ADATLAP
Mostohatestvérek
Nem könnyű dolog mostohatestvéreknek összeszokni, még akkor sem, ha hasonló környezetből származnak. Hát még két olyan különböző természetű és neveltetésű kislánynak, mint az elkényeztetett, beteges Örvös Lilla és a vidám, talpraesett Kis Teri. Vajon mi történik a visegrádi nyaralóban, ahol a két nagymama és a két kislány kényszerű közös vakációját tölti? Erre ad feleletet Thury Zsuzsa kitűnő, lélektani feszültségű regénye. ...
Varga Bernadett véleménye:
Érdekes volt újra olvasni a könyvet. Felnőtt fejjel jobban megérteni a társadalmi osztály különbséget. Adva van két kislány 1-1 nagymamával. A szüleik összeházasodnak és elutaznak nászútra. A nagymamáknak és a két gyereknek egy visegrádi nyár áll rendelkezésükre, hogy megismerhessék egymást.
Gy.né T. Anikó véleménye:
Kb. a lányokkal egyidős lehettem, mikor először olvastam ezt a könyvet. Két 13 éves félárva kislány, akinek szüleik összeházasodnak, és 1-1 nagymama. Együtt töltenek egy nyarat Visegrádon, mialatt a szülők nászútra mennek. Nem könnyű a kényszerű együttélés, a két kislány két teljesen eltérő jellem: Teri életvidám, könnyedén ismerkedik, azonnal egy csomó barátja lesz, Lilla visszahúzódó, érzékeny, sértődős. A nagymamák között sem teljes az összhang, más-más társadalmi osztályból származnak, de sok beszélgetéssel, és egy kis alkalmazkodással ők egész jól elboldogulnak egymással. A lányoknak több idő kell, mire összeszoknak, egy nagy veszekedés is bonyolítja a helyzetet, de a legvégére helyreáll a béke, és jó barátnők lesznek.