ADATLAP
Menon Club
Benedikty Béla örvénylő történelmi regényt írt a világot mozgató láthatatlan erőkről, az államok kiszolgáltatottságáról, az államférfiak végzetéről és a civilizációnkat irányító titkos gondolatról. Magyarország, 1941. A Trianon revízióját szem előtt tartó „vonakodó szövetséges" és a jugoszlávok „örök barátja" pengeélen táncolva próbál kívül maradni az Európát feldúló háborúból. Hiába, az ország miniszterelnöke, Teleki Pál öngyilkosságot követ el. De valóban öngyilkosság volt? És ha nem, ki állhatott a talán nem is igazán váratlan merénylet mögött? Kiváló hírszerzők (a titokzatos Menon Club tagjai) Európában és a Közel-Keleten nyomozva próbálták elhárítani a magyar állam vezetőit fenyegető veszélyt, miközben fényt derítettek a kontinens sorsát a háttérből irányító pénzemberek európai és közel-keleti terveire is....
Bóna Nándor véleménye:
Helyenként szórakoztató, szinte végig izgalmas, szövevényes volt a regény. Voltak benne olyan oldalak is, amelyeket türelmetlenül olvastam el, de egy hatszázhetven oldalas regénybe könnyen kerülnek ilyen szakaszok is.
Matók Szilvia véleménye:
Először érdekesnek tűnt az 1941-ben játszódó kémtörténet, de aztán...a történet bonyolult és követhetetlen, a figurák egyformák: minden férfi arisztokrata, magas, hihetetlenül képzett és kettős ügynök, minden nő gyönyörű, titokzatos, intelligens és az eltitkolt lánya valakinek. És mindez Rejtő Jenő modorában. Borzalmasan modoros.