ADATLAP
Micimackó kuckója
A klasszikussá vált meseregényben a Százholdas Pagony, a Bánatos Bozótos és a Hét Fenyőfa környéke egy kisfiú és állatbarátai kalandjainak színhelye.

Micimackó az erdőben él, saját kuckójában. Ugyanebben az erdőben lakik a fontoskodó Nyuszi, a tudálékos Bagoly, a félénk Malacka, a sértődős Füles, a vidám, ugrálós Tigris, Kanga, a kengurumama és kicsinye Zsebibaba, és persze Micimackó legjobb barátja: Róbert Gida. Ebben a mesebeli erdőben mindennap történik valami mulatságos és izgalmas esemény…

Milne filozófikus, ám egyben naiv prózája híven tolmácsolja a gyermeki világlátást, stílusa gazdag groteszk nyelvi fordulatokban. Karinthy Frigyes kongeniális fordításában élvezhetik a magyar olvasók – nemcsak a kicsinyek, hanem a felnőttek is, egy mély és játékos lélek tükrét fedezve föl bennük....
Konrád Evelyn véleménye:
Vicces felnőttként olvasni. Gyerekként egyáltalán nem szerettem a Micimackó történeteket, épp ezért most kíváncsi voltam, hogyan is hat rám. Aranyos kis mesék, de számomra még mindig kis butácska, de azért szívesen fogom kisfiamnak olvasni, és majd kezébe adni.
Rasztik Réka véleménye:
Gyermekkori emlékek felidézését jelentette számomra ez a könyv. Akkor még csak Micimackó volt, aki folyton mondogatta a maga monológját, a kedves Malacka, az idegesítő Tigris, a mindent tudó Füles, akinek lakhelyet akarnak készíteni. Tíz évente biztosan el fogom olvasni.
Rea Kovats véleménye:
Valamikor kicsi koromban biztosan felolvasták nekem a könyvet, de annyira nem emlékeztem rá, hogy gondoltam, érdemes lenne elővenni és megismerni az eredeti Micimackó történetet a Disney-adaptáción túl is. Mindenesetre nem bántam meg, Micimackó és Malacka néha rettenetesen együgyű, de azért szerethető kis könyvecske. :)
Pintér Anita véleménye:
Miért nem olvastam eddig? Nem is értem. Ezer éve a könyvespolcomon hever és a "testvére" (Micimackó) az egyik szeretett könyvem. Mostantól ezt a könyvet is szeretni fogom. Állatokról emberi nyelven, érdekesen, kedvesen, szeretnivalóan.