ADATLAP
Nővérek könyvesboltja
1962, Denver. Ebben a városban egy egyedül élő harmincas nő már-már bohémnak számít. Ám a harmincnyolc éves Kitty Miller elégedett a maga szingli létével. Anno együtt járt egy Kevin nevű orvossal – de amikor nem úgy alakultak a dolgok, ahogy remélte, úgy döntött, hogy a saját útját fogja járni. Most annak a könyvesboltnak szenteli magát, amelyet a legjobb barátnőjével, Friedával együtt vezet, és esténként hazatér otthonos lakásába. Férj híján, akit vacsorával kellene várni, megengedhet magának egy-két italt munka után a barátaival; gyerekek nélkül, akiket reggel iskolába kellene indítani, akár egész éjjel fenn maradhat olvasni imádott macskája, Aslan mellett üldögélve.

Aztán elkezdődnek az álmok.

1963: Katharyn Andersson házasságban él nagy szerelmével, Larsszal. Álomotthonban laknak Denver kertvárosában, baráti szomszédságtól körülvéve. Eszményi hely a gyerekeik felnevelésére. Katharyn világa pontosan olyan, amilyet Kitty hajdan elképzelt magának… de csak az álmaiban létezik....
Sáfár Józsefné véleménye:
Elég lassan haladtam vele, közben mást is olvastam. Érdekes történet, ilyet még nem olvastam. Kitty éjjelente egy másik világban jár, azt álmodja gyerekei vannak és férje. Egyre jobban keverednek a két világ szereplői, már nem is tudja mi a valóság. Elkezd emlékezni, kutatni és lassan kialakul a kép, hogyan is történt minden. Kiderül milyen trauma érte, ennek feldolgozása közben jönnek az álmok, oda menekül a valóság elől.