ADATLAP
Napnak fénye
Mi jöhet egy világháború után?

Természetesen egy újabb világháború – állítja őfelsége, Tien Naga-Hai Huang-Ti, mert a történelem szerint az emberiség rendre elfelejti az atombombázás borzalmait, és mindig jön egy újabb Utolsó Háború.

Az ifjú császárnak, aki negyedik az Új Császárok sorában a Kínai Birodalom élén, rögtön a koronázása után leküzdhetetlennek látszó kihívásokkal kell szembenéznie: a kívülről fenyegető Ausztrál Föderáció mellett minden pillanatban számolnia kell a Birodalmon belüli riválisaival is.

Ticca Min sokáig azt hitte, hogy a jövője semmiben sem fog különbözni a kockanegyedek többi lakójának életétől. Jobb, ha az álmait még magának sem meri bevallani, csak elfogadja az egyetlen lehetséges utat.

Egyetlen pillanat, egyetlen döntés elég, hogy minden megváltozzon körülötte… és ami kezdetben csak izgalmas kalandnak tűnik, az idővel olyan események elindítója lesz, amellyel a Birodalom és a világ békéje is veszélybe kerül, az uralkodó és alattvalói sorsa pedig elválaszthatatlanul összefonódik.

J. Goldenlane új regényének színes, mesteri precizitással felépített világa kiváló érzékkel hozza össze a YA klasszikus elemeit, egy posztapokaliptikus világ képeit, és a finom humort – túllépve a megszokott kereteken, a fiatal és lélekben fiatal olvasók számára egyaránt emlékezetes módon mutatva be az új világrend meghatározó uralkodóházának intrikáit és a felnőttként helytálló fiatalok küzdelmeit....
Gintli Júlia véleménye:
És igen! Bekövetkezett, amire a hű rajongók már évek óta vártak: J. Goldenlane visszatért!
És szokása szerint olyan könyvet írt, amely egyetlen másik könyvéhez sem hasonlít... legfeljebb annyiban, hogy nagyon jó.
Az ifjú császár vakmerő tervet dédelget: élni szeretne még egy kicsit! Kis szerencsével még a jövő hetet is megérheti, persze csak akkor, ha kiborg biztonsági főnöke továbbra is a tőle megszokott virtuozitással deríti fel (és hárítja el) a merényleteket. Ehhez képest a tervezett reformok keresztülvitele jóformán elhanyagolható probléma...
Ticca és barátja úgyszólván egy haldokló mellett ismerkednek meg, s úgy döntenek, teljesítik annak utolsó kívánságát és eljuttatnak egy üzenetet a császár saját kezébe.
Ez Ticcáék társadalmi helyzetét tekintve cseppet sem egyszerű... És csak még bonyolultabb lesz, mikor egy merényletet követően az ifjú császár eltűnik...
Goldenlane-rajongónak természetesen kötelező, mindenki másnak "csak" nagyon ajánlott!