ADATLAP
Miss Marple
Ilyen kötetet soha még magyar Christie-olvasó nem tartott a kezében: itt van mind a húsz Miss Marple-novella egyben.
Miss Marple, az éles szemű és eszű vénkisasszony első pillantásra szelíd, porcelánkék szemű, kötögető idős hölgynek tűnik. De ha valaki gonosztettre ragadtatná magát, jól teszi, ha előtte körülnéz: nincs-e ott a környéken egy ártalmatlan külsejű, ősz hajú néni. Bár még ennyi elővigyázat is kevés: ha csak elmesélik Miss Marple-nek a megoldhatatlan bűnügyet, ő kibogozza.
Húsz novella, húsz bűnügy, húsz könnyű ujjgyakorlat a világ leghíresebb detektívjének, sokórányi felhőtlen szórakozás a vénkisasszony rajongóinak....
Tóth Vivien véleménye:
Nemrég kaptam a barátomtól mert imádom azokat a filmeket amiket Agatha Christie művei alapján készültek és ezt is pár nap alatt elolvastam. Volt a novellák között olyan ami filmes változatban jobban tetszett, de ettől függetlenül Miss Marple történetei rabul ejtettek.
Párducz Noémi véleménye:
Tavaly sajnos közel sem sikerült 50 könyvet elolvasnom. Kevés időm van olvasni, ezért újabban novellásköteteket választok és lefekvés előtt egy-egy történetet olvasok. Ezért esett a választásom erre a könyvre, amely húsz Miss Marple-novellát tartalmaz. Nagyon szeretem Agatha Christie könyveit, bár a regényekhez képest sokkal könnyedebbek, mégis aranyosak ezek a kis fejtörők. Két részre osztanám, az első egység 13 novellát tartalmaz, egy történetre felfűzve, amelyben a társaság bűnügyeket oszt meg egymással, mindenki elmesél egy történetet, amelyet a többieknek ki kell találni (Miss Marple természetesen viszi a prímet). Nagyon tetszett ez a megoldás, ügyesen összekötötte a novellákat. A második rész tartalmazza a többi 7 novellát, melyekben az öreg hölgy elmeséli, hogyan oldotta meg az egyes eseteket.
Havasy Orsolya véleménye:
Kb. 80%-ra sikerült rájönnöm. De voltak erőltetett darabok. A Greenshaw bolondvárának filmváltozata kifejezetten jobban sikerült, mint az eredeti mű, ami ritka. Jobb volt a könyv első fele, ami anno a Tizenhárom rejtély címen jelent meg. Összességében azért kap egy 4-est. Az új kiadás amúgy kifejezetten szép :)
Szalai Emese véleménye:
Nagyon jó volt! Tetszett, hogy a kis novellák összefüggtek. Egy-kettő novella kevésbé volt érdekes, és kiszámítható volt. Összességébem viszon jó volt. Miss Marple mint.mindig nagyon cuki.
Garai Dóra véleménye:
Az egyik kedvencem a Tizenhárom rejtèly kötete ès nagy örömömre szolgàlt, hogy ezeket a novellàkat újra elolvashattam ès ráadásul kibővítve eddig számomra ismeretlen történetekkel. Én személy szerint kedvelem Miss Marple szorijait mind bővebb mind rövidebb formában. Szórakoztató, ötletes és mind egyedi.
Haskó Tünde véleménye:
Nem ez lesz a kedvenc Agatha Christie - de abból van már úgyis sok. Novellákat még nem olvastam tőle, és bár hozza a stílust, a rejtélyt, a megoldást, ami annyira egyértelmű, de mégsem feltétlenül kitalálható, nekem jobban tetszettek a regényei több szereplővel, több szállal, több csavarral. Krimikedvelőknek azonban ajánlom, érdekes kirándulás.
Endresz Judit véleménye:
Kicsit féltem tőle, mert az első novellás kötet (Vád tanúja) nem aratott felhőtlen sikert nálam, de végül kellemesen csalódtam. Lassabban olvastam, mint egy átlag könyvet, így élvezhetőbb volt. Továbbra is nagyon tetszik Agatha Christie végtelennek tűnő kreativitása - rengeteg könyvét - főleg regény - "kivégeztem" már és eddig még nem sikerült kettő egyformával találkoznom, de még hasonlóval sem. Ajánlom minden krimikedvelőnek!
Szokol Enikő véleménye:
Nagyon szeretem a Miss Marple történeteket, és ebben van 20 :D A krimit olvasni jobb mint filmen nézni, sokkal izgalmasabb, és félelmetesebb is. A könyvben lévő novellák közül nem egy még rendesen ijesztő, jobb mint a mai horror filmek! Mindenkinek csak ajánlani tudom!!! Remek könyv!
Silye Tibor véleménye:
Tetszett a kötet, bár teljesen más mint a megszokott krimik a szerzőtől. Leginkább a történetek rövidsége miatt, de mégis érdekes az, hogyan tudja az írónő megoldani a történeteit. Nem lesznek vontatottak, vagy unalmasak, mert ugyanúgy rejtélyes, titokzatos marad. Ajánlott elolvasni minden rajongónak, de egyhuzamban nem ajánlom. :)
Bővebben:
http://discussion.blog.hu/2015/02/06/miss_marple_rovid_tortenetei