ADATLAP
Lúzerek és bálkirálynők
Stréberek, pedálgépek, elsőbálozók, focisták – te hová illesz a sorban? Új lánynak lenni durva – kérdezd Rio Jonest! A New York-i jövevénynek fogalma sincs, hogyan illeszkedjen be a puccos, új magániskolába Dél-Kaliforniában. Ráadásul elkésett, túlöltözött, és egy Duran Duran számról kapta a nevét, ez pedig nem könnyíti meg számára az első napot. Aztán megismerkedik Kristivel. A lány gyönyörű, gazdag, és pompomlány. A Newport Beach Középiskola méhkirálynője nem barátkozik akárkivel, ezért Rio boldog, amikor meghívást kap az iskola legexkluzívabb, népszerű lánycsapatába. Természetesen, mint minden klubnak, Kristinek és barátnőinek is vannak szabályaik: Mindig mosolyogj (még ha nem is gondolod komolyan), mindig öltözz csinosan (és sose vedd fel kétszer ugyanazt), és mindig flörtölj (de csak sportolókkal, felsősökkel és főiskolás srácokkal). Rio eleinte nagyon jól érzi magát, de amikor egyre jobban elmerül a nagyvilági társaságban, rájön, hogy van még egy szabály, amelyet új barátnői elfelejtettek megemlíteni: Ne bosszantsd fel Kristit…...
Gubicza Kitti véleménye:
A könyv tanulsága tetszett a legjobban az egészben, hogy bárki bármit mond ne változzunk meg a kedvéért főleg ne ilyen rossz irányba, amugy egy átlagos könyv volt csak a vége idegesitett fel mert nem szeretem ha nem marad ideje kibontakoznina az igazi szerelmi szállnak.
Turi Mária véleménye:
Nos bár néha vicces volt, jót nevettem és szórakoztatott is, és hamar a végére értem, de néhol bugyuta és egy kicsit meghökkentő, de nem a jó értelemben.
Miért kell egy lánynak kifordulnia önmagából. hogy elfogadják, valamint nem tetszettek azok, amiket művelt, hogy elfogadják, vagyis befogadják a menők. Az anyját se értettem, miért nem fogadja el hogy a lánya nem olyan mint ő és soha nem is lesz.
Nem azt mondják mindig, hogy légy az aki vagy, add önmagad, hát ez pont nem az a helyzet. Értem én új iskola, senki nem ismer az lehetsz aki csak akarsz, de pont így.?
Jól indult, viccesen és esetlenül, majd egyre jobban eldurvult, az amiket művelt. Tényleg ilyeneket kell tenni hogy elfogadjanak, de mi a legdurvább hogy a valódi személyiségét úgy elnyomja hogy még maga is alig ismer magára. Szinte a végsőkig feszíti a húrt, mire észbe kap. A vége jó, miután észhez kap és magára talál, vagy mondjuk úgy vissza talál, és kiáll magáért, nem csak az iskolában, de otthon is.
Szeretem az ifjúsági regényeket, mert általában jót mosolygok a bénázásokon, és olykor jókat derülök, szórakoztatóak. Mert fiatalság, bolondság, mindenki a saját kárán tanul, és egyszer vagy fiatal, vad és féktelen. Hát ez is lehet egy mód, de nem hiszem, inkább tudom, hogy ez nem egy jó példa erre.
Dávid Szilvia véleménye:
Nagyon tetszett bemutatja egy új lány akinek híresek a szülei hogy próbál meg sodródni az árral és megfelelni a fotómodell anyjának és csalódása után hogyan lesz igazi lázadó belőle és hogy sikerül neki lelökni a méhkirálynőt a trónról
Balázs Dóra véleménye:
Jó kis könyv, tipikus gimis történet. A stílusa is olyan, mintha egy 17 éves lány írta volna. A Bajos csajok című filmre emlékeztet. Tanulságos is, hiszen tényleg az iskolákban a diákok tönkre tudják tenni a másik életét, csak, mert úgy gondolják az illető nem menő. Szeretem az ilyen egyszerű sztorikat, úgyhogy engem teljesen lekötött. A borító viszont lehetne fantáziadúsabb.
Katics Orsolya véleménye:
Olvasás közben nem zavart, hogy klisé az egész történet, és hogy kiszámítható (sőt, még egészen meg is kedveltem ezt a könyvet), mert valamiért mégiscsak lekötött. Talán azért, mert a mondanivalója egyáltalán nem elavuló dolog. Vannak ennél jobb, és rosszabb könyvek is, de egy délutáni kikapcsolódáshoz tökéletes olvasmány-szerintem.
Janda Zsanett Ildikó véleménye:
Nem vagyok tőle elájulva, egyáltalán nem volt benne semmi különleges, se egy csavar, se csattanó, se semmi. Klisé, klisé hátán... Annyira jó, hogy legalább addig is nem tvzik az ember. Körülbelül fél nap alatt ki lehet olvasni, szóval nem egy óriási terjedelem. A megfogalmazás nagyon gyerekes, egyszóval, arra jó volt, hogy egy kategóriát kipipáljak, de senkinek nem fogom ajánlani az biztos.
Montag Brigitta véleménye:
Igazából a könyv maradandót nem okozott. Tipikus történet. Láttunk, olvastunk több tucat ilyen sztorit. A kis újonc, akit a gazdag menő csajok felkarolnak. Aki kicsit megrészegül a hirtelen jött népszerűségtől. A régi barátokat szépen elhanyagolja. Majd a menők kiközösítik és .... stb, stb. Az a baj ezekkel a könyvekkel, hogy már nagyon nem tud újat mutatni. Teljesen kiszámítható. Ebben a könyvben is már szinte előre letehet tudni mi fog történni.
Horváth Zsófi véleménye:
Ezt a könyvet kimondottan a kihívás miatt olvastam el. Nem volt rossz, hamar lehetett vele végezni, a szokásos történet volt. Sajnáltam, hogy kiszámítható volt, de ezt csak így utólag látom bele, olvasás közben nem zavart. Tipikus gimnáziumi történet, vannak a népszerű diákok, és a szürke kisegerek. A téma, hogy a főszereplő melyik "bandába" fog tartozni. Tipikus amerikai gimnáziumi élet. De azért jó könyv.