ADATLAP
Macska a forró bádogtetőn
A Macska a forró bádogtetőn Tennessee Williams drámája, melyet 1955-ben Pulitzer-díjjal jutalmaztak, 1956-ban pedig négy Tony-díjra jelöltek. A színdarabból 1958-ban Paul Newman és Elizabeth Taylor főszereplésével azonos címmel film is készült....
Bankó Sarolta véleménye:
Láttam régen a filmet Elizabeth Taylorral és Paul Newmannel emlékszem nagyon tetszett, és olvasni is nagyon jó volt. Tipikus drámabeli családtörténet a gyerekek közti különbségről, kivételezésről, vágyról. Biztos újra megnézem a filmet.
Molnár Krisztina véleménye:
Színpadi darab, ezért a szerkezete is más, mint egy szimpla műnek. Az élet alapvető problémái kerülnek felszínre, a társas és családi kapcsolatok sekélyességére világít rá. Egy nagy családot ismerünk meg, akik a szülői házban gyűlnek össze. Az idős szülők és a két fiú a családjával. Rögtön kiderülnek az ellentétek, a feszültség a tágabb és a szűkebb családon belül. Nem mondom, hogy a kedvenc könyvem, de elgondolkodtam rajta. Tényleg nagyon sokszor kerülgetjük az igazságot, nem mondjuk ki a lényeges dolgokat amikor kellene. Egyszer jó volt elolvasni.
Névte Lenke véleménye:
Érdekes darab arról, hogy milyen magányosak lehetünk, ha nem kommunikálunk egymással őszintén, és belefojtjuk a másikba a szót.
És milyen undorító keselyűként tud viselkedni sok ember, ha a közelében valaki hamarosan meghal.
A leírás nekem túl sok volt, e miatt inkább éreztem forgatókönyvnek, mint drámának.
A két befejezést pedig feleslegesnek tartom
Kaján Anna véleménye:
Tele van feszültséggel és szenvedélyekkel. Már elég sokat olvastam Tennessee Williamstől, de talán ez a kedvencem. Megéri elolvasni!