ADATLAP
Mátrixenergetika
Dr. Richard Bartlett rájött, hogy amit valaha természetgyógyász orvosként az emberi testről megtanult, az csupán a jéghegy csúcsa, és miután látta a keze alatt végbemenő változásokat, és visszajelzéseket kapott a szem számára láthatatlan átalakulásokról, tudta, hogy tovább kell adnia ezt a tudást. Az általános orvosi attitűd, amely a tünetekre, a betegségre koncentrál, nem visz előre, ugyanis szükségszerűen beszűkíti a lehetőségeket. Azáltal, hogy a rosszra koncentrálunk, óhatatlanul energiát adunk neki, és megerősítjük létezését. A cél ezzel szemben az, hogy meglássunk más, jobb lehetőségeket, és azokkal együtt rezegve valóságként éljük meg átalakulásunkat. Bartlett módszerének lényege, hogy miközben két pontot gyengéden megérint páciensei testén, gondolatai összpontosításával képes helyreállítani a testi, szellemi és spirituális egyensúlyt, és azonnal korrigálni tudja az akár évek óta fennálló deformitásokat is.
Könyvében megtanít bennünket is az általa felfedezett módszerre, amely a finomenergiák tudományát ötvözi irányított szándékunk erejével, hogy aztán mérhető eredményeket érjünk el általa. A mátrixenergetika gyakorlói egy bizonyos tudatállapotban szoros energetikai kapcsolatot hoznak létre a betegekkel, és "szent teret" biztosítanak számukra, ahol szabadon eldönthetik, hogy fizikai állapotuk más módon nyilvánuljon meg. Bartlett a legfontosabbnak azt tartja, hogy a páciens megértse: választási lehetősége van, és ne csak elhiggye ezt, de ennek szellemében is cselekedjen....
Koltai Krisztina véleménye:
Rendkívül érdekes és sokat ígérő könyv, meggyőző is, bár a benne ismertetett technikákat (egyelőre) nem sikerül alkalmaznom. Az előszó talán túlzottan tudományos, de ez ne riasszon el senkit (inkább hagyja ki). Igaz, hogy utána is akad bőven megérteni/értelmezni való, de Richard Bartlett stílusa végig könnyed és emészthető marad. Nem kételkedek benne, hogy amikről ír, valóban megtörténtek/megtörténhetnek, más kérdés, hogy pusztán a könyv elolvasása után mennyire fogja tudni az olvasó hasznosítani a tanultakat. Bennem mindenesetre maradtak kérdések, de ezek inkább a gyakorlatra, mint az elméletre vonatkoznak.