ADATLAP
Leányrablás Budapesten
1896-ban, a Milleniumi Ünnepségek forgatagában nyoma vész Hangay Emmának, a Marosvásárhelyről érkezett 16 éves leánynak. Négy évvel később titokzatos távirat érkezik tőle, amit jóval az elrablása után adott fel. Húga, a 17 éves Mili kisasszony azonnal a fővárosba utazik, ahol kezdetét veszi a rémálom, melyben egyetlen támasza a jó hírű, ám igen zord természetű mesterdetektív, Ambrózy Richárd báró....
Feraji Anikó véleménye:
Előre szólok, nincs elvarrva a szál....rém bosszantó a nyitva hagyott kérdések sorozata. Ami nagyon tetszett: A valóban létező személyek felbukkanása a lapokon, lábjegyzetekkel a rájuk vonatkozó információkkal. A századfordulós ünnepségek és Budapest korabeli leírása. A főszereplők civódása. A történetvezetés. Összességében, izgalmas,olvasmányos könyv. El kell olvasnom a többi részt is mert kíváncsi vagyok, mi lesz a rejtélyek megoldása.
Ignácz Eszter véleménye:
Szerettem benne, hogy nagyon hiteles képet festett a korabeli társadalomról, és az akkori Budapest hangulata is elvarázsolt. Izgalmas és igazán élvezetes volt. A nyomozás nagyon tetszett, meg az is, ahogy a végére összeért a két szál.
Keresztes Zsuzsa véleménye:
Nagyon örülök, hogy emiatt a kategória miatt megismerhettem Böszörményi Gyula írását. Izgalmas krimi volt, melynek szívesen olvasnám a folytatását.
Horváth Katalin véleménye:
Nagyszerű könyv. Hangulatos korrajz, szerethető szereplők. Mogorva, távolról sem tökéletes báró és a szeleburdi de talpraesett székely kislány próbál egy sötét titok végére járni. Izgalmas cselekmény. Nyitva hagyott befejezés. Jó kis könyv, jöhet a második rész :-)
Németh Mária Ingrid véleménye:
Nem tudom mikor olvastam utoljára ennyire tökéletes könyvet… Böszörményi stílusát, már akkor megszerettem, amikor először olvastam tőle. Könyvei letehetetlenek…
Az Ambrózy báró esetei sorozat első kötete teljesen magával ragadott és elvarázsolt. A történet helyszínei: a vidéki élet hangulata, Pest nyüzsgő utcái és Buda titokzatos helyei mind visszarepítenek az időben. A történet nagyszerű, amit a szereplők tesznek még zseniálisabbá, a karakterek háttere, valódisága olyan élményt nyújt, mintha életre kelnének a lapokon. A cselekmény pedig logikus, izgalmas, fordulatos, néhol humoros nincsenek benne felesleges részek. Ami pedig a nyelvezetét és a régi szóhasználatot illeti, még valósághűbbé tette.
Vass Antónia véleménye:
Zseniális volt, mindenkinek csak ajánlani tudom. Minden mondata izgalmas, nincsenek benne unalmas, érdektelen leírások. Minden számunkra idegen kifejezés, minden megemlített személy azonnal megmagyarázva, és mindig ad egy olyan plusz infómorzsát, ami miatt érdemes tovább olvasni. :)
Németh Réka véleménye:
Éppen most fejeztem be, és még teljesen a hatása alatt vagyok. Jól megírt, fordulatos és izgalmas. Nem lehet megunni.
Végig úgy éreztem, mintha ott sétáltam volna közöttük, egyszerűen beszippantott magába a regény világa.