ADATLAP
Május 35
Május 35-én az ember mindenre el lehet készülve. Így aztán semmi csodálatos sincs abban, hogy Ringelhuth gyógyszerészt és unokaöccsét, Konrádot az utcán megszólítja egy fekete ló, felmegy a lakásukra kockacukrot enni, majd az egész társaság bebújik az előszobaszekrénybe, és néhány óra múlva a Csendes-óceán szigetvilágába érkezik. Közben megtekintik Eldorádót, eljutnak a fordított világba, ahol a szülők járnak iskolába, s a gyerekek oktatják őket. A Csendes-óceánnál egy valódi törzsfőnök és egy pepita bőrű kislány látja vendégül őket. Sok-sok érdekes, mulattató kaland után hazatérnek, s nagyon csodálkoznak, hogy Konrád szülei nem hiszik el kalandjaikat. Persze, ők nem vették észre, hogy mindez május 35-én történt…...
Kolozsi Etelka véleménye:
Isten hozott a csodák világában. Semmin ne csodálkozz, mert bármi megtörténhet. Érezd jól magad Konráddal, a bácsikájával és egy beszélő görkorcsolyás lóval a Csendes-óceánhoz vezető kalandos útjukon. Igazán színes és gazdag fantáziával megáldott nagy gyerek írhat egy ilyen könyvet.
Varga Bernadett véleménye:
Bevallom, nem tetszett. Egy nagy összevisszaság, számomra humor nélkül. Görkorcsolyázó és beszélő ló elviszi barátait a szekrényen keresztül a Csendes óceánhoz a barátait..Eldorádó, Elektropolisz, meghalt hadvezérek. Jó cuccot szedhetett az író.
Keszera Kinga véleménye:
Az írótól eddig, csak "A két Lottit" olvastam és nem tetszett olyan nagyon, de ez a könyv annyira fantasztikus, hogy máig sem értem eddig miért nem olvastam.
Nagyon jókat nevettem egy-egy résznél, annyira szerettem a görkorcsolyázó lovat, a pepita kislányt, az átsétálható egyenlítőt sőt még az ólomkatonákkal játszadozó hadvezéreken is jókat kacagtam. Sosem unatkozik az ember míg ezt olvassa, mindig történik valami a kis Konráddal, a bácsikájával meg a beszélő lóval, eljutnak például Eldorádóba vagy Elektropolisba vagy éppenséggel a fordított világba, majd mind ez végén még egy fekete-fehér kockás kislánnyal is találkoznak, aki csakis azért kockás, mert az apja fekete törzsfőnök míg az anyja holland.
Gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt ajánlott könyv.
Tegyünk ilyen kalandokat minden év Május 35-én.
Kajtor Gerda véleménye:
Hát el. Én még ilyen össze-vissza, kesze-kuszaságot még nem olvastam, vagy nem emlékszem rá. Egynek elmegy, inkább csak kipipáltam vele egyet a listáról, de nekem ez nem tetszett. Kästner vagy nagyon élénk fantáziával rendelkezett, vagy nagyon sokszor tépett be, én nem tudom. Elmenni a Csendes-óceánhoz egy szekrényen keresztül, meg egy csomó ki nem bontott cselekményen és helyszínen át, hát kinek mi.
Szauer Emese véleménye:
Jajj, hát nagyon vicces kis könyvecske. Egy furcsa nagybácsi és egy józan általános iskolás unokaöcs különös története. Találkoznak egy beszélő lóval, aki feljön a lakásukra kockacukorért. Az unokaöcsinek a Csendes óceánról kell házi feladatot írnia. A ló segítségével elindulnak a Csendes óceánhoz, hogy pontos képet kaphassanak róla. Különleges és fantasztikus kalandokban lesz részük, sokat nevethetünk velük és rajtuk is a könyv olvasása közben.
Nagy Orsolya véleménye:
Az egyik legjobb gyerekeknek szóló könyv, amit olvastam. A humora és az elképesztő sztori olyan jól meg van írva, hogy szinte letehetetlen.
Görkorcsolyázó ló, pepita kislány, végigsétálható egyenlítő, egyik képtelen történet követi a másikat. Nincs megállás egy pillanatra sem, mert május 35-én bármi megtörténhet.
Mindenkinek bátran ajánlom :)
Gombár-Erkli Katalin véleménye:
Fantasztikus könyv! Imádtam! Biztos, hogy elolvasom még, és bátran ajánlom mindenkinek! Könnyed, élvezetes, humoros. Egy kisfiúról és a lökött bácsikájáról, no meg egy görkoris lóról szól a történet. Elindulnak a Csendes-óceánhoz, hogy élményt gyűjtsenek a beadandó dolgozathoz. Sikerül az élménygyűjtés, és a dolgozat fantasztikusan sikerül! Igaz, hogy tele van helyesírási hibával, de nem ez a lényeg! A lényeg, hogy pont csütörtökön történnek a dolgok!! És pont május 35.-én! Hát nem fantasztikus! De!