ADATLAP
Lightning
n the midst of a raging blizzard, lightning struck on the night Laura Shane was born. And a mysterious blond-haired stranger showed up just in time to save her from dying.

Years later, in the wake of another storm, Laura will be saved again. For someone is watching over her. But just as lightning illuminates, darkness always follows close behind....
Takács Timy véleménye:
Kicsit találomra választottam ezt a könyvet, ennek a címén akadt meg először a szemem, és a történet összefoglalója is tetszett, úgyhogy belevágtam. Meg kell mondjam, nem csalódtam. Laura Shane élete nem volt könnyű, és a legsúlyosabb pillanatokban mindig megjelent egy idegen, aki megmentette őt, akire csak védelmezőként gondolt, és akinek a megjelenését mindig dörgés és villámlás vetítette előre, ami ritka jelenség Kaliforniában. De óhatatlanul eljön a nap, amikor a Sors be akarja hajtani ami jár neki, Laura élete újra veszélybe kerül, ismeretlenek üldözik és válaszokat akar Stefantól, az idegentől aki úgy tűnik magával hozza a bajt. Na meg egy csapat SS katonát, akik 1944-ből érkeznek és eltökélt szándékuk eltüntetni nem csak Stefant de Laurát és a családját is.
A történet sokkal inkább a sci-fi kategória felé megy el, semmint fantasy felé, és nem is egészen arra számítottam amit kaptam, de ennek ellenére nagyon tetszett. Az események pörgősek, az írás olvasmányos, és nekem az is bejön, ahogy ugrál az események és a helyszínek között, hogy végül egybe összeálljon az egész. Még az olyan sci-fiben kevésbé jártas olvasóknak is követhető, mint amilyen én vagyok és nem vesz el az olvasási élményből egy-két hosszabb tudományos magyarázat, sőt inkább kiteljesíti azt.