ADATLAP
Négy lövés
Na, ez most egy laza ügy, gondolja Stephanie Plum. Sima családi perpatvar. Maxine Nowickiról nehéz elképzelni, hogy beleereszt egy sorozatot az utána eredő fejvadászba. Ám amikor a nyomozás során Steph hol egy levágott ujjat, hol egy betépett és nem mellesleg megskalpolt asszonyt talál, valamint rejtjeles üzeneteket, sőt halálos fenyegetést kap, továbbá felgyújtják a kocsiját, akkor kénytelen újraértékelni a helyzetet. Ráadásul feltűnik a színen régi ellenlábasa, Joyce Barnhard is, aki most nem a férjét, hanem a melóját akarja lenyúlni. Mégsem olyan laza ez az ügy.
De hát Stephanie Plum nem futamodik meg, és szerencséjére most is számíthat barátaira, a túlsúlyos Lulára, a titokzatos, ám módfelett szakszerű Rangerre, Sallyre, a dögös transzvesztita kódfejtőre, no meg Joe Morellire, akihez kénytelen átmenetileg odaköltözni. Ami persze csak tovább bonyolítja ezt az amúgy is kusza ügyet. És akkor még nem is említettük a családot, beleértve Joe nagymamáját, Bellát, aki magas fokon űzi a szemmel verés mesterségét. Plusz még ott van az a rengeteg kalóriadús, finom sütemény, ami a legjobb stresszoldó a világon......
Szalai Szabina véleménye:
Az előző kötetekhez képest eléggé ellaposodott a történet. Az alapötlet nem rossz, de a kidolgozás hagy némi kívánnivalót maga után. Lassan indulnak be az események, nagyon vontatott, és túl is van bonyolítva.
Az egyetlen pozitívum Sally karaktere, sok szituációban üdítően hat a kódfejtő szerepében tetszelgő, heteró transzvesztita.
Nem is emlékszem, mikor tartott utoljára ilyen sokáig kiolvasnom egy 400 oldalas könyvet, ami nálam egyértelmű jele annak, hogy ez egy rosszul sikerült írás.