ADATLAP
Naraszinha oszlopa
Leslie L. Lawrence ezúttal Indiába készül, hogy elkísérje Lord Lovert, Bentonshire urát Káli anya elrejtett templomába, s hogy mellesleg megkeresse a mindeddig ismeretlen óriási sünbogarakat. Az expedíció útját azonban nem kíséri szerencse: felbukkannak a rettegett fojtogató szekta hívei, a thugok: a békés őserdő a rémület dzsungelévé változik át. Leslie L. Lawrence fogai közé szorítja elmaradhatatlan pipáját, kezébe veszi 38-as Smith and Wessonját, és elindul a titokzatos Sivalingamot rejtő Káli-szentély felé......
Borcsa Ferenc véleménye:
Egy üjabb Indiában zajló történet. Egy gyilkosságsorozat, ami látszólag az indiai hitvilág hiedelmei kötnek össze. Azonban "beleszól" ebbe LL és kibogozza a látszólag kusza szálakat és elhozza az evilági valósaágban gyökerező gyilkosságok indítékait.
Szalóky Diána véleménye:
Ez a szerző régebbi könyvei közül való, amiket bevallom, jobban szeretek az újabbaknál. Az alap sztori a szokásos: gyikosságok követik egymást, míg végül minden szereplőt felvonultatva megoldódik a rejtély. Ez akár unalmas is lehetne egy idő után, de ha nem gyors egymás utánban olvassuk a könyveit, akkor nem válik azzá, főleg a háttértörténetek miatt. Ez ebben a könyben Naraszinha és Hiranjakasipu legendája, a thugok, és összességében a Káli-hívők és a brit gyarmatosítók viszonya.