ADATLAP
Mesék a Tejúton túlról
...
Péter Ildikó véleménye:
Berg Judit meséi Bojtiról, az irigy kisfiúról és Tücsökről, a verekedős kislányról, akiket egy bicikli elragad a Tejútra. A két gyerek különös kalandokon esik át. De feltalálják magukat minden helyzetben, megtanulják segíteni egymást, és az utazás végére barátokká válnak.
Berg Judit olyan fogalmakat épít be a meséibe (anélkül, hogy néven nevezné őket), mint bátorság, felelősségérzet, kitartás, leleményesség, igazságosság.
Tanulságos és szórakoztató mesék egy vékony kis könyvben.
Egy Száguldó Homokórát én is szeretnék…
Szulik Adrienn véleménye:
Nagyon érdekes, fantáziadús mese. A két kisgyerek kalandjait a Tejútrendszer útvesztőiben élvezhető, nem unalmas módon meséli el az írónő. Tetszik benne, hogy a történetben a gyerekek homokoznak, bicikliznek, együtt játszanak, nem pedig az interneten lógnak, kütyükkel játszanak. Remek szórakozást nyújt kicsiknek, nagyoknak egyaránt :) A történetről röviden: Két kisgyermek összeveszésével kezdődik, amint éppen a kisfiú biciklijén veszekednek. a nagy vita hevében a Tejút rendszerbe kerülnek, és ott kezdődnek az igazi kalandok. Különféle országok különös lakóinak segítenek kisebb-nagyobb problémájuk megoldásában. Cserébe minden országban kapnak egy kis segítséget ahhoz, hogy hazajuthassanak. ez sikerül is nekik. Miután szerencsésen visszatértek a játszótérre, ahol kalandjuk kezdődött, jó barátként búcsúznak el egymástól.