ADATLAP
Nézd ki van itt
2011 nyarán egy ember felébred egy elhagyott üres telken Koszos katonai egyenruhát visel. Ez az ember Adolf Hitler. A közelben dolgozó újságárus segítségével elindul a karrierje. A nincstelenségből biztos anyagi megélhetése lesz. Hihetetlen ahogy az emberek ugyan úgy elhisznek neki mindent és a televízió segítségével rengeteg követőre és támogatóra talál. Elgondolkodtató és néha vicces is, hogy a 70 évvel ezelőtti nézeteit, gondolatait alkalmazni tudja az emberek megértik, elfogadják és elhiszik....
Baracskai Anikó véleménye:
Régen olvastam olyan könyvet, ami ennyire vicces és elgondolkodtató egyszerre. Soha nem olvastam ilyen izgalma szatírát. A könyv végig logikusan volt felépítve, nem zökkent ki.
A könyv végére kezdett megfogalmazódni bennem a kérdés, hogy az emberek valóban tényleg tanultak-e a II. világháború borzalmaiból, vagy egy karizmatikus "celeb" vezetésével újra elkövetnék ugyanazokat a hibákat, mint akkor.
Kerti Anna véleménye:
Mivel Németországban élek, németül jutottam hozzá, így az eredeti nyelven volt szerencsém elolvasni. A könyvek kiválasztása közben kétkdve néztem, hogy egy Hitlerröl szóló könyv a vicces kategóriába tartozik - olvasás közben azonban néhe könnyek közt hahotáztam. A szerzönek nagyon jól sikerül a társadalomkritikát egy humoros, a modern német történelem egyik legmeghatározóbb alakjáról szóló könyvbe süríteni. Vicces, elgondolkodtató, abszurd - csak ajánlani tudom!
Sipos Fanni véleménye:
Az elején nagyon tetszett, ahogy Hitler rácsodálkozott a világra és az értetlenségére. Az ötlet nagyon tetszett, bár annyi hasonló film jött már ki az évek során. Ezt nem is mindig tudta meghaladni a könyv, de azért gyakran sikerült magával ragadnia. Jól vannak kidolgozva a szereplők, természetesen Hitler úgy viselkedik, ahogy azt megtanultuk a történelem könyvekből, de látszódik, hogy az író rengeteg időt szánhatott a beszédei és viselkedései kidolgozására. Nagyon elgondolkoztató könyv, csak ajánlani tudom.
Farsang Attiláné véleménye:
Nagyon tetszett a könyv alapötlete. Az elején azt gondoltam, hogy hasonlít a Lenni vagy nem lenni című filmre. Aztán a történet másfelé fordult, és teljesen magával ragadott. Érdekes és mulatságos volt, ahogy Hitler rácsodálkozott a 2011-es Berlinre, a technikai vívmányokra, az öltözködésre, viselkedésre, a politikára. Félelmetesen tudott alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, és újra tudta manipulálni az embereket.
Neumayer Bettina véleménye:
2011., Berlin. Adolf Hitler (az igazi), felébred Berlin egy üres telkén, és elindul. Először céltalanul, aztán felfedezi a XXI. századi média. És újra célt keres. És talál. Mert a világnak (és Németországnak) szüksége van Hitlerre. Szerinte. És bár senki sem veszi komolyan (azt hiszi mindenki, hogy egy hasonmás, egy stend up comedy-s figura), újra az élre tör. Meghódítja a tévét, az újságok róla írnak, meghívják az October-fest-re, párt talál az emo-s titkárnőjének. Egy igazi német-kritikával, fekete-humorral átszőtt, viccesen komoly regény. Nem tudom, a németek hogy fogadták, de nekem elnyerte a tetszésem.
Scherhoff Klaudia véleménye:
Az elején viccesebb volt szàmomra, később már több volt az elgondolkodtató leírásos rész. Tényleg érdekes volt végig az ő szemével látni a világot. Nekem olyan egyszer olvasható könyv volt de összességében nem volt rossz.
Sz Csilla véleménye:
Az elmúlt pár évben óriásplakátokon hirdették ezt a könyvet. Már akkor tudtam, hogy el kell olvasnom. Sajnos, csak most értem odáig, de ez a könyv alapos és szórakoztató. Az író korrektül kidolgozott minden karaktert. Hitler, hitleresen szórakoztató mégis elgondolkodtató, hogy az emberek -jólmegmondó- humoristának nézik csupán. Remek könyv!
Wolf Amy véleménye:
Félelmetesen vicces könyv. Jókat mosolyoghatunk Hitler meglepődésén, ahogy a 21. századi társadalmat, s a technika vívmányait szemléli, s elképesztő, ahogy mindenre van egy válasza, mindent meg tud magyarázni a fajelméletével.
Ami nagyon tanulságos a könyvben, hogy azt hinnénk manapság már lenézik az egykor megbukott eszmét, de mégis van annak táptalaja a mai világban, s a történetben is minden nehézség nélkül hatalmas figyelemre tesz szert Hitler, s rengeteg követőre talál. Az emberek annyira abszurdnak tartják,hogy nem veszik észre, hogy Hitler mindent halálosan komolyan vesz.
Tornay-Csomor Család véleménye:
2011 nyarán egy ember felébred egy elhagyott üres telken Koszos katonai egyenruhát visel. Ez az ember Adolf Hitler. A közelben dolgozó újságárus segítségével elindul a karrierje. A nincstelenségből biztos anyagi megélhetése lesz. Hihetetlen ahogy az emberek ugyan úgy elhisznek neki mindent és a televízió segítségével rengeteg követőre és támogatóra talál. Elgondolkodtató és néha vicces is, hogy a 70 évvel ezelőtti nézeteit, gondolatait alkalmazni tudja az emberek megértik, elfogadják és elhiszik....
Fejes Linda véleménye:
Nagyon tetszett a könyv, nagyon sokat nevettem rajta, miközben elszörnyedve jöttem rá, hogy mennyire hátborzongató is egyben. Amit azonban sok ajánlóban olvastam, hogy a feltámadt Hitler milyen sok követőre talál és még tévéműsort is kap, azért nem azt jelenti, hogy oly mértékben lángolnak fel a régi eszmék, hanem egyszerűen mindenki humoristának nézi őt, bár ezt Hitler nemigen veszi észre, és nagyon komolyan veszi a nagy visszatérést… Imádtam a könyvet!
véleménye:
Adolf Hitler, a múlt század egyik legmeghatározóbb alakja egyszer csak felébred. De, hogy hol nem is kérdés, de a mikor annál inkább. 2011-ben egy számára teljesen kifordított világban, ahol minden groteszk. Egy újságárusnál talál segítségre, aki sokáig azt hiszi, hogy csak egy tehetséges imitátor. Lassan meghódítja a mai médiát, és az embereket is, titkárnőt fogad maga mellé, és hihetetlen népszerűségre tesz szert.