ADATLAP
Megúszhatatlan
JAKUPCSEK GABRIELLA Magyarország egyik legismertebb és legnépszerűbb televíziós műsorvezetője. Szinte mindenki ismeri felkészültségét, alaposságát, finom kérdezési stílusát.
Könyvében végiggondolja, melyek az élet megúszhatatlan helyzetei, melyek azok a kérdések, amelyekkel előbb-utóbb mindnyájan szembesülünk – s közben arra is keresi a választ, hogy hogyan mesélheti el mindezt a kislányának. Az anya felelősségérzetével, a barátnő kedvességével és a kommunikációs szakember hozzáértésével mesél a tőle megszokott könnyed, önironikus, mégis komoly hangon mindenkit érintő és érdeklő témákról. Ír sikerekről és kudarcokról, a női létről és az anyaságról, házasságról és válásról, gyerekvállalásról és karrierről, a gyereknevelés során felmerülő kínzó kérdésekről és saját kiskori élményeiről, családról és hivatásról, és természetesen a tévéről, amely számunkra a szórakozást, számára viszont a munkát jelenti.
Jakupcsek Gabriella bensőségesen társalog, kérdez és válaszol – ám ez alkalommal, oly sok emlékezetes talkshow után, ő a mi vendégünk! Megosztja velünk azokat a történeteket, melyekkel munkája során találkozott és amelyeket ő maga élt át. Személyesen és őszintén. Nem ad végleges válaszokat, nem nyújt megoldásokat, hanem közös gondolkodásra hívja az olvasót: hogyan magyarázzuk el a gyerekeinknek az élet dolgait, melyeket olykor mi magunk is nehezen értünk?...
Kovácsné Szabó Lilla véleménye:
Nagyon szeretem a stílusát. számára és mindannyiunk számára fontos dolgokat említ és mesél, az Olvasóval beszélget. Számos olyan dologról olvashatunk, ami a mai világ felnőttjeinek igencsak komoly fejtörést okoz, ha a gyerekeiket embernek akarják tudni majdan.
Sáfár Józsefné véleménye:
Számára fontos dolgokról ír. a családról, a munkáról. Hogyan mutassunk példát gyermekünknek, mire tanítsuk őket. A tőle megszokott stílusban, hol viccesen, hol nagyon komolyan. Érdemes elolvasni.