ADATLAP
Legenda
...
Huszti Bettina véleménye:
Régóta láttam már másoknál ezt a sorozatot, de csak most jött - csupán véletlenül- a késztetés, hogy elolvassam. TE. JÓ. ÉG!
Abszolút kedvencem ez a sorozat eddig, csak azt sajnálom, hogy ilyen rövid. Nagyon szeretem az ilyen típusú könyveket. Külön kedveltem az elveszett, mégis eszes Tess-t, Day-t, aki erős, de emberi karakter, akinél megvan esélye annak, hogy nem halhatatlan. És persze June-t is nagyon szerettem. Szeretem az erős és talpraesett női karaktereket, és jó volt olvasni June őrlődését is. Talán csak annyi egy ici-pici negatívum, hogy az érzelmeket egy picit jobban átadhatta volna az írónő. De még így is messze az egyik legjobb könyv, amit mostanában olvastam. :)
Horváth Alida véleménye:
Amikor először megláttam a könyvet, akkor úgy igazán a borítója fogott meg.Aztán elolvastam hogy miről szól, és úgy gondoltam hogy ez hú de nagyon jó lesz.A könyv háromnegyede számomra nagyon unalmas volt.Ugyebár ez az a rész amikor Day és June életét mutatja be.Day nekem a legszínpatikusabb a szereplők közül.Ő ahhoz képest hogy egy bűnöző,nagyon kedves és törődő tud lenni.June bár egy kis tini lázadó,a korához képest nagyon fegyelmezett és talpraesett katona,amíg rá nemjön hogy a köztársaság nem hazát és a biztonságot képviseli.Reménykedem benne hogy a második és harmadik kötet érdekesebb és izgalmasabb lesz.
Agócs Mónika véleménye:
Szeretem a disztópiákat, de ez valahogy nem fogott meg. Lehet, tùl sokat vártam tőle? Nem tudom, de a kivègzès előtti rèszig csak szenvedtem a könyvvel. Becsületből vègigolvastam, de nem valószìnű, hogy belekezdek a folytatásba.
Liv véleménye:
Szeretem a disztópiákat, ezt is olvastam már egyszer. Most újraolvastam és még mindig ez a kedvenc a három könyv közül. Nekem nagyon tetszett, June-t és Day-t is megkedveltem. Izgalmas könyv volt, és elég hamar el lehet olvasni. :)
Keresztes Zsuzsa véleménye:
Egészen jó kis sztori, remélem a következő részben több részletet megtudunk a "történelmi" hátteréről ennek a disztópiának. Nem éreztem eléggé kidolgozottnak a háttértörténetet, de nyilván kell, hogy maradjon valami a másik két részbe is. Meglepetést sajnos nem okozott. Hirtelen nem várt fordulatok nem voltak benne.
véleménye:
Könyvkihívásos listából választottam ki a könyvet. Ebből: "egy könyv, ami egy televíziós vagy internetes műsoron alapul, vagy az készült belőle". A műsorról nem tudok semmit, én nem láttam. A könyv viszont jó volt. Szeretem az utópiákat (vagy disztópiákat). A következő résznek is nekifutok.
Bándi Noémi véleménye:
Ez volt a negyedik disztópiám (ha az Egymáshoz rendelvét nem számoljuk, akkor a harmadik) és nem okozott csalódást. A felépített világ nagyon tetszett, a karakterek is kedvelhetőek voltak, egyedül June-t nem találtam szimpatikusnak, az elején. A vége felé már kezdtem megkedvelni őt is, mert fokozatosan ráébredt a dolgok sötét oldalára is. Szerencsére megvan már a folytatása is, és nem fogok unatkozni. :D
vermes ráhel csenge véleménye:
Hát, nem mondom, hogy eredeti...Mármint a jövő Amerikájában diktatúra alatt a nagyon-nagyon gazdagok és a nagyon-nagyon szegények elkülönítve élnek, mindkettő a másikat hibáztatja, a gyerekeiknek meg próbát kell kiállniuk, és a nagyfőnök meg mindenféle népesség-csökkentő manőverbe kezd... Csak nekem ugrik be az Éhezők viadala?
Szabó Réka véleménye:
Ez egy tipikus disztópiás regény. E könyv a következőképp ábrázolja a jövőt: Észak-Amerika két önálló hatalomra válik; az Amerikai Köztársaságra és a Kolóniákra. Történetünk két főhőse Day és June. Mindkét szereplő hangját és gondolatait hallhatjuk egyesszám első személyben, ez a megoldás nekem nagyon tetszett. Meg az is, ahogy Marie Lu elképzeli ezt a világot: egy -látszólag- stabil központ, mely hazugságokkal áltatja a támogatóit.
Az érzelmeket nagyjából átadja a könyv, de June megfigyeléseit kicsit sokalltam. Másodpercek alatt nem lehet mindenre PONTOSAN felfigyelni! Ez így nem volt túl életszerű. Mintha June robot lett volna, aki szolgáltatja a precíz információkat.
Az se nyerte el a tetszésem, hogy June az elején gyűlölte Dayt, és csak nagyon nehezen, mondhatni a könyv végefelénél kezdett hinni neki, konkrétan négy nappal a kivégzés előtt. Aztán hogy tetszhetett meg neki a fiú? Vajon mikor lett belé szerelmes? Ahogy June érzelmi szálai felépülnek a könyvben, az teljesen ellentmond annak, ami a legvégén történt. Mert az még elképzelhető, hogy miután megbízik benne, segíteni akar neki, de az nem, hogy egyik pillanatról a másikra már vele képzelje el az életét! Ez a szerelem nem jött össze nekem annyira, mármint June részéről. Day gondolatai és érzelmeit szerintem tökéletesen felépíti a könyv, és ezért nem is figyeltem oda June tartózkodó magatartására.
A könyv amúgy tetszett, már korábban is olvastam, és gratulálok az írónak, amiért sikerült egyediséget vinnie a történetbe. Mostanában túl sok antiutópia témájú könyv kerül a piacra, de ez legalább valamennyiben különbözött tőlük.
Molnárné Szekeres Judit véleménye:
A könyvtárban jártam múlt héten és a könyvtáros nyomta a kezembe. Magamtól nem biztos hogy levettem volna a polcról. A több szálon futó regény nem új, az utópiákban meg egy csomó mindent leírtak már, így nem minden fordulat lepett meg, ennek ellenére egy pillanatig sem volt unalmas, sőt. Várom a folytatást.
Molnárné Szekeres Judit véleménye:
A könyvtárban jártam múlt héten és a könyvtáros nyomta a kezembe. Magamtól nem biztos hogy levettem volna a polcról. A több szálon futó regény nem új, az utópiákban meg egy csomó mindent leírtak már, így nem minden fordulat lepett meg, ennek ellenére egy pillanatig sem volt unalmas, sőt. Várom a folytatást.
Kovács Szilvia véleménye:
Nagyon-nagyon tetszett! Izgalmas, pörgős. Egyetlen oldal sem volt benne amit untam volna! Az, hogy két szálon futottak az események még akkor is, mikor a két főhős útja egybe fonódott, külön tetszett. Az alapötlet jó volt és egyedi, végre nem egy végletekig elcsépelt alaptörténetet olvastam. Az írónő tökéletesen felépítette a világot és azt hibátlanul tárta az olvasó elé. A főhősök karaktere szuper és szintén nagyon jól kidolgozott. Volt benne jó pár olyan fordulat, amire egyáltalán nem számítottam. Szóval nagyon várom a második részt! :)
Janda Zsanett Ildikó véleménye:
A történet nem valami eredeti, hisz mostanában sok ilyen témájú könyvvel lehet összefutni(Éhezők viadal, Az útvesztő).... Persze ez is egy trilógia, valahogy mindig belefutok a trilógiákba, de szerintem el fogom olvasni a többi részt is. Az alapsztori persze itt is a szegény-gazdag ellentétre épül, June és Day történetét ismerhetjük meg, akik bár más-más körülmények közt nőnek fel, ugyanolyan tehetségesek, de helyzetükből adódóan máshogy látják a világot. Száz szónak is egy vége, ez egy nagyon izgalmas, fordulatokban gazdag könyv.