ADATLAP
Lola és a szomszéd srác
Lola Nolan, a szárnypróbálgató divattervező nem híve a divatkövetésnek. Ő jelmezeket alkot. Minél ütősebb a szerelése – minél sziporkázóbb, furább és vadabb –, annál jobb. De bármennyire hajmeresztő is a stílusa, Lola imádja a szüleit, tűzbe menne a barátnőjéért, és merész terveket szövöget a jövőről. Szóval minden tök tuti (a dögös rocker fiúját is beleértve), amíg vissza nem költöznek a környékre a rémes/utálatos Bell ikrek: Calliope és Cricket. Miután Cricket – a tehetséges feltaláló -,ikernővére árnyékából kilépve, ismét része lesz Lola életének, a lány rákényszerül, hogy végre tudomásul vegye az érzéseket, amiket időtlen idők óta táplál a szomszéd srác iránt....
Fekete Dorina véleménye:
Nem igazán nekem való könyv, viszont kikapcsoltam. Egy egy napos könnyű olvasmánynak mondanám és közel sem sablonos szereplők vannak benne. Én a végére tettem volna egy csavart vagy valamit, mert kiszámítható volt.
Zsombók Lídia véleménye:
Egyszerűen imádtam minden betűjét a könyvnek.A leginspirálóbb könyv amit életemben olvastam. Lola lett belőle a kedvencen bár Crikettel a könyv végéig nagy csatákat vívtak a könyv végéig ezért a címért, mert míg elbűvölt Cricket kisfiús bája és szégyenlősége addig bejött Lola rendíthetetlensége. Nem érdekelte ki mit gondol a stílusáról. Magamra ismertem benne bár én is inkább járnék vicces ruhákban mindennap másvalakinek öltözve engem megölne a tudat hogy mit gondolnak rólam mások és a könyv elolvasása után segített lola karaktere ezekben az aggodalmaimban. Criketbe a végére beleszerettem olyan szinten hogy megfogadtam ha lesz egy fiam róla nevezem el. A szüleimet és a barátaimat megőrjítettem vele mikor elkezdtem velük megbeszélni egy-egy történést a könyvben. Minden pillanatában úgy éreztem a része vagyok az eseményeknek láttam lolát kiszágúldani az ajtón mikor felbukkant az anyja, ott voltam amikor a Dolores út/tér felett a színes papagájok elrepültek.
Bányai Noémi véleménye:
Nem én vagyok a könyv célközönsége, ettől függetlenül egy aranyos és vicces, átlagos cselekményű történet, cseppet sem átlagos szereplőkkel. Tökéletes strand-, és/vagy hétvégi könyv. Könnyed stílusú, olvasmányos könyv, újat nem tudott mutatni, de lekötött.
Bankó Sarolta véleménye:
Egy kicsit nehezen hangolódtam rá, de aztán sikerült. Beindult a történet is, a helyes szomszédsrác, a vagány zenész és a bohókás lány. Egyértelmű, hogy ki az igazi, de néhány nehezítő körülmény miatt Lola nehezen jön rá. Vagy mindig is tudta, csak nem hitte el?
Bankó Sarolta véleménye:
Egy kicsit nehezen hangolódtam rá, de aztán sikerült. Beindult a történet is, a helyes szomszédsrác, a vagány zenész és a bohókás lány. Egyértelmű, hogy ki az igazi, de néhány nehezítő körülmény miatt Lola nehezen jön rá. Vagy mindig is tudta, csak nem hitte el?
Potori Gréta véleménye:
Hát... nekem nem tetszett. Egy cuki kis történet 334 oldalban, és nem szól semmiről.Vagyis mégis... egy klisés szerelmi háromszögről, egy magát kereső lányról, aki egyik percben még imád más lenni, mint a többiek, extravagánsan kinézni, a másik percben meg közli a pasijával, hogy csak a maskaráit és a korát szereti nem pedig őt magát. Elolvasva a történetet nekem nem ngyon tűnt fel, hogy a csaj ennél a kettőnél többől áll. Ráadásul Cricket Bell maga a megtestesült lúzerség és dögunalom. Az egyetlen érdekes dolog a könyvben, az a két apuka. Bocsánatot kérek minden rajongótol, a kicsit kemény kritikáért, senki kedvét nem akarom elvenni. Olvassátok el, és döntsétek el ti magatok, tetszik - e vagy sem.
Kalapács Emőke véleménye:
Nagyon különleges kis sztori, imádtam minden sorát és hamar is a végére értem. Tetszett Lola stílusa, a nem hétköznapi 2 apás történet.
A vége teljesen kiszámítható volt, hiányzott egy kis csavar belőle.
Szabóné Németh Erika véleménye:
Kedves és bájos történet, hasonló stílusban, mint amit Anna történeténél megismertünk. Lola a maga egyedi stílusával, Cricket a kockaságával le vett a lábamról! Az írónőnek nagyon jól sikerült visszaadnia egy tinilány vívódását, ahogy próbálja megtalálni önmagát és helyre tenni az érzéseit, miközben mindenki más számára teljesen világos, hogy mi lesz a vége. Örültem, hogy nem tűnt el teljesen Anna és St. Claire.
Pál-Sziebert Enikő véleménye:
Az Anna és a francia csók 2-ként aposztrofált regény kissé csalódás volt. Egyrészt, mert Annát és az ő franciáját a regény csak nyomokban tartalmazta, másrészt nagyon nehezen tudtam Lolával azonosulni. Értem én, hogy ő egy különc, és szép dolog a könyv hollywoodi íve, mely szerint mindenki révbe érhet, de nagyon nehéz elhinnem, hogy bármely középiskolában természetes és elfogadott dolog, hogy egy 17 éves lány a szivárvány színeiben pompázó parókákban, talpig csillámban és egyebekben megjelenhet…biztos öregszem.
Nehezen értem a regény végére, na.
Domokos Fanni véleménye:
Meglepett, hogy milyen dinamikus, vicces és abszolút nem átlagos a történet. Tetszettek az "apróbb" fordulatok, amitől színesebb lett a történet. Határozottan a legvidámabb könyv, amit olvastam... és imádtam Lola stílusát!
Filetóth Csilla véleménye:
Az elején nehéz volt belerázódni a könyvbe, de a közepe felé már egyre jobb és jobb lett. Érdekes volt Lola gondolkodás módja. Kedvelhető karakterek voltak, bár én nem éreztem annyira azt a bizonyos "kémiát" Lola és Cricket közt. Viszont nagyon jó volt újra találkozni az Anna és St. Clair párossal.
Sándorné Paulina véleménye:
A történet elején még nem gondoltam volna, hogy tetszeni fog a könyv. Lolát nem igazán tudtam az elején hová tenni a szüleivel együtt. Aztán ahogy haladtam az olvasással szépen hangosan estek le a dolgok és kezdtem elmerülni a történetben. :-) Kezdtem megbarátkozni és utána meg már nagyon tetszett Lola stílusa, ahogyan öltözik, a ruhája és a parókái. Max-szel nem voltam kibékülve, nem igazán értettem, hogy mit keres egy olyan fiatal lánnyal, mint Lola. Cricket fura egy srácnak tűnt, egy kicsit tutyi-mutyinak. De ő is beért lassan. :-) Aranyos párt alkotnak ők ketten.
Dani Ilona véleménye:
Sokan nem szeretik a könnyed kis történeteket,ez a könyv is egy fiatal párról szól-az unalomig ismert szituáció.És mégis,a szerethető karakterek igazi olvasmánnyá teszik ezt a könyvet.Nagyon tetszett a szokatlan,két "apás" helyzet.És milyen érdekes, ennek ellenére úgy érezzük Lola igenis egy szeretetteljes,gondoskodó családban él.És nem utolsósorban ilyen érző szívű ,kitartó szomszéd sráccal könnyű szerelembe esni!
Németh Mária Ingrid véleménye:
Ez egy nagyon aranyos és kedves kis történet, a sorozat előző részéhez hasonlóan, sőt talán egy fokkal jobb. A szereplők közül talán Cricket lett kedvenc, de nem olyan kiemelkedő egyik sem, bár Lola hóbortjai és divatmániája néhol színesebbé, néhol eltúlzottá vált. Nagyon érdekes a két apám van helyzet a sztoriban, míg a szeretem a szomszéd srácot egy kicsit elnyűtt. Talán ettől lett vidám és bohókás. Ajánlom azoknak, akik szeretik a romantikus, csajos, szórakoztató könyveket és akik vágynak egy laza kikapcsolódásra.
Pap Zsófia véleménye:
Nagyon tetszett Lola stílusa és, hogy evvel mennyire kilóg a sorból. Mégis megmarad egy 17 éves lánynak, aki szerelmes a szomszéd srácba. Nagyon érdekes a két apám van helyzet a sztoriban és, hogy az anyja is felbukkan, akit végül kicsit visszakap, legalább is visszafog. Teával ajánlom könyvet és egy kis keksszel.
Györfi Éva véleménye:
Az első könyvet is imádtam, ez is tetszett, jó, könnyed. Remek történet, és nagyon drukkoltam Lolának hogy a sráccal összejöjjenek. Tetszett a főszereplő stílusa, egyénisége, hogy nem érdekelte mások véleménye. Itt a tipikus szomszéd srác akibe bele lehet esni.
Csabai Regina véleménye:
Nekem nagyon tetszett ez a könyv, nagyon gyorsan ki is olvastam. Imádtam Lola stílusát és Cricket személyiségét. A kedvenc részem , amikor végre Lola és Cricket összejönnek.
Még nem olvastam az Anna és a francia csókot, de ezek után biztosan elolvasom.
Áman Réka véleménye:
Az Anna és francia csók nagyon tetszett,ezért kicsit félve vártam a folytatást,mivel a folytatásokkal mindig csak a baj van. Kellemeset csalódtam ebben a könyvben mivel nem volt unalmas a történet. Egy-egy fejezetben képet kaptunk Anna és St.Clair kapcsolatáról is (ez nekem kimondottan tetszett). Lola és Max kapcsolata nekem már az elején gyanús volt (bár azért ilyen durva szakításra nem számítottam). Lényeg a lényeg a Lola és a szomszéd srác egy bnagyon könnyed történet,mindenkinek csak ajánlani tudom...:)
Sándor Kitti véleménye:
Ennek a könyvnek már az Anna és a francia csók részét is imádtam és alig vártam a folytatást. Amugy is örök kedvenceim az olyan könyvek amelyiknek ilyen a témája, szomszédok esetleg régen lb-k voltak vagy csak most költözik a szomszédba és beleszeret. Én is beleszerettem a könyvbe olyan nem bìrom letenni tipusú könyv. Nem gondoltam olvasás közbe hogy hú de unalmas mikor lesz már vége. Jó persze ez volt az első olyan könyv ami olvastam hogy mások a szülei de attol imádtam.
Ecseri Mariann véleménye:
Az Anna és a francia csók nekem tetszett. A folytatásokkal mindig bajban vagyok, és félve kezdek neki, hiszen ki tudja milyen lesz az előzőekhez képest. Azt kell mondjam itt nem csalódtam, a történet hozta a kicsit bohókás stílust.
Gaál Istvánné, Edit véleménye:
Lebilincselő olvasmány, igazi romantikus csemege. Lola hajmeresztő stílusa hamar belopja szívünkbe magát. A címszereplő szomszéd srác a másik kedvenc alak a könyvben, a Bell ikrek tehetséges feltalálója, akit ikertestvére eddig háttérbe szorított. Minden adott egy jó történet kibontakozásához.
Máté Kata véleménye:
Kísértetiesen hasonlított az Anna és a francia csókra. Kicsit olyan, mintha Lola lenne Étienne, Cricket pedig Anna. Rólam tudni kell, hogy utálom a szerelmi háromszögeket, itt sem tetszett,hogy nem tisztázták hamarabb,mint ahogy arra számítottam, mégis tetszett a könyv könnyed, finom stílusa. A szereplőket szerettem, a meleg szülők ötlete is passzolt a történethez, de Cricket karakterét kicsit erőltetettnek éreztem néhány helyen.
Összességében aranyos, nem túlgondolkodós könyv, ilyenre számítottam,ezt kaptam. De azért Annát és Étienne-t jobban szerettem/szeretem :)
K Zsuzsi véleménye:
Hát. Nehéz megfogalmazni, hogy mi is a véleményem erről a könyvről. Cricketet nagyon bírtam. Fu, nagyon, de tényleg. :) Lolának már nem az összes dolgát, de a stílusa igazán tetszett. Én nem tudnám magamat ilyennek elképzelni, de mindig tetszett, ahogy az ilyen különleges stílusú emberek mindenféle kreatív dolgot ki tudnak hozni magukból. A homoszexuális szál meg először nagyon fura volt, amikor leesett, hogy mi van, mégse találkozik az ember minden nap ilyen szereplőkkel a könyvekben, de aztán érdekessé vált, és a végére Lola összes szülőjét megkedveltem valamilyen szempontból. Ja és persze Lindsey nyomozós mániája is tetszett. Szóval aranyos könyv volt, az a tipikus könnyed kikapcsolódás. De mégis azt kell, hogy mondjam, hogy várnom kellett volna az Anna és a francia csók után, mert (egyrészt az sokkal jobban tetszett, ott a szereplőket is sokkal jobban bírtam, másrészt meg) az ilyen könnyed tinikönyvekből valahogy most ennyi már kicsit sok volt. De mondom, ettől függetlenül is élveztem az olvasást, meg a maga módján tetszett a könyv, csak talán még jobban tetszett volna, ha várok vele egy kicsit. De sebaj, mert tanultam belőle, és az írónő harmadik könyvével már várok, mert azért ennek a kisebb csalódásnak az ellenére annak az olvasása is tervbe van véve. :)
Szabó Sára véleménye:
Nem számítottam sok pozitízumra ezzel kapcsolatban, de meglepően tetszett. Persze nem tartalmazott akkora WTF?? pillanatokat, hiszen miről is szólhat egy ilyen könyv? Rosszfiú, jófiú, beleszeret, összejönnek, happy end!
Nagyon tetszett, hogy Lola kreatív! Van fantáziája és nem fél megmutatni önmagát.
Másik plussz pont, az utolsó mondata. Nem tudom miért, hisz ha önmagában olvastam volna, lehet hogy belép nálam a szivárványhányás-effektus, de így gyönyörűen lezárja a történetet.
Zugor Enikő véleménye:
Tipikus téma, fiatal lány, aki belezúg a "rosszfúba", de közben vár rá a szomszéd srác, aki persze szintén szerelmes belé, mert miért is lenne másképp. Már a kezdet kezdetén kiszámítható, hogy Lola ott fogja hagyni a fiúját Crickettért, de valahogy mégis elolvastam, sőt tetszett is. Talán ami legjobban megfogott a történetben az Lola karaktere, hiszen kicsit bolondos, különc, és nagyon könnyen szerethetővé válik. A másik az az írónő humora. Ha ez a két dolog nem lenne, nem hinném, hogy időt szántam volna a könyv elolvasására. Nekem az Anna és a francia csók sokkal jobban tetszett az írónőtől, de azért ez sem volt rossz, egyszer érdemes kézbe venni.
Marján Ágnes véleménye:
A történet egy végzős lányról szól akinek az a vágya hogy Marie Antoinette ruhában és a menő barátjával mehessen el a végzős bálba. Azonban az élet nem ilyen egyszerű mert a szomszédba beköltöznek, vagyis visszaköltöznek a régi szomszédok. Lola a szomszéd srácot, Cricket-et kerüli ahogy csak tudja de nem olyan egyszerű ez ha még a szoba ablakukból is látják egymást. Lola stílusa eleinte szokatlan volt és nem értettem, hogy miért öltözik így. Bár én sosem öltöznék így mégis egyedi stílusra vall. Nem tipikus tini problémák,de szerintem sokan voltunk már olyan helyzetbe mint Lola és át tudjuk érezni a történetet.
Kovács Melinda véleménye:
Számomra elég fura könyv volt. Már olvasni is. Kevesebb, mint két nap alatt olvastam el, mert nem bírtam letenni, és a végén, amikor elgondolkodtam rajta, hogy milyen véleményt is írhatnék erről a könyvről, nem sok minden jutott az eszembe. Részben azért is, mert igazából a több, mint 400 oldalas könyv és tulajdonképpen nem szól semmiről. Vagyis semmi izgalmasról. Lola szenved, mert nem tud dönteni a jelenlegi barátja és a két év után visszatért régi, gyerekkori szerelme között.
Számomra Max már az elején nem volt szimpatikus, nem tudom azért e, mert nyilvánvaló volt, hogy a végén úgyis szakítanak és Lola összejön a "szomszéd sráccal", Cricket-tel, vagy az olyan megnyilvánulásai miatt, hogy muszáj kibírnia Lola családját és hogy ez neki mekkora teher. Szerintem ha tényleg szerette volna Lolát, akkor nem így gondolt volna a vasárnapi villásreggelikre.
Kohl Dóra véleménye:
Igazából eleinte kicsit félve kezdtem el de a végén már éreztem azt a jóleső bizsergést ami azt jelenti jó könyvet találtam. Lola és a kapcsolata a családjával, barátaival néhol megleő néhol pedig kiszámítható volt de ennek ellenére imádtam.
Ónodi Bernadett véleménye:
Eleinte nagyon kételkedtem abban, hogy elfogom olvasni. Aztán mégsem hagytam abba, mert ahogyan elkezd kibontakozni a történet, úgy szerettem meg a furcsa szülő párost, Lolát, akinek az öltözködési stílusától néha a hajam téptem. Mindent össze vetve aranyos kis olvasmány, tele a tinédzserekre jellemző érzelmi viharokkal.
Gelencsér-Fata Bernadett véleménye:
Lola......az Anna és a francia csók után, amikor megláttam ezt a kötetet, eszembe jutott Étien St. Clair és az, hogy hiába vagyok már "idős " az ilyen jellegű könyvekhez (ezeket azért mégis csak tinédzserek olvassák inkább), de egyszerűen muszáj volt elolvasnom. Tetszett a szerelmi háromszög vonala, a nem tudásé. Felidézte kicsit a tini koromat. Amikor döntesz a szomszéd srác és a pasi között. mert valljuk be, szerintem mindenkinek van egy szomszéd srác :D Érdekes volt Lola személyisége, néha annyira nem jött be. Azta----a kutya neve, hát azon meg meghaltam :D Jó volt, lendületes, párbeszédes, aranyos :D Megnézném filmbe is. egyestés egyszernézhető, de szívmelengető lenne, és látnám a Marie ruhát :D