ADATLAP
Négy színmű
Agatha Christie rendkívül sikeres drámaíró is volt. Születésének 120. évfordulóján ezzel a kötettel tisztelgünk előtte.

Az egérfogó
A behavazott, a világtól teljesen elvágott fogadóban megjelenik a rendőrség embere. „Gyilkos van önök között, és megint lecsapni készül!” A híres darab már 57 éve egyfolytában színpadon van Londonban.

A vád tanúja
Leonard Vole-t gyilkossággal vádolják. Egyetlen ember menthetné meg az akasztófától: a felesége. Ő azonban váratlanul férje ellen fordul. A tárgyalóteremben aztán minden titokra fény derül…

Ítélet
Ez a darab kakukktojás: noha van benne gyilkosság, gyilkos és bírósági tárgyalás, valójában lélektani dráma. Az ismert tudós tolószékhez kötött feleségével és kettejüket ellátó unokahúgával él. Bár szegények, igyekszik segíteni tehetséges tanítványait. Az egyik tanítvány azonban nemcsak tehetséges, hanem szép, gazdag, fiatal nő is. Mi lehet egy ilyen háromszög (vagy négyszög) megoldása?

Pókháló ...
Herczegné Bagi Szilvia véleménye:
Először olvastam drámát az írónőtől. Mondanom sem kell, nem bántam meg. Mindig is szerettem ezt a műfajt, Agatha Christie pedig a kedvencem, szóval zseniális a kettő együtt.
A könyvben szereplő darabok különbözőek, mindnél volt valami, ami meghökkentett vagy mosolyt idézett elő nálam. Határozottan állítom, hogy érdemes ezt a Christie-t is olvasni.
Külön érdekesség, hogy minden történetnél kapunk egy jó adag bevezetést, a helyszín leírását és a szereplőket is fel tudjuk tenni a „térképre”, hogyan néznek ki, milyen a jellemük. Nekem tetszett, hogy sok utasítást ad Christie, szinte már regényes a leírás, csak a párbeszédek miatt haladósabb olvasni. :)
Endresz Judit véleménye:
Érdekes volt egy teljesen más műfajban Agatha Christie-t olvasni. Viszont nem okozott csalódást! Négy történetet, négy önálló művet tartalmaz a könyv, mind a négy külön hangulattal és élménnyel bír. Nekem az összes tetszett, szívesen megnézném színházban is. A történetek megőrzik izgalmasságukat, titokzatosságukat, semmivel sem gyengébbek a bejáratott és megszokott A.C művektől, regényektől.
Trauzál Andrea véleménye:
A Pókháló c. színművet válsztottam belőle, mert kellően vicces, és nem is okoz akkora fejtörést, hogy kitaláljuk a gyilkost. A végkifejletet ismerve látszódott, mennyi apró jel volt szétszórva, amiből rá lehet jönni a megoldásra. Aki nem akar/szeret ilyen fomában olvasni, annak ajánlom a könyvet (Charles Osborne átírta regénnyé, és éppúgy élvezhető, mint ez.)