ADATLAP
Már ovodás vagyok
"Amikor Dani először ment óvodába, nagyon örült annak, hogy már óvodába mehet, csak még annak nem tudott eléggé örülni, hogy ott is kell maradni."Mert így van ez, hogy az ember örül is meg nem is. Akkor is így van, ha az ember történetesen még kicsi. Hiszen nagyszerű dolog az - rang és tisztesség! -, hogy valaki már óvodás! Viszont mégiscsak: nincs ott Anyu, csak az óvó néni, idegen a hely, idegenek a gyerekek, és nem lehet hazaszaladni. Hát így kezdődik. De szerencsére felülkerekedik a kiscsoportosban is az "óvodásöntudat" - és ezzel elkezdődik az óvodai élet, a maga mindennapi kis történéseivel, örömeivel és szorongásaival.Janikovszky Éva vidám, okos, nagy gyermekismeretre valló könyvét - amely számos külföldi kiadást is megért - Réber László derűs, színes illusztrációi egészítik ki. ...
Berlinger Natasa véleménye:
Janikovszky Éva a gyerekek nyelvén szól, de nem csak gyerekeknek. Már óvodásként szerettem a könyveit és a rajongásom azóta is változatlan. A családnak is felolvastam történeteket a könyvből, és mindenki nevetett - micsoda idill:) A rajzok pedig tökéletesen kiegészítik a szöveget.

Azon túl, hogy humoros, úgy éreztem, visszaszállok a gyerekkoromba, tényleg ilyen volt oviba járni. És olyan jó volt újra találkozni a gyermeki naivitással és a kedves, szeretnivaló óvó nénikkel.
Bónis Tímea véleménye:
Vicces, hogy ezt kellett levennem a lányom polcáról, mert ez illett a kategóriába.
De szeretem Janikovszki stílusát, olvastam ifjúsági regényeit is, felnőtteknek szánt írásait is.
Janikovszki gyerekkönyveit Réber László rajzai abszolút egyedivé teszik, ezért is érdemes kézbe venni őket.
Ez a kedves történet Dani óvodába való beilleszkedéséről szól. Megszereti az óvó néniket, a dadust, a karbantartót, a doktor nénit; megbarátkozik a társaival: Pöszkével, Gáborkával, a rúgdosós Zsoltikával, a "juj, ezt már megmondom" Ágikával.
Az önfeledt játékról szól, a tanulásról, a felnövésről.
Mindenkinek szól, aki volt óvodás, van óvodás gyereke vagy szeretne.
Az egyik kedvenc mondatom Danitól (az óvó néninek szól): "Neked az a munkád, hogy sétálsz meg játszol velünk? Anyukám akkor sétál meg játszik velem, amikor nem dolgozik."
Kovács Edina véleménye:
N/A
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………