ADATLAP
Mesterkulcs
"Gyerekkoromban számtalanszor halottam a mesterkulcsról, amely valójában nem igazi kulcs. Egy szerkezet, amely előtt nem léteznek bezárt ajtók, és sem az acéllal bélelt páncéltermek, sem az őrséggel védett birtokok falai nem jelentenek akadályt. A mesterkulcs mindent nyit, és mindenhová bevisz, akár a tömör falon is keresztüljuttat, ha kell. Minden magamfajta álmodott már róla, hogy a kezében tarthatja az eszközt, amely elől lehetetlen elrejteni bármilyen kincset.

Winie Langton a 2900-as évek New Yorkjában él, száz évvel az ötödik nagy világégés után. Egy nagy és befolyásos tolvajcsalád leszármazottja, akit már egészen kiskorától apja tanított a mesterség fortélyaira. Ebből kifolyólag Winie már kamaszként jobban verekszik, mint a fiúk többsége és mindent tud a fegyverekről.

Amikor a legendás mesterkulcs felbukkan a városban, a Langton család azonnal a nyomába ered, s természetesen Winie-re is fontos feladat hárul a titokzatos műtárgy megszerzésére kiötlött akcióban"...
Horinka Zsuzsanna véleménye:
Rövid kis könyv, könnyű szerrel el lehet egy nap alatt olvasni. Bár a jövőben játszódik, nekem valahogy sokkal jobban illik az egész történet hangulata a 18-19 századba. Winie nagyon tehetséges a zárak feltörésében, elég volt neki 80 (igazából 10...) oldal, hogy belopja magát a szívembe.
Galambos Réta véleménye:
Nagyon tetszett, rövid történet a családról, becsületről és összetartásról. Annak ellenére, hogy tolvajcsaládról szól a történet, egy percig sem éreztem ellenszenvet irántuk. Az összes szereplő szimpatikus volt számomra. Tetszett, hogy a két testvér mennyire különbözik, mégis jól kijönnek, igazi testvéri viszony van közöttük. Winie igazi erős női karakter, nem egy gyámoltalan kislány, aki a körülmények hatására erőssé kell, hogy váljon, hanem megedződött az életes során, ez nagyon tetszik a könyvben. A történet rövid, de izgalmas, jó stílusban megírt és érdekes.
Forgon Veronika véleménye:
Remek könyv. Nagyon tetszett. Rövid, velős, mégis nagyon izgalmas és gazdag. Biztosan el fogom olvasni a folytatást is. A tolvajszabályok sok bölcsességet hordoznak magukban. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ez a stílus fog tetszeni. Alig várom, hogy haladhassak a történettel.
B-M Bogi véleménye:
Szuper jó! Imádtam. Winie (és az írónő) stílusa pokoli jó, sokat nevettem. Igazán jó szórakozást nyújt ez a rövid kis történet, de pont ez vele a bajom. Ha már ennyire szórakoztató és izgalmas, akkor miért csak ennyi??? Olvastam volna még, még, még és még. Többet a világról, a szereplőkről, a "családi vállalkozásról". Egyébként tényleg szuper.
Az egyetlen, amivel kicsit sem tudtam benne megbarátkozni, az a kor. Nekem valahogy a steampunk nem illik a jövőbe, de ennyit elnézek. :)
Papp Dóra véleménye:
Ez a könyvecske komoly 77 oldalas, de az a 77 oldal pontosan elég arra, hogy az embert beszippantsa a gőzgépek és tolvajok jövőbeli New Yorkja. Gyorsan a végére lehet érni, mivel adott egy gyakorlatias tolvajlány, Winie, aki természetes ellenségének tartja az estélyit meg a magas sarkút, és bármikor szívesen legurít a torkán egy adag whiskey-t, és ezért nem lehet nem szeretni. Szerencsére egy kisregény sorozatról beszélünk, úgyhogy Winie Langton története korántsem ér véget ezzel a rövidke irománnyal. Hangulatos steampunk sztori, családról, becsületről, egy kis humorral megfűszerezve. Instant kikapcsoló történet.
Kiss Nikoletta véleménye:
Egyetlen baj volt vele: TÚL RÖVID.De komolyan, nagyon jó kis olvasmány, érdekes volt és szórakoztató, de amikor már kezdtek az események beindulni, vége lett. A főszereplő is szimpatikus, nem egy anyámasszony katonája, hanem erős, belevaló csaj. A családja is tetszett, tipikusan mindenbe belekotnyeleskedőek.:)
Semegi Ágnes véleménye:
Kellemes könyv, nagyon jól szórakoztam rajta. a lehető leghamarabb beszerzem a folytatásokat is. Jól megformált karakterek, pörgős történet, remek humor.
Két apró hibát rónék fel a könyvnek: egyrészt nem igazán tudom elhinni, hogy a 2900-as években járunk, másrészt az elején a ház és a család bemutatása kissé hosszadalmasra sikerült. De ezek apróságok. Nagyon tetszett, nagyon ajánlom mindenkinek, aki egy kellemes délutáni olvasmányra vágyik.