ADATLAP
Luxushotel, Hungary
Egyedülálló küldetésre vállalkozott a könyv szerzője, Kordos Szabolcs. Bejutott a budapesti luxusszállodák diszkrét és zárt világába, ahol a titoktartás a legdrágább szolgáltatás, és gyakran az ember maga az árucikk. Az író hónapokat töltött az ötcsillagos ipar szorgos hangyáival és csúcsragadozóival, hogy megtudja, mi zajlik valójában a forgóajtón túl. Az informátorok előbb-utóbb megnyíltak: meséltek a sztárok vad partijairól, eltusolt politikai botrányokról, a lobbiban hallgatózó kémekről, a bogaras vendégekről, de nem feledkeztek meg saját szennyesük kiteregetéséről sem. Beszéltek, mert már túl sokat láttak ahhoz, hogy hallgassanak. Ismerje meg a belvárosi luxushotelek életét a takarítónő, a boy, a recepciós és a menedzser szemszögéből. Lépjen be velük a lakosztályokba és az alagsori folyosókra, meglátja, hogy ez a világ romantikusabb, romlottabb és főként sokkal izgalmasabb, mint azt valaha gondolta volna....
Kovács Szilárd véleménye:
Be kell valljam csalódtam a könyvben. Sajna a hitelességét kissé csökkentette a mű egyetlen történettel... s ezért elgondolkodtam, hogy mennyi lehet igazság a többi történetben. A történet a következő: az egyik szállodában állítólag egy lagzit tartottak, s az egész vendégsereget becsapták, mert marhahús helyett, disznót adtak a vendégeknek .. Ez szánalmas.. ezt elhinni .. Nem vagyok egy ínyenc, de a sertés és a marhahús kinézetre is teljesen más.. nem is beszélve az illatáról, na meg az ízéről. S ez nem tűnt fel senkinek? Még a nőknek sem? Nos nem tudom kit etessen ezzel... Az egy dolog, hogy ezt a nyilvánvaló hazugságot elmesélhette egy ember.. de az írónak azért mérlegelnie kellene.. Ilyen erővel a Hófehérkét és a hét törpét is elmesélhette volna valaki, hogy találkozott velük.. :)
Szalai Adél véleménye:
Érdekes könyv, egy olyan világról, élet színvonal bemutatásról, ami nem mindenkinek adatik meg...ha bele gondol az ember azért számított egy két részletre, hallomásból, újságból filmből, de vannak meglepő dolgok is. Gusztustalan és szánalmas, hogy a sok unatkozó milliomos mit meg nem enged magának, jó dolgukban már nem tudják mit csináljanak.
Budai Judit véleménye:
Érdekes, ám nem meglepő.
Kiss Evelin véleménye:
Szakmabeli leszek. Remélem. Ezért is érdekelt a könyv ami ezt a világot tárja fel. Vicces, szórakoztató ugyanakkor elgondolkodtató hogy az ember mennyire ki tud vetkőzni magából amikor távol van az otthonától. Tökéletes.