ADATLAP
Mindjárt megőrülök! - Bridget Jones naplója 2.
A Napló ott ért véget, hogy Bridget megkapja álmai férfiját, Mark Darcyt. Bridget Jones naplójának második kötete ott kezdődik, hogy baj van: Darcy, aki időnként Bridget lakásán tölti a napot és/vagy az éjszakát, nem hajlandó mosogatni! Azonkívül - vélekednek a barátnők - bizonyára homokos is, mert egyre többet lebzsel a zsiráflábú, feneke-nincs, egyszóval férfias Rebecca körül... Persze vannak más bajok is: Bridget anyjának legújabb dilije például, hogy Kenyába rohangál szafárit látni és maszájokat fogdosni - egy ifjú kikujut magával is cipel Londonba, hogy véres kardként körbehordozza. Bridget mindezt egy thaiföldi búfelejtővel próbálja túlélni, ám olyan valódi és álkalandokba bonyolódik, hogy akár élete végéig egy thai dutyiban senyvedhetne, ha ismét meg nem jelenne a színen Mark Darcy....
Szalai Adél véleménye:
A bárhányszor elolvasható könyv, vidám, humoros, jókedvre derítő. Az első rész után sem csalódtam. Tipikusan a női-férfi párkapcsolatot boncolgatja. Számomra meglepően sok rész kimaradt a filmből, ami szerintem megállta volna még a helyét, és Én jókat derültem rajta a könyvben.
Sáfár Józsefné véleménye:
Az eleje kicsit nehézkesen ment, de aztán belejöttem és megtetszett. Egész jókat nevettem, majd el akarom olvasni a többi részét is. Most csak így a közepébe vágtam bele. A filmet sem láttam még. Szegény Bridget semmi sem jön össze neki simán, mindig belekeveredik valamibe.