ADATLAP
Ne érints trilógia
Ne érints:
Tahereh Mafi delejes erejű első regényében egy emberfeletti erővel rendelkező lány egy hatalmi játszma közepén találja magát egy szánalmas világban, mely tele van vérpezsdítő szerelemmel, kábító gonoszsággal és a jövőt meghatározó választásokkal. Senki sem tudja, miért végzetes Juliette érintése, de a Regeneráció kormányának tervei vannak vele. És terveik között szerepel, hogy fegyverként használják a lányt. De Juliette-nek is megvannak a maga tervei. Soha életében nem volt szabad, ám végre felfedezi magában az erőt, hogy visszavágjon. És megtalálja a jövőt az egyetlen fiúval, akiről azt hitte, örökre elvesztette.

Ne keress:
Juliette elmenekült a Regenerációtól. Már nem vihetik véghez vele a tervüket, már nem használhatják fegyvernek. Most már szabadon szeretheti Adamet. Ám Juliette sosem szabadul meg attól, hogy érintése halálos. És Warnertől sem szabadult meg, aki ádázul keresi őt. Juliette-et a múltja kísérti, a jövőjétől pedig retteg; tudja, hogy olyan döntéseket kell hoznia, amelyek elváltoztatják az egész életét. Olyan döntéseket, amelyekkel választania kell a szíve, és Adam élete között.

Ne félts:
Már semmi sem lesz olyan, mint volt.
Omega Pont sorsa ismeretlen. Mindenki, akit Juliette ismert, valószínűleg halott. A háborúnak talán már azelőtt vége lett, hogy igazán elkezdődött volna.
Juliette az egyetlen, aki a Regeneráció útjában áll. Tudja, ha ő életben marad, a Regeneráció nem élhet.
Ám ahhoz, hogy legyőzze a Regenerációt és a férfit, aki kis híján megölte őt, Juliette-nek segítségre van szüksége valakitől, akiről sosem gondolta, hogy megbízhat benne. Warnertől. És miközben a közös ellenség legyőzésén munkálkodnak, Juliette rájön, hogy minden, amit tudni vélt – Warnerről, a saját képességeiről, sőt Adamről is –, téves volt.
...
Szalai Adél véleménye:
Nagyon tetszett izgalmas mindig van benne fordulat sose tudja az ember mi lesz a következő oldalon. Nem bírnám ha Juliette lennék és nem érinthetnék meg senkit. Adamot meg imàdjuk és végig a happy endre várunk.......
Gódor Vanda véleménye:
Atya világ, nem tudtam letenni, 1 hét alatt kivégeztem és faltam minden oldalát. Bár voltak kétségeim, mivel annyira az én ízlésemnek való volt a történet, a szereplők, és amit megírt az író, szinte ahogy akartam. Az utolsó kötete magával ragadott, 12 óra alatt kivégeztem és egyszerűen nem tudom elhinni, hogy vége. Egész végig azon izgultam, hogy "úristen ez annyira jó kell valami bökkenőnek lennie amiért nem fog tetszeni a vége, tuti elszúrja az író" és ezekkel a gondolatokkal olvastam és olvastam és egyszerűen szerettem bele ebbe a könyvbe és a szereplőkbe. SAJÁT FELELŐSSÉGEDRE OLVASD EL, HA NEM AKARSZ BELESZERETNI EGY 19 ÉVES NEM LÉTEZŐ FIÚBA, én beleszerettem *-* . Pontosan azt kaptam amit kapni akartam és még mindig nem hiszem el, hogy vége. Tipikus most így mi lesz velem érzés? Olvasd el ha szeretnél izgalmaz, szerelmes, barátságról és összetartásról szóló könyvet olvasni csöppet sem nyálas stílusban :) Engem teljesen elvarázsolt!
Antal Krisztina véleménye:
Az első kötet még tetszett, láttam benne fantáziát. Aztán a második és harmadik kötet már kissé vontatottá vált. A történet erőteljesen karakterközpontú. Végig csak a szereplők nyűgjeire építi a történetet. Ugyanazokat a köröket futják újra és újra, ettől végtelenül unalmassá vált. Hiányoltam az adott társadalmi háttér pontos ábrázolását. Kenji és James az, akik miatt érdemes volt végigszenvednem a könyveket. Kidolgozatlan, nyafogós, kissé idegesítő volt. Nagy csalódás. :(