ADATLAP
Ne higgy a szemének
Tisztelt Olvasó! A Ne higgy a szemének! a szerelem sötét oldaláról szól. Arról, hogy megpróbálunk rájönni: ki lehet a másik ember, a szenvedély, a szépség, a szavak mögött. Mert vajon melyikünk őszinte mindenben és mindig, mindenkihez? Főleg ahhoz, akit a legjobban szeret? - Sarah Pinborough

Ebben a könyvben semmi sem az, aminek látszik.
Louise, a fiatal titkárnő talán élete férfijával találkozik egy bárban, de a csók korainak bizonyul, különösen, miután hétfőn a munkahelyén megpillantja új főnökét, Davidet aki persze nem más, mint a férfi a bárból. És naná, hogy felesége van.
Ami ezután történik, az minden, csak nem megjósolható. Hiába kombinál az olvasó, előbb-utóbb leesik neki, hogy ebben a szokványosnak látszó szerelmi háromszögben igazából semmi sem szokványos. És felesleges lenne arra intenünk, hogy inkább ne kedveljen meg egyetlen szereplőt sem úgyis képtelen lesz ellenállni. Mígnem egy ponton, amikor a legjobban aggódik majd az illető sorsa miatt, ráébred: nem is őt kellett volna féltenie!

Sarah Pinborough regénye nem egy szerelmes történet, egy krimi és egy thriller szimpla keveréke.
Sokkal félelmetesebb annál. Mert Pinborough regénye elkísér. És nem hagy nyugodni.

Ne higgy ennek a könyvnek!
Ne higgy a szereplőknek!
Ne higgy saját magadnak se!
És történjen bármi, senkinek se áruld el a végét! ...
Nagy Bernadett véleménye:
Tetszett a stílusa ennek a könyvnek, az az igazi lerakhatatlan. Tudja az ember végig, hogy itt valami nagyon nincs rendjén és folyton mást kezd el gyanúsnak találni. A vége nem semmi, enyhén lehidal tőle az ember. Nekem bejön a krimi, ez a stílus is, bátran ajánlom a rejtélyes történetek kedvelőinek :)
Réka Babarczi véleménye:
Letehetetlen volt a könyv! Egyetlen mellékszálat nem értettem egész végig a történetben, ami aztán arculcsapás volt az utolsó 3 oldalon. És akkor ott volt a katarzis, hogy ez a könyv egy hihetetlenül jól megírt izgalmas történet, amelynek eredeti hétköznapiságát az írónő egy fondorlatos mellékszállal teljesen átformálja a végén. Mindenkinek ajánlom.
Gálné Török Ágnes véleménye:
Nagyon tetszett a könyv, a kedvenc könyveim közé teszem. Végig mozgatta a fantáziát, hogy a szerelmi háromszögnek boldog vége lesz-e. Az utolsó 50 oldalt nem lehetett megszakítani, annyira magával ragadott a kiváncsiság. A robbanásszerű végkifejletre nem számítottam és pont ezért volt annyira érdekes a könyv.
Tünde véleménye:
Elolvastam ezt a könyvet és még egy másfél óráig kattogtam rajta...döbbenetes a vége,ez egy igazi horrormese lett a végére. Amúgy végig letehetetlen,az író szinten tartja a feszültséget és a főszereplők szemén át sokszor valóan nem tudni kinek is higgyünk vagy épp kinek a nézőpontjával szimpatizáljunk. A jó lélektani thriller kedvelőinek ajánlom, bár logikailag levezethető befejezést ne várj csak sokk hatást.