ADATLAP
Mrs ​Jeffries és a halott orvos
Ha Miss Marple házvezetőnő lenne, úgy hívnák: Mrs Jeffries.
A külföldön nagy sikerű sorozat főszereplője az okos, csavaros eszű Mrs Jeffries. Remek logikájával és elsőre ártatlannak tűnő kérdéseivel minden gyanús esetben rávezeti munkaadóját, a kedves, naiv, ám sajnos egyáltalán nem pengeagyú Whiterspoon felügyelőt a helyes megoldásra. Ráadásul Mrs Jeffries mindig készen áll egy kis saját detektívmunkára, hogy elősegítse a felügyelő nyomozását.

Amikor holtan találják Dr. Slocumot az elegáns rendelőjében, úgy tűnik, véletlen baleset érte az elismert londoni orvost. Csakhogy Mrs Jeffries szerint egyes körülmények meglehetősen rejtélyesek. Miért a hátsó ajtón keresztül érkezett látogatóba Dr. Hightower az elhunyt kollégához? Mi történt pontosan az előző szombaton Mrs Crookshank teadélutánján? Mit titkol Mrs Leslie francia szobalánya? És kinek állhatott érdekében mérgező gombát csempészni az orvos vacsorájába?...
Bodorics Anikó véleménye:
Nem igazán nyerte el a tetszésemet a könyv. Abban bíztam, hogy egy újabb igazi "cozy mystery" sorozatot találtam. Ennek a műfajnak két fő ismérve van: a hangulata, a szerethető szereplők illetve maga a bűntény. Az előbbivel még nincs is baj, bár kicsit kiforratlannak éreztem a karaktereket, de mindenképp kedvelhetőek, érdekesek voltak. A történet viszont túlságosan kiszámítható volt, vagy 50 oldallal korábban rájöttem a titok nyitjára, mint a szereplők. Lehet, hogy később adok egy esélyt a következő résznek is, de ez nekem egy gyenge közepes volt.