ADATLAP
Lucy


A kalózkirály megindult a végeken. Senki sem tudja, a mentálok mit tesznek,
védik az emberiséget, vagy a sorsukra hagyják őket.

Don rájön, hogy az események láncolata mögött a Gonosz áll,
és élete árán is segíteni akar.
De mit forral Lucy az árnyas, tóparti fák alatt?

Scar még Artúr szerelmi vallomásán dühöng, miközben a katonai központban elkezdi az ügynökképzést. Megpróbál beilleszkedni, de rögtön gyanússá válik.

Mindeközben Artúr az események sűrűjében próbál helyt állni, és életét kockáztatja, hogy véghezvigye az astori szerelőkkel a lehetetlent. Ráadásul találkozik Scarral.
Vajon el tudja mondani, mit érez?

És mit művel közben a zseniális uralkodó, Chester?

Lehet-e a jó ügyért rosszat tenni? Feláldozhatók-e mások magasabb célokért?

Vajon mi a szerelem? Felszabadító erő, pusztító sötétség,
vagy egy váll, amelyen békére találsz?
...
Semegi Ágnes véleménye:
Lenyűgöző.
Egyszerűen lenyűgöző.
Bámulatosan kidolgozott, érdekes, izgalmas és elgondolkodtató könyv. Összetett világ, sokrétű karakterek, akik mind-mind önálló, folyamatosan fejlődő egyéniségek, sokszor váratlan, de nem ellentmondásos tettekkel és döntésekkel. Nagyon tetszett, ahogy a történet többszörösen körbejárta a jó és a gonosz kérdéskörét, anélkül, hogy bármikor is erőltetettnek tűnt volna. Nagyon tetszett, hogy gyakorlatilag az összes főbb szereplőnél volt egy pillanat, amikor döntenie kellett, hogy mi helyes? mi nem helyes? meddig igazolhatóak ennek alapján a tettek? és vajon a cél szentesíti-e az eszközt? és végül mindenki döntött, és ha nem is tudok mindenkivel egyet érteni, meg tudom őket érteni. Nem tudok mást mondani, mint azt, hogy zseniális, és nagyon várom a folytatást.
Az egyetlen apró gondom a vége. Valahogy furcsán, zavarba ejtően sietősnek érzem az utolsó pár oldalt.
Sz. Tímea véleménye:
Letehetetlen, ahogy vártam :) Egy problémám van a könnyvel: rettenetesen nehéz lesz kivárni, mire megjelenik a következő része :D Igazából meg sem tudom fogalmazni, miért tetszett annyira, a hangulata, a szavak mögötti jelentések is nagyon átjöttek. Minden szereplőnek egyénisége, mélysége van, és a viselkedése, reagálása következik az élete korábbi eseményeiből. Szeretem :)
W. Dóra véleménye:
Ez a könyv rövidebb, mint az előző, és valahogyan jobban tetszett (pedig általában az első részekkel vagyok így). Ismertem már a környezetet, a szereplőket, a cselekmény pár éles fordulattal folytatódott, és sok apró információt megtudtunk a szereplőkről, amitől kezd részletesebben kirajzolódni a karakterük. A történelmi pillanatok mellett, kapunk harcot, vágyakat és szenvedélyt (még olyanoktól is akikről nem gondoltuk volna), sok kis új részletet a szereplők múltjából és a nagy kérdést – a gonosz jelen van? Hogy ismerjük fel, és melyik döntés a helyes? A szereplőink sok fontos döntés meghozatala előtt állnak, nem tudják mire számítsanak, mit vegyenek alapul.
Kohl Dóra véleménye:
Kicsit szomorú voltam amikor láttam, hogy ez sokkal rövidebb mint az első része a Scar de ennek ellenér tetszett és várom a következő részt. Meglepő, hogy egyes szereplők személyisége mekkora fordulatot vett, legalább is számomra.