ADATLAP
Love Commando
Halálos szerelem. Indiában ez nem költői túlzás, hanem maga a valóság. Ha egy fiatal lány vét a házassági szabályok ellen, és a szívére hallgat, az életével kell fizetnie. A család a szégyent csak becsületgyilkossággal moshatja le magáról. A menekülő párok egyetlen reménye a Love Commando, amelynek tagjai megpróbálják védelmezni az üldözötteket, és felveszik a kilátástalannak tűnő harcot a rokonok, a törzsi tanácsok és korrupt rendőrség önkényes döntéseivel szemben. Balogh Boglárkát egy véletlen találkozás vezette a Love Commandóhoz. Az éjszakai vonaton menekülő lányt hallgatva érett meg benne az elhatározás, hogy önkéntesként próbáljon meg ő is segíteni. Könyvében megdöbbentő sorsok tárulnak elénk, sikeres és kudarcba fulladt életek – India sötét oldala....
Kasza Györgyi véleménye:
Nagyon megrázó történet. Tiszteletem az önkénteseknek és segítőiknek akik ezt a "Don Quijote" harcot vívják és Balogh Boglárkának ,hogy mi olvasók általa ezeket a "becsületgyilkosságokat" és azok bonyolultságát megismerhettük. Ajánlom mindenkinek ezt a könyvet !
Balogh Vanda véleménye:
nekem voltak hiányosságok… kíváncsi voltam, hogy Bogi miért ment először Indiába, ki is ez az Arya, milyen kapcsolatuk van, meg hát még sok dolog, amit egyértelműen nem mondott el nekünk, olvasóknak (vagy én voltam figyelmetlen?).
Feldühített, milyen emberekről ír, és az is, hogy nagyon sokat írt arról, ami mááár megtörtént, és kevés fejlemény volt a környezetében levő párokkal. Ezért is tetszett igazán az utolsó kb 50 oldal, amit egy ültő helyemben gond nélkül végigolvastam, mert folyamatosan történt valami a jelenben. A könyv többi részét nagyon kis darabokban olvastam végig, és jó időre félbe is hagytam. Az is dühített, hogy ennyi minden után nem igazán beszélt pozitív történésről. Harti meghal, Azad és Nitu is elválnak. Ez a Nitu amúgy is, hogy engedte ezt meg? Hogy tehette így tönkre Azadot? Ő mindent feláldozott érte…
Meg mindenki milyen közvetlen volt, hogy pikk-pakk elmondott mindent, amit tudni akart Bogi… na mindegy, egy megrázó könyv volt, aki emberi sorsokról akar olvasni, és épp nincs ellenére egy dühítő történet, annak ez egy nagyon jó könyv lehet.
albert dóri véleménye:
Sokkoló könyv volt, sokkoló történetekkel. Nehéz elhinni, hogy napjainkban ilyenek megtörténhetnek. Ha egy negatívumot mondanom kéne, akkor a címét mondanám. Tudom, hogy ez a szervezet neve, de csak a cím alapján soha nem vettem volna meg a könyvet. Nagyon ponyvás, "fejősévás" a címe, én a szerkesztők helyében legalább alcímben utaltam volna kicsit a mélyebb tartalomra. Ettől eltekintve nagyon jó könyv, ajánlom!
Benkő Ella véleménye:
Két napja hogy kiolvastam a könyvet, és még mindig a hatása alatt vagyok. A könyvkihívás eddig olvasott történetei, vagy főszereplői mind a múlt homályába vesztek már. Ezek a fiatal férfiak, és nők a segítőikkel, pedig most küzdenek a szerelmükért, az életükért. Érzésem szerint kilátástalanul, még nagyon sokáig. Bátrak és bizakodók, ez a vesztük.
Borzalmas történeteket ír le az írónő, érthetően és tárgyilagosan. Nem ítélkezik, de a saját érzéseit megmutatja nekünk, és ez nagyon tetszik. Egyúttal bepillantást nyerhetünk India életébe is. Csodálom Boglárka bátorságát, óriási lelkierejét, kitartását, tapintatosságát, ahogyan személyesen kapcsolatba került az üldözött szerelmesekkel, a gyászoló szülőkkel, a gyilkosságokat elrendelő férfiakkal. Félelmetes!
Wolf Amy véleménye:
Nehéz elképzelni és megérteni, hogy mennyire másképpen gondolkoznak az emberek a világ más tájain, hogy van, ahol a hagyományhoz és az évszázados íratlan szabályokhoz ennyire ragaszkodnak. Tragikus de néhol jó véget érő történeteket olvashatunk olyan indiai fiatalokról, akik a szerelemért szembeszállnak egész családjukkal, s egyedül párjukra támaszkodva bújkálnak a becsületgyilkosságok elől.
Liska Enikő véleménye:
Megrázó, izgalmas könyv. Hiteles, a szerző a saját szemével tapasztalta, átélte, amit leírt. Megdöbbentő a világ kettőssége, mennyi szeretet és jóság fér el az emberekben. "Ahol két kultúra találkozik, ott mindig fájdalom van"- mondta egyik egyetemi professzorom. Indiában halál és "becsületgyilkosságok" sora keletkezik ebből a találkozásból.
Czink Dóra véleménye:
Nem egy happy könyv, nagyon mély és sokszor nyomasztó mégis érdekes olvasmány. Nem csak egy szimpla szerelmi történet hanem a szerelmi szálon keresztül betekinthetünk egy olyan kultúrába ami az európaitól nagyon különbözik. Van hogy nagyon könnyű olvasni, de nekem többször le kellett tennem, mert nagyon befordultam tőle. Tetsik az újságíró és a nő találkozása a vonaton, ahogy kialakul egy kapcsolat közöttük, ami nem túl mély, de mégsem hagyja az írónőt nyugalomba, és végül jóval a találkozás után kezd nyomozásba és tér vissza Indiába.