapcsolat" után, hiszen egy világ választotta el őket, de legyőzték,akkor mi a mentség azoknak a pároknak,akik néhány községgel arrébb laknak egymástól és nem tudják áthidalni és nincs távkapcsolat? Ugyan,minden megoldható a szerelemért.
Bobor Rebeka véleménye:
Unalom. Alapból nem nagyon szeretem az E/3.-ban írt könyveket, de ez alapján nem ítélem el. Ennél a könyvnél ez volt a legkisebb probléma. Nagyon szenvedtem vele, szinte halálra untam magam, miközben olvastam. Nem olvasnám el többször, az biztos. 10/2
Deák Viola Helena véleménye:
Vééégre kijelenthetem, hogy befejeztem.

Vegyes érzéseim vannak a regénnyel kapcsolatban.
Egyrészt: cukormázzal leöntött, cukorkával megszórt love story. Nincs az az inzulinmennyiség, amivel lejjebb lehetne vinni a vércukorszintet olvasás közben. Most olyan korszakomat élem, amikor nekem ez túl sok. Sorry.
Egy kicsit abszurd a dolog, de a szerelem váratlan, kiszámíthatatlan, rózsaszín ködbe burkolja az agyat, szóval akár lehet is ilyen.

Másrészt vannak dolgai, amik tökre tetszettek:
A szereplők sokat utaznak, így mi olvasók is egy csomó helyre eljuthatunk.
És a legjobb, amiért végigolvastam: a karton darabok, amiknek én személy szerint úgy tudok örülni, ha kapok egyet *-* Képeslapok! Képeslapokat küldözgetnek egymásnak! Vidámabb napjaimon ezt romantikusnak találnám :D

Szóval egy olvasásnak elment, de nem szakad meg a szívem, mikor vissza kell vinnem a könyvtárba.
Dorottya Molnár véleménye:
Nekem ez egy tokeletes peldaja volt arra, hogy a tavkapcsolat nehezen, de mukodhet, hogyha a ket fel megbizik egymasban, es van akaraterejuk az egeszhez. Megrendito volt a tortenet, beletudtam elni magamat,es nagyon nehezen tudtam csak magam raszanni hogy letegyem egy pillanatra az asztalra ezt a konyvet:D Mondjuk a kedvenc iromtol el is vartam ezt a hatast. :)
Bali Mária véleménye:
Lucy és Owen története nagyon tetszett. Kezdetben féltem attól, hogy újra egy tini könyvbe botlottam bele - ami a borítójából számomra nem derült ki -, de igazából ők teljesen kortalanok. Ez a történet lehet egy fiú és egy lány, de ugyanígy egy férfi és egy nő, de még egy néni és egy bácsi története is. Csodás, ahogyan új helyekre vágynak, ahogyan élvezik az utazást, közben pedig mindegy is, hogy hol vannak, ha ritkán együtt lehetnek ....itt, ...ott, ...mindenhol, ...valahol, ...otthon!

Az írónőtől még csak ezt az egy könyvet olvastam, de így, elsőre nagyon tetszett a stílusa, ahogyan a fejezeteket váltakoznak és ahogyan a szereplők gondolatai elkalandoznak a múltba. Érdemes volt megszerezni ezt a könyvet!
Szabó Ágnes véleménye:
Nagyon szeretem az írónő munkáit. Minden karaktere más és más a könyveiben, de a kapcsolatuknak mindig nagyon jó hangulata van, ezt a hangulatot szeretem. Ha egész nap ráérnék olvasni, akkor egy nap alatt a végére lehetne érni. Nagyon várom a további munkáit.
Máthé Tímea véleménye:
Kedves, könyed kis történet volt. Nem igazán kedvelem a tini-románcokat, de ez pozitív csalódás volt. Gyorsan a végére lehet érni, kellemesen kikapcsol. Az írónőtől még nem olvastam semmit, de lehet, hogy még fogok!
Kakuk Márta véleménye:
Bájos, édes, szerethető olvasmány. Könnyed romantikus, szórakoztat és kikapcsol. Kedvelem az írónő stílusát, aranyosak ezek a tinirománcok, olyan szépek és ártatlanok. Jennifer E. Smith kipipálva, ezennel elolvastam az összes magyarul megjelent könyvét.
Ecseri Mariann véleménye:
Az írónőtől olvastam már könyveket, és azokhoz hasonlóan ez is egy könnyed, szerethető olvasmány. A szereplőket könnyen meg lehet kedvelni. A történet helyszíneit szerettem. Liftben beragadni nem álmom.
véleménye:
Nem olvastam még az írónőtől semmit, de igazából nem is ragadott magával. Nekem kicsit furcsa volt a történet, befejezetlen és nem teljesen kidolgozott részletekkel. Könnyed olvasmány, pár nap alatt kivégezhető,de nem biztos, hogy még egy könyvét elolvasnám.
Hegyi Réka véleménye:
Elég ehhez hasonló könyvvel találkoztam már ahhoz, hogy szkeptikusan álljak neki olvasni és jó előre leírjam a történetet, de szerencsére pozitívan csalódtam. Az írónő elég időt tölt mindegyik szereplővel ahhoz, hogy ne egyszerűen megismerjük őket, de meg is szeressük a karaktereket, emellett maga a történet alakulása is viszi magával az olvasót. Ajánlom mindenkinek aki valami kellemes délutáni olvasmányra vágyik, amely felmelegíti a szívét!