ADATLAP
Magisztérium 1. - A vaspróba
Callt az édesapja egész életében óva intette a mágiától. A fiú meg van győződve arról, hogy ha sikerrel jár a vaspróbán, és felvételt nyer a Magisztériumba, annak csak rossz vége lehet.
Úgyhogy a lehető legjobban igyekszik, hogy a lehető legrosszabb formáját hozza és elbukik az elbukásban.
Így hát most várja a Magisztérium, ez az egyszerre szenzációs és vészjósló hely, ami sötét szálakkal kapcsolódik Call múltjához, és kanyargós utat mutat a jövője felé.
A vaspróba csak a kezdet, a legnagyobb próbatétel csak ezután következik......
Kapitány Zita véleménye:
Nekem ez nagyon bejött, picit lehetett volna akciódúsabb, de így is teljesen rendben volt. Nagyon kiváncsi vagyok mi lesz Callummal. Szerencsére nem volt egy karakter sem elviselhetetlen, még Jasper sem teljesen irritáló. A magisztérium világa is magával ragadott, bár én biztos megőrült volna napfény nélkül. Alig várom a többi kötetet!
Galambos Réta véleménye:
Annyira örülök, hogy nem kellett csalódnom!
Én egyáltalán nem éreztem Harry Potteresnek, azért mert mágusok vannak benne. Annyira eltérő a világfelépítés, szerintem igen egyedi. Szerencsére szerelmi háromszöget sem fedeztem fel benne. Egy könnyed, fordulatos ifjúsági regény, ami olvastatja magát. Tetszett Call vergődése az elején aközött, amit az apja mondott neki és aközött, amit megtapasztalt. Nagyon kíváncsi vagyok, mi fog még ebből kisülni, rengeteg kérdés maradt megválaszolatlan. Harceb-et pedig egyenesen imádtam :) :)
update:
Jah, amit még elfelejtettem beleírni, hogy nekem kicsit sok volt már a sztalaktit meg a sztalagmit :)
Silye Tibor véleménye:
Kétségtelen, hogy számos kiaknázatlan lehetőség van még a sorozatban, de ez nem volt a legizgalmasabb kezdet. Mindenképpen ajánlom olvasásra, hiszen aki szereti a varázslással és mágiával kapcsolatos történeteket, azoknak ez első osztályú könyv lesz. Azonban ez nem egy olyan kötet, amely tele van izgalmakkal és fordulatokkal, hanem inkább megismertet számos érdekességgel. A szerzőpáros inkább ezekre fókuszált a fordulatos cselekmény helyett. Azonban a könyv utolsó pár fejezetében ebből sincsen hiány, de nem ragad úgy magával a regény, mint ahogy elvártam.

http://discussion.blog.hu/2015/05/12/callum_hunt_a_magiszteriumban
Göttfert Dalma véleménye:
Kicsit féltem tőle, hogy egy újabb unalmas Harry Potter utánzathoz lesz szerencsém, de hatalmasat tévedtem! Ez a könyv fantasztikus! A szereplők, a varázsvilág, minden egyből magával ragadott. És természetesen az a tény, hogy itt teljesen elmosódnak a határvonalak a "tiszta" jó és rossz között... Alig várom a folytatását...