ADATLAP
Nalávia titka
Te mit tennél, ha egy áramszünet leple alatt ikerfiúk lopakodnának a konyhába, és megdézsmálnák a csokoládékészleted? Lenocska bátran szembenéz a betolakodókkal – csak a szemöldökét vonja fel kérdőn, ahogyan anyukája szokta –, és hamar megtudja: a fiúk fentről, egy felhőországból érkeztek. A kalandok azonban akkor kezdődnek, amikor Lenocska elfogadja a testvérek meghívását, és velük tart Naláviába. A lebilincselően izgalmas regényből nemcsak azt tudjuk meg, hogy milyen érzés szivárványon járni vagy felhőbe markolni, hanem olyan fontos kérdésekre is választ kapunk, mint hogy mitől változott meg Nalávia éghajlata, és miért nem segít népén Nala, a szeszélyes időjárású birodalom Úrnője.
Ehhez persze szükség van a gyerekek elszánt segíteni akarására, az „egyidős testvérek” és a „valódi ikrek” különleges képességeire, de még az állatok összefogására is. Ám Nalávia legfőbb titka mégis az erőt adó barátság és a fantázia – ezért érezzük olyan jól magunkat benne mi, lentiek....
Silye Tibor véleménye:
Egyszerű és aranyos történet volt. Nem mondom azt, hogy tökéletesen meg van írva és minden korosztály élvezheti, mert ez nem lenne igaz. Szerintem ez az a fajta mese, amely tényleg gyerekeknek szól. Biztos vannak felnőttek, akik szintén tudják élvezni, de több olyan rész van, amely nekünk már kicsit unalmas lehet. Ez azonban számomra nem hiba, mert gyereknek írta a szerző, és nekik tökéletes olvasmány. Megmozgatja a fantáziájukat és nagyon izgalmas világot teremtett számukra a felhők között.

http://discussion.blog.hu/2016/01/28/titokzatos_vilag_a_felhok_kozott
Vida Anna véleménye:
Ha valaki eldöntendő kérdéssel felém fordulva megkérdezne erről a könyvről, azt mondanám hogy NEM tetszett. Nem hiszem, hogy ez egy feltétlenül gyerekeknek való könyv, bár ez csak a saját véleményem: nem a tartalma miatt, hanem a terjedelem, a vontatottság miatt. Sablonszerűnek találtam, bár az eleje jól kezdődött. Nem minden mese feltétele a jó és a rossz képviselői, már nekem is a könyökömön jön ki (mint az új horrorfilmekben az ördögűzés). Ezt leszámítva aranyos történet lett volna, jó elgondolásokkal és aranyos karakterekkel.