ADATLAP
Majomsziget
A tizenegy éves Clay viszontagságos időket él át. Apja, miután munkanélküli lesz, elhagyja őket. Nem sokra rá anyja is elveszti állását, s a kiskamasz fiúval kénytelenek egy hajléktalanszállásra költözni. Egy napon a mama is eltűnik. Clay teljesen egyedül marad, s heteket tölt az utcán Buddyval és Calvinnel, két őt gyámolító hajléktalannal. Kemény fagyok köszöntenek New Yorkra. Claynek és társainak a hideg mellett az ellenséges környezettel is meg kell küzdeniük, s a mindennapi betevő előteremtése is próbára teszi őket. Hogyan fordul jobbra Clay sorsa? Hogy találnak újra egymásra édesanyjával? Megbocsáthat-e Clay a történtek miatt, s tudnak-e újra a régi szeretetben élni? E felkavaró, lebilincselően megírt könyv amerikai szerzője a gyermekkönyv írók Nobel-díjaként számon tartott Andersen-díj egyik kitüntetettje. A könyvet a 9-12 éves korú olvasóknak ajánljuk.
Ezt a könyvet 10-14 éves gyerekek számára ajánljuk....
Horváth Anita véleménye:
9-12 év közötti korosztálynak íródott a könyv, ami érződik is rajta.
Clayt egymás után érik a szerencsétlenségek, de valahogy mindig sikerül a megfelelő emberekhez csapódni, akik jóságosak és segítenek rajta. Ugyan megjelenik a valóságosabb oldal is, de inkább csak érintőlegesen, elmesélve, hogy ők is ott vannak, a fiúnak is csak egyszer kell menekülőre fognia.
Felnőtt fejjel nem tudtam végig izgulni, de kikapcsolódásnak jó volt. Viszont ha 10 éves koromban akadt volna a kezembe, akkor biztos, hogy a kedvenceim között lenne.