ADATLAP
Never ​Let Me Go
From the Booker Prize-winning author of The Remains of the Day comes a devastating new novel of innocence, knowledge, and loss. As children Kathy, Ruth, and Tommy were students at Hailsham, an exclusive boarding school secluded in the English countryside. It was a place of mercurial cliques and mysterious rules where teachers were constantly reminding their charges of how special they were.

Now, years later, Kathy is a young woman. Ruth and Tommy have reentered her life. And for the first time she is beginning to look back at their shared past and understand just what it is that makes them special–and how that gift will shape the rest of their time together. Suspenseful, moving, beautifully atmospheric, Never Let Me Go is another classic by the author of The Remains of the Day....
Herczegné Bagi Szilvia véleménye:
Utoljára Asimovtól olvastam ilyen fura hangulatú könyvet, ahol a végén derült ki, hogy nem is emberekről, hanem űrlényekről szólt a történet. Most is ezt éreztem. Valami nem stimmel, ez gyorsan kiderül, néhány odavetett szó, mint „donor”, „donation” elhangzik, de semmi egyéb, ami közelebb vinne a megoldáshoz.
Nagyon érdekes a történetmesélés is, egy felnőtt, 30-as éveiben járó nő mondja el gyerekkorától az életét. Sokat morfondírozik, a saját múltját fejtegeti, mi miért történt, egyáltalán miért is van ő a világon. Ráadásul az egész a 90-es években játszódik, a mesélés rész kicsit visszább visz minket az időben.
A furcsaságai ellenére engem mégis megfogott a könyv, alig bírtam letenni, sokat gondolkodtam rajta olvasás után is. Remélem, még lesz lehetőségem az írótól olvasni.
A könyvet egy repülőtéren találtam, egy sietős utas elhagyhatta, ott hevert szegény egy padon gazdátlanul. Elraktam, évekig várta a sorát, hogy elolvassam. Nálam biztosan jó helyen lesz a könyved kedves exgazdi, kedvencek közé lépett elő. Az olvasás apropója egyébként az volt, hogy nemrég kapott irodalmi Nobel-díjat az író.