ADATLAP
Nem vagyok sorozatgyilkos
John Wayne Cleavernek hívnak. 15 éves vagyok, és a hullák a hobbim. A terapeutám szerint szociopata vagyok. De nem vagyok sorozatgyilkos. - John veszélyes, és ezt ő is tudja magáról. Megszállottan érdeklődik a sorozatgyilkosok iránt, de nem szeretne hozzájuk hasonlóvá válni. Pedig óriási a kísértés. Mivel gyerekkora óta a családja által üzemeltetett halottasházban segédkezik, hozzászokott a holttestek látványához és meg is kedvelte őket. Azok legalább az élőktől eltérően nem kérnek számon rajta minduntalan emberi érzéseket. Amikor egy brutális sorozatgyilkos elkezdi áldozatait szedni a kisvárosban, kénytelen felülírni a maga számára alkotott szabályokat, amelyekkel eddig kordában tartotta a benne lakozó sötétséget. Nyomozni kezd a tettes után, akiről egyre inkább az a benyomása: emberfeletti képességekkel bír....
Ambrus Alexandra véleménye:
Egy könyvben vettem meg az egész trilógiát amivel nem lenne semmi baj, de az író nyílván arra gondolt, hogy az emberek részben elfelejtik az első könyv cselekményeit mikor a másodikat a kezébe fogja. Annyi visszautalás volt a második részben, hogy már azt hittem nem lesz benne semmi új és a falhoz vágom. Szerencsére a harmadik rész már nem ilyen volt, viszont az pedig dög unalom.
Az ötlet tetszik, hogy a démonok köztünk járnak és hogy pont egy kicsit elvont figura figyel fel rájuk, de mégsem vagyok velük megelégedve. Az első részt nem tudta felülmúlni a másik kettő ezért úgy gondolom, ha pár oldallal hosszabb lenne az első könyv, simán elég lett volna és nem lenne szükség a másik kettőre.
Keresztes Zsuzsa véleménye:
Nagyon izgalmas gyorsan olvasható gyilkolászós thriller kis misztikus fordulattal. lehet, hogy ez lesz idén a trilógia kategóriában. Miközben az író után olvastam megtaláltam, hogy a testvérének is van egy izgalmasan hangzó könyve (Robison Wells - Variant).
Horváth Júlia véleménye:
Szépen bontja ki a történetet...de végül valahol az utolsò elötti fejezetnél elcsúszik vele.
Az elsõre groteszk dolgok, kifacsart gondolkodásmód ami szemberobban. Ez a végére se akar normálisnak, az átlagnak elfogadhatónak tûnni kellemes volt.
A környezetròl ordìt elbasszák s ennél jobban nem lehet jószándék néven roncsolni egy lelket. Hogy ez a kiinduló pontja vagy csak mélyìtette e a fiúban a már benne rejlõ sötét belsôvilágát nehéz kérdés. Talán nem is fontos. Talán mindennél jobban. Hajrá, könnyû olvasni.
Pintye Nikolett véleménye:
Nagyon izgalmasnak találtam a könyvet, végig izgultam, hogy vajon a fiú, hogy fogja legyőzni a gyilkost. Kíváncsian várom a következő részt, hogy, hogy fog John sorsa a továbbiakban alakulni.
Wenczel Katalin véleménye:
Amitől különleges ez a könyv, az a szociopata irodalmi én. Mindig is imádtam a sorozatgyilkosos könyveket és filmeket, és John Douglas életművét is (az FBI quanticói Nyomozástámogató Részlegének volt főnöke) tanulmányoztam. Már önmagában az ötlet is zseniális, hogy egy amúgy nem teljesen eredeti koncepcióból (az Életeken át c. filmben volt egész hasonló a gonosz) így alkot a szerző valami meghökkentően újat. A történet is cselekménydús, izgalmas. Hamarosan következik a folytatás :)
Szalai Brigitta véleménye:
Trilógiaként olvastam el :) Imádom az ilyen könyveket! John Wayne Cleaver karaktere nagyon tetszett :) Végig izgultam mind a három részt, az utolsó rész számomra meglepő volt, illetve sajnáltam John-t. Van egy másik könyv az a címe Az ördög egyetlen barátja, az szintén John kalandjait folytatja. Azt is biztosan elfogom olvasni.
John hullák iránti érdeklődése, furcsa és, az hogy örömét leli a balzsamozásba, eléggé morbid. A gyilkosokat apránként bontogatta ki Dan Wells és a nagyon jól tette, szerintem nagyon érdekesek voltak, mind a három részben kíváncsi voltam, hogy mi lesz az egész vége. Nagyszerű volt, a thriller, a krimi és a fantasy kedvelőknek nagyon ajánlom :D
Rozgics Juri véleménye:
Az első sorától imádtam, viszont én nem tudtam előtte, hogy misztikus is lesz nem csak krimi (pedig a krimit nagyon szeretem), nagyon mérges is voltam az egészre, hogy egy farkasembert beletesznek (majd megtudtam, hogy nem az volt..).
Imádtam az első oldaltól az utolsóig. Trilógiát ilyen gyorsan még nem olvastam, az utolsó könyvet egy nap alatt elolvastam, ami nálam nem nagyon szokás. :D
Brooke első perctől kezdve idegesített. Talán még nem is nagyon volt olyan könyv ahol a kedvenc karakterem pont a főhős, de itt John egyszerűen fantasztikus. :D
Sike Judit véleménye:
A thrilógia kategóriában olvastam el a három könyvet, így összességében értékelem. Az első kötet hihetetlenül izgalmas volt, nagyon szeretem a krimiket és a thrillereket, ahogy lapról lapra, lépésről lépésre bontakozik ki a gyilkos személyisége, újabb és újabb dolgok derülnek ki. John személye szerethető, de egyben elgondolkodtató és a hullák iránti rajongása egyszerűen beteges. A második könyv nekem egyáltalán nem tetszett, nem szeretem a démonos történeteket és sajnos ez nagyon sok hangsúlyt kapott az első résszel szemben. A harmadik könyv szintén tökéletesre sikerült, ráadásul két szálon futott a történet, John-t is rengeteg megpróbáltatás érte.
Takács Annamária véleménye:
Nem gondoltam volna, hogy lesz a sztorinak misztikus szála, de egész jól működött a könyvben. Azt viszont gondoltam, hogy ki lesz a gyilkos. Nem tudom, hogy van-e a történetben annyi, hogy jó sorozat legyen, de talán belevágok majd a második részbe is.
Sipos Angéla véleménye:
Nem az én műfajom a démonos, fantasy típusú könyvek, de tettem egy próbát és elolvastam. Annyira nem kötött le, annak ellenére, hogy voltak benne érdekes és vicces részek is. Nekem ez egy egyszer olvasós, felejtős könyv kategória, ami sajnos nem kerül be a kedvencek közé és biztos, hogy a többi részét nem fogom elolvasni.
Szabó Laura véleménye:
Nagyon tetszett, hogy a krimit és a fantasyt keverte az író, a két kedvenc műfajom, amivel bármikor meg lehet venni. És a történet, amit Dan írt, ráadásul még rettentően izgalmas, és annak ellenére, hogy tudom, ilyen nem létezik, nagyon is hihető volt az egész. Lehetett volna hosszabb is, de így legalább olvashatom a folytatást.
Gintli Júlia véleménye:
Ez a trilógia kicsit olyan volt, mintha Dexter ifjúkori naplóját olvashattam volna.
Érdekes kísérlet az írótól, hogy egy szociopata fiú szemével láttatja az eseményeket.
John-nak alig vannak érzelmei, és ami van, azzal sem tud mit kezdeni. Nem kötődik sem anyjához, sem testvéréhez, barátai nincsenek, a szomszéd lányról szóló kamaszfantáziái vérrel és gyilkossággal vannak tele... Hobbyja: a sorozatgyilkosok...
Mígnem egyszer a kisvárosban valódi sorozatgyilkos kezd áldozatokat szedni. És John nyomozni kezd... Meglepő és ijesztő titok nyomára bukkan.
2. kötet: Szörnyeteg úr
John sikeresen legyőzte a "sorozatgyilkos" démont, de ehhez lényének sötét oldalát kellett előhívnia: "Szörnyeteg urat". De hogyan lehetne ismét visszazárni?
Közben az FBI nyomoz... John után is. Kedvenc szociopatánknak rá kell jönnie, hogy az FBI-ban sem bízhat... Veszélybe kerül a szomszéd lány, Brooke is. Vajon ez közelebb hozza őket egymáshoz? Vagy épp ellenkezőleg?
3. kötet: Nem akarlak megölni
John immár két gyilkos démont is kiiktatott: most a harmadikra vadászik, aki minden eddiginél veszélyesebb. Sokasodnak az áldozatok, John pedig együtt nyomoz a suli legcsinosabb lányával, Maryvel. Nem könnyű egy szociopata kamasznak, ha nem ugyanazt akarja egy lánytól, mint az őtőle...
Félő, hogy ezért a győzelemért hősünk túlságosan nagy árat fizet...
Dan Wells a már lezárt trilógia után újra felvette a fonalat, és új, az eddiginél is izgalmasabb könyvvel folytatta John küldetését és küzdelmét nemcsak félelmetes ellenfeleivel, hanem saját belső szörnyetegével...

simon boglárka véleménye:
Hát ez a könyv... Egyszerûen imádtam. Már magát a fôszereplôt is bírtam, annak ellenére, hogy szociopata, bár lehet ezért birtam annyira, másik kedvenc szereplôm Dr. Neblin volt. Sokat gondolkodom rajta, hogy vele kapcsolatban mégis mi fogott meg, de végül arra jutottam, hogy a jósága. Hisz az egész könyv tele van rossz karakterekkel, példának ott van John családja: az apja lelépett, az anyja fél tôle, a nôvére is korábban lelépett. De még a démon is, egy teljesen normális embernek tûnt, aztán kiderült róla is az igazság. Talán ezért kedveltem Dr. Neblint. Némelyik résznél meg kellett álnom, hogy feltudjam dolgozni a történteket. Nagyon megfogott, egyszerûen imádtam.
véleménye:
Tetszett, hogy a főszereplőn keresztül beleláthatunk egy szociopata fejébe és megtudhatjuk miként gondolkodik. Az író egy másik trilógiáját is imádtam és úgy gondoltam belekezdek ebbe is, mert tetszett az író stílusa.
Nagy Gabriella véleménye:
A félelem egy lehangoló érzés, amit egy általunk észlelt fenyegetés kelt bennünk.
Én kötve hiszem, hogy ezt az érzést bármelyik könyv is kiválthatja belőlünk (legalábbis belőlem), mivel elég felfokozott állapotba kerültem; feszült izgalom járt át a végső hajrában, és amikor végeztem nem tudtam mit kezdeni magammal, de abban biztos voltam, hogy nem állok neki rögtön a második résznek.
Maga a cselekmény szó se róla ijesztő, de úgy hiszem, mivel a könyvek a magunk fantáziájára hagyatkozik, pszichológiai lehetetlenség olyat írni, aminek az elképzelése meghaladja a félelemküszöbünk, már csak azért is, mert az agy épp úgy, ahogy megakadályozza, hogy kárt tegyünk magunkban (extrém esetek kivételével), megakadályozza azt is, hogy olyat képzeljünk el, amitől megfagy a vér az ereinkben. Persze, lehet, hogy csak nekem kicsi a képzelőerőm, de még egy könyv se ijesztett meg.
De mégis ezt a könyvet választom, mert tényleg elég beteg, félelmetes lenne, ha élőben megtörténne stb.
Nemes Adrienn véleménye:
Nagyon tetszett a könyv egy nap alatt végig is értem rajta, nem tudtam letenni. A szociopata szálat szerettem,beleláthattunk John fejébe. Elsőre nem igazán tetszett a démon, de az események jól haladtak és végig érdekes volt a történet.
Balogh Krisztina véleménye:
Az elején nem igazán haladtam ezzel a könyvvel, aztán bele rázódtam és egy este alatt ki is olvastam. Elég fordulatos volt és nem valami kiszámítható. Nekem nagyon tetszett ez a könyv és egyből el is kezdtem a második részét. Ajánlom másoknak is. ;)
Montag Brigitta véleménye:
Mikor elkezdtem olvasni a könyvet, annyira lekötött és magával ragadt, hogy nem tudtam lerakni. Nagyon tetszik a könyv stílusa, a történet, egy igazi személyiségfejlődést lehet megismerni, amit az író gondolom a folytatásban tovább visz. Ami szerintem kicsit lehúzza a sztorit az a démonos vonulat.
Horváth Zsófi véleménye:
Születésnapomra kaptam, hogy ne olvassak több "hülye lányregényt" (azért olvasok azt is), és félve indultam neki, hiszen Dexter rajongóknak ajánlják, amit korábban sosem olvastam, néztem. Az írótól korábban még nem olvastam, de azóta egy teljesen más stílusú könyvét is elfogyasztottam :) Nagyon nagyon tetszett! Eléggé brutális dolgok vannak benne, főleg a halottasház működésének a részletei voltak felkavaróak, de nagyon izgalmas volt. Rengeteg nem várt fordulat volt benne, végig izgultam a történetet. Azóta a Dexter című sorozatra is rákattantam.
Dorottya Molnár véleménye:
Még sosem olvastam ilyen tipusú könyvet,ezért is tetszenek ezek a kihívások,de őszintén megmondva nem vártam tőle sokat,mégis nagyon tetszett és biztos vagyok benne hogy megveszem a második részét is! A végén volt benne egy fordulat,amitől még a hideg is kirázott:D Összességében nagyon érdekesnek találom az egész történetet,tetszett hogy mennyire vívódik önmagával a főszereplő.
Petes Judit véleménye:
Többet vártam cím alapján, valahogy mélyebb elgondolást, nem egy fantasztikus beütéssel megspékelt lelki vívódást. Ugyanakkor egy jó kis kikapcsolódós gyilkolászós trilógia, és oldalszám alapján sem visszarettentő. Sajnos a szereplők nem túl hitelesek számomra. Az viszont dicsérnivaló, hogy nem kíván mindenáron pozitív megoldást kínálni, a negatívumokat is beépíti ebbe a lényegileg kamaszoknak íródott nem csupa rózsaszín ködben úszó könyvben. Ettől függetlenül Wellstől olvastam már jobbat is.
Tóth Katalin véleménye:
Nem bíztam, benne, hogy tetszeni fog, de bejött. A főszereplő karakterét is bírtam, meg azt, hogy a krimi ötvöződik a misztikummal. Voltak részek, amik eléggé untattak, de összességében tetszett. A balzsamozós részeket azért nehezen viseltem.
Németh Ildikó véleménye:
Karácsonyra kaptam az első részt. A kihívás miatt vártam vele januárig. :)
Nagyon érdekesnek bizonyult, hogy már a könyv elején kiderül, hogy ki a gyilkos.
Azaz, hogy a főhősünk micsoda kemény harcot vív önmagával, hogy ne váljon azzá.
Az események nagyon pörgős tempóban haladnak, élvezet volt olvasni.
Apjok Anita véleménye:
Az ajánlott könyvek között láttam meg, és megtetszett a borító, a könyv címe. Tetszik, ahogy leírja egy fiatal fiú gondolatait. Kicsit kiszámítható, mégis vannak fordulatok a könyvben. Kíváncsi vagyok a folytatásra.