ADATLAP
Minden, minden
Nagyon ​​ritka, de nagyon híres betegségben szenvedek. Gyakorlatilag az egész világra allergiás vagyok. Sosem lépek ki a házból. Már tizenhét éve. Csak anyu és az ápolónőm, Carla van itt velem.
Aztán egy napon egy költöztető cég teherautója áll meg a szomszéd ház előtt. Kinézek az ablakomon, és akkor meglátom őt. Magas, vékony, és csak feketét visel – fekete a pólója, a nadrágja, az edzőcipője, sőt még a kötött sapkája is, ami alól egyáltalán nem lóg ki a haja. Észreveszi, hogy őt figyelem, és megakad rajtam a tekintete. Csak nézzük egymást. Olly a neve.
Lehet, hogy nem lehet megjósolni a jövőt, de azért ezt-azt mégis meg lehet. Például nagyjából biztos vagyok benne, hogy bele fogok szeretni Ollyba. És szinte biztos, hogy annak katasztrófa lesz a vége.

Nicola Yoon Jamaicán és Brooklynban, Long Islanden nőtt fel. Jelenleg Los Angelesben, Kaliforniában él a férjével, a kötet illusztrátorával, és a lányával, akiket őrülten szeret. A Minden, minden az első regénye.
David Yoon író és designer. Feleségével, Nicola Yoonnal Los Angelesben, Kaliforniában él. Történetekről beszélgetnek, és felolvasnak hároméves lányuknak, Pennynek. David illusztrálta a Minden, mindent....
Kovács Szilvia véleménye:
Kicsit vegyes érzéseim vannak ezzel a könyvvel kapcsolatosan. Egyrészt nagyon is tetszett, jó volt a történet. Madeline és Olly is nagyon szimpatikus volt nekem. Viszont a történet eszembe juttatta A fájdalom helye című könyvet, így kb elég hamar levágtam, hogy mi is lesz majd a vége, szóval abszolút nem volt váratlan számomra.
Viszont ennek ellenére nagyon is vártam, hogy mi lesz, nem tudtam letenni, annak ellenére sem, hogy tudtam másnap munka, korán kelés, úgyhogy nagyon-nagyon aludni kéne. Szóval ez egy nagyon jól megírt történet. Olly irtó cuki volt Madeline-nel.
Madeline anyjának a történtek ellenére is sikerült valahogy szimpatikusnak maradnia a történet végére is.
Szívesen olvasnám a folytatást, hogy mi lesz ezután.
Bodorics Anikó véleménye:
Aranyos kis könyv volt. Egy nap alatt a végére lehetett érni és aranyosak voltak az illusztrációk. SPOILER Már viszonylag az elejétől sejtettem, hogy mi lesz a vége, de amikor Maddy majdnem meghalt, elbizonytalanodtam. Aztán csak igazam lett. Ami zavar a történetben, hogy Carla miért nem tett semmit. Egy okos, szerethető karakter és bevallja, hogy sejtette, hogy nem minden oké - akkor miért nem kutakodott kicsit? Ő volt Maddy ápolónője, nyugodtan vehetett volna tőle vért az anyja tudta nélkül is. Ez eléggé zavart.
Czine Vanda véleménye:
Ne felejtsünk el élni! Mennyi minden van a világon amit még nem láttunk! Maddy és Olly egy kis részét felfedezi a világnak. Maddynek ez egy hatalmas kaland, hiszen még semmit sem látott a világból a saját kis burkán kívül.
A legnagyobb kockázat, ha nem vállalsz kockázatot. Rengeteg lehetőség rejlik minden egyes nap a világban. Hiba lenne nem felfedezni és kihasználni ezeket csak azért, mert óvatosak akarunk lenni. Vállalni kell a kockázatot, mert az az élettel együtt jár.
Homlok Renáta véleménye:
A könyv olvastatja magát, gyorsan lehet vele haladni, a két tini és Carla szerethető.De én többet vártam ettől a történettől. Már az elejétől sejteni lehet, hogy mi lesz a vége. Emiatt egész végig morcos voltam. Nem is értem, hogy ezt, hogy nem vette észre senki. Hogy fordulhat elő egyáltalán ilyen? Mi van, ha nem derül ki az igazság?
Belegondolni is szörnyű. Bosszantó, bosszantó, bosszantó.
Dudás Vera véleménye:
A borítója tényleg nagyon megtetszett, szép színek, jó tervezés. A történet egyszerű volt és számomra kiszámítható. Tudtam mi fog történni, hogy mi lesz a végkifejlet. A karakterek nem voltak túl meggyőzőek, nem éreztem bennük azt a különlegességet amit az írónő szeretett volna rájuk ruházni. Összességében egy nagyon egyszerű, gyorsan átlapozható könyv.