ADATLAP
Menedék
Naponta hány olyan óra van, amit nem a tévé előtt töltünk?
Mikor tettünk utoljára valódi erőfeszítéseket azért, hogy elérjük, amit akarunk?
És tényleg szükségünk is van mindarra, amire vágyunk?
Most minden megváltozott. Az anyagias, léha fogyasztói lét helyébe a túlélés és a felelősség lépett. Rettenetes járvány söpört végig a bolygón.
Visszatértek a holtak, és az élőkre vadásznak. Hónapok alatt összeomlott az emberi civilizáció.
A társadalomnak vége. Kihaltak a boltok. Nem hoz levelet a postás, üresen sistereg a tévé.
Meg kell próbálnunk végre tényleg élni – egy halottak által uralt világban....
Silye Tibor véleménye:
Tetszett a képregény, bár számomra néhol felületes volt, ami a szereplőket illeti. Nem tudom nem hasonlítani a sorozathoz, amelyben sokkal kidolgozottabbak a karakterek, és valahogyan egyedibbek. Itt sok emberrel kapcsolatban negatív érzéseim voltak, bár nem tagadom, hogy vannak olyan új szereplők is, akik tetszettek. Az alaptörténet pedig jó, és nagy előnye az, hogy pörög az egész. Nincsenek felesleges részletek benne, és mindennek van oka.

http://discussion.blog.hu/2016/06/24/a_valtozasok_ellenere_is_emberek_maradtak
Matók Szilvia véleménye:
Jobban ment, mint az első rész, de én azért továbbra sem lettem képregényrajongó, mert összekeverem a rajzolt figurákat, annyira hasonlítanak. Az segített, hogy lehet egy távol-keleti származású figura, őt meg tudtam különböztetni. És mi lett a lovacskával? Nem szeretem, ha az írók nem követik az állatszereplők történetét. Én az ő sorsukra is kíváncsi vagyok.
Szőcsné dr. Knyihár Gabriella véleménye:
Eddig ez a rész tetszett a legjobban, eszméletlenül pörgős volt, szinte észre sem vettem, hogy a végére értem. Sajnos a helyzet a legkevésbé sem rózsás, ahelyett, hogy javulna, még a kedvező jelek ellenére (elkerített börtön, szép lassan halad a kitakarítás, rengeteg étel, mosoda stb.) is csak minden egyre kilátástalanabb.
Rick-et a legnagyobb jó szándék vezérli, de mindig ebből lesznek a nagyobb bajok és konfliktusok, és bármennyire is szeretné, a „szép” új világban már egyáltalán nem úgy működnek még a legegyszerűbb dolgok sem, mint a járvány előtt. Túl szép volt a börtön, ahhoz hogy igaz legyen, és sejthető volt, hogy a rabokkal később még gond lesz. Sajnos a szereplőket két fronton is éri a támadás, és lassan már zombik jelentik a kisebb fenyegetést. Ebben a részben minimum öten meghaltak, és egyiküket sem (!!) a zombik ölték meg. Tehát a túlélők egyre csak fogyatkoznak, és az írók már a fő(bb)szereplőket sem kímélik, bár egyelőre „csak” súlyos sérüléseket szenvednek (és nem csak fizikai értelemben).
Lori egyre idegesítőbb, ami nem csupán a terhessége következménye, korábban is ilyen volt.
Az egész sorozat egyik legfontosabb és legmegdöbbentőbb titkár titkára is most derül fény, ami az egész „zombiságot” más megvilágításba helyezi.