ADATLAP
Never enough - Soha nem elég
...
Zaják Julianna véleménye:
Bátor, bevállalós könyv! Komoly problémákat feszeget, amely sok fiatalt érint. A könyv eleje átlagos, sablon történet, testvérféltékenység, menők és nem menők csapata, stb. A könyv felétől tele van meglepetéssel. Szép lassan derülnek ki a gondok, és mikor már az ember úgy gondolná, hogy ennél rosszabb már nem lehet, akkor kiderül, hogy de igen. A vége nagyon szépen került lezárásra. Ajánlom minden tini lánynak olvasásra!
Bankó Sarolta véleménye:
Először nem ebben a kategóriában (egy könyv, ami megríkatott) akartam elhelyezni, valahogy az elején másnak gondoltam, de a könyv közepétől megváltozott a véleményem. Ez egy csodálatos történet a testvéri szeretetről, a barátságról, a segíteni akarásról és az elfogadhatatlan elfogadásáról. Az utolsó pár sor gyönyörűen meg van írva.
Czine Vanda véleménye:
Soha nem elég. Soha nem tudhatod, hogy abba tudod-e majd hagyni. Nem könnyű, ha már egyszer a szokások rabjává vált az ember. Elég lesz-e valaha is, miután tudod, hogy csak árt neked, vége lehet-e valamikor?
Egyáltalán nem vártam, hogy ilyen mély és komoly társadalmi problémákat fog boncolgatni ez a történet. Családi, testvéri és baráti kapcsolatok, egyéni tévképzetek súlyos következményeinek a részletezése és ezek hatása a környezetünkre. A sok titkolózás, színészkedésnek mi lehet majd a vége? Mit tehetünk, ha már belefáradtunk és egyre fájdalmasabbá teszi az életünket a színlelés? Ez a könyv rámutat arra, hogy a megoldást, a kiutat mindenkinek magában kell megtalálnia.
Miklósovics Lilla véleménye:
Számítottam rá, hogy ez lesz a vége, de mégsem akartam, hogy ez legyen a vége... Kevés hasonló könyvet olvastam, mivel nagyon nem szeretem a szomorú befejezéseket. De az írónő nagyon jól összerakta a történtet: egy testvére árnyékában élő lány, egy bántalmazott fiú és egy nagy titok, amit egy gyönyörű lány rejt. Minden, ami egy szívszorító regényhez szükséges.
Kovács Szilvia véleménye:
Nem találom a szavakat. Nem tudom, mit írjak, vagy mit gondoljak erről a könyvről. A tartalom alapján nem egészen erre számítottam. Ez a könyv nem igazán egy romantikus történet. Nagyon is komoly és érzelmekkel teli.
Loann karaktere kicsit kettős érzéseket kelt bennem. Egyrészt nagyon szerettem benne ahogy próbál Clairne-nek segíteni, bár időnként nem értettem egyet azzal ahogy ezt teszi (tény hogy szerencsére én nem voltam még ilyen helyzetben, és nem tudom mit tennék a helyében). Másrészről amit Josh-sal művel, hát az hogy is mondjam eléggé unszimpatikus, és kissé ellenszenvessé teszi őt számomra, annak ellenére, hogy ő volt az akit kihasználtak és amire túl későn döbben rá.
Marcus, ő volt a történetben az egyetlen olyan szereplő akik végig nagyon is szimpatikus és szerethető volt a számomra. Egy nem mindennapi srác, tele érzelmekkel és igen annak ellenére, hogy nagyon sokat viccelődik nagyon is komoly gondolatokkal.
Claire…hát ő nehéz kérdés. Szinte végig „haragudtam” rá, ahogy viselkedett, ahogy az egész helyzetet kezelte, még akkor is haragudtam, miközben nagyon is sajnáltam. Valahogy sejteni lehetett végig, hogy merre tart az ő története….
Összességében ez egy nagyon is jó könyv, ami elgondolkodtatja az embert arról, hogy milyen is az igazi barátság, az igazi szeretet és ragaszkodás. Bár kicsit nehezen álltam neki, nem bántam meg egy másodpercre sem, hogy elolvastam.
Németi Gréta véleménye:
Hát húha...
Ez a könyv megváltoztatta a bánat és a kín jelentését számomra.
Nekem nagyon tetszett..Csak egy baj volt vele,mégpedig az,hogy szomorú volt,és én nem szeretem a szomorú könyveket,de ez kifejezetten tetszett.
Elég komoly problémákra mutatott rá ez a könyv.
Családon belüli erőszak,étkezési zavarok/problémák.
Ahogy befejeztem a könyvet egy kicsit csalódott is voltam.:/
A története maga rámutatott arra,hogy milyen is a mai társadalom..
Sárkány Eszter véleménye:
Loann mindig is olyan népszerű és csinos akart lenni, mint a nővére, Claire. Amikor Claire volt barátja flörtölni kezd vele, Loann bármire hajlandó lenne, hogy végre ő is különleges lehessen még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy el kell árulnia a nővérét.
Azonban minél inkább a részesévé válik Loann a nővére életének, annál inkább tudatára ébred annak, hogy nem minden az, aminek látszik. A tökéletességért folytatott harc, amelyet a nővére vív, felemészti Claire-t, és súlyos árat kell fizetnie érte. Miközben Claire egyre inkább visszahúzódik a családjától és a barátaitól, Loann igyekszik megérteni őt és jóvátenni az elkövetett hibákat. Képes lesz-e vajon Loann rendbe hozni a kapcsolatukat és a nővérét , mielőtt túl késő?
Csabai Regina véleménye:
Az elején nagyon nehezen haladtam vele, egy kicsit sablonosnak tűnt. De mikor elértem kb. a feléig ez megváltozott. Nagyon szomorú, a mai problémákkal is foglalkozó könyv. A vége nagyon meglepő volt, azt vártam, hogy minden rendben lesz.
Éliás Klaudia véleménye:
Ez egy nagyon komoly problémá(k)ra mutató könyv, az étkezési zavar és a családon belüli erőszak egyaránt figyelmet kell, hogy kapjanak, hiszen súlyos problémák. A könyv azonban számomra a téma ellenére nem érte el a kívánt hatást, nekem kicsit "gyerekes", a mondanivalója ellenére. (Tudom, tini regényről van szó). Egy ilyen problémákkal foglalkozó könyvnél azt várnám, hogy napokig a hatása alatt leszek, most viszont úgy érzem elolvastam és ennyi, jöhet a következő. Mint egy limonádé könyv esetében. Sajnálom nagyon, mert szeretem a drámákat. Ettől is többet vártam.
Ecseri Mariann véleménye:
Ezt a könyvet sokáig kerülgettem, és nagyon nehezen szántam rá magam az olvasására. Az egyik ismerősöm olvasta, és azt mondta, essek neki, amikor ráérek, mert ha már belekezdtem, nem fogom letenni. Igaza volt.
Nagyon jók a karakterek, a történet nem szokványos, de mégis sokat mond a mai társadalomról.
Csizmarik Anikó véleménye:
Nehezen szántam rá magam ennek a könyvnek az elolvasására. A feléig körülbelül 2 hét alatt értem el, mivel egy szerelmi háromszögnek gondoltam a könyv történetét. Nem így volt, utána viszont egy szuszra elolvastam. Adva van egy kisebb testvér, aki az igencsak népszerű nővére árnyékában él, aki persze a suli legmenőbb srácával jár, és természetesen a kisebb testvér szerelmes ebbe a fiúba. Aztán kiderül, hogy semmi nem így van. Nővére, talán mondhatjuk így, napjaink népbetegségével küzd, hiszen a mai világ semmi másról nem szól, mint az újságok által beléd sulykolt 90-60-90 tökéletességéről. És Marcus, aki szintén egy mindennapos problémával küzd, hiszen a családon belüli erőszak a mi világunkban is ismert, és bizony rengeteg családot érint. A kisebbik testvér mindent megtesz annak érdekében, hogy testvérén segítsen, kitámogassa az étkezési problémáiból, eközben kapcsolatuk szorosabbra fonódik, és tökéletes testvérpárosként segíti nővérét. Barátjának, Marcusnak is segítségére siet, hiszen talán a fiú az egyetlen az életében, aki fenntartások nélkül fogadja el őt, és nem a népszerű nővér testvérét látja benne. A könyv vége meglehetősen tragikus, de ahogy szokták mondani, minden vég valami új kezdete.
Rocsák Enikő véleménye:
Úristen,el sem hiszem,hogy ilyen történt. Nem számítottam ilyen fordulatra egyáltalán nem,de még hasonlóra sem. Egy nehéz életű nővér,amit ilyen jól titkol. Egy kevésbé népszerű kisebb testvér,aki meg akar oldani minden problémát.A nehézségek ellenére próbál kiállni testvére mellett,segíteni neki,de sehogy sem jön össze neki. És Marcus. Egy szörnyű sorsú fiú,aki nem csak az iskolában,hanem otthon is kap,emellett kítűnő és segítőkész.
Daróczi Brigitta véleménye:
Ez egy szívszorító történet. Két testvér kapcsolatáról szól, és egy betegségről, amely közelebb hozza a testvéreket egymáshoz. A főhősnő mindig alábecsülte magát a nővérével szemben, mindig a nővére volt a minta amit a család szerint követni kellene. A nővér volt mindig a szebb, a jobb, a csinosabb. Amíg kicsik voltak, szoros kapcsolatban voltak, de idő elteltével eltávolodtak egymástól. Aztán valami megváltozott.... egy betegség ami felfordította az addigi megszokott családi életet, és a főhősnő önmagáról alkotott képe is darabokra tört. Előszőr csak az tűnik fel a főhősnőnek, hogy keveset eszik a nővére, vagy nem ér haza vacsoraidőben, hányás hangok a fürdőszobából, gyanakodni kezd, figyelni kezdi a nővérét, és végül kiderül a végzetes diagnózis. A nővérének étkezési zavara van, májkárosodást szenvedett. A főhősnő mindent megtesz hogy segítsen, de elveszíti a harcot. A főhősnő sok mindenen keresztül megy, szerelmi csalódáson is átesik, de az alacsony önbecsülésű lányból egy önmagát értékelni tudó nővé válik a megpróbáltatások alatt / következtében. Mindvégig a Happy Endben reménykedtem, de a vége sem okozott csalódást. Érdemes elolvasni ezt a könyvet.
Sári Diána véleménye:
Egy barátnőm adta nekem kölcsön. Amikor elkezdtem olvasni, semmi különlegeset nem találtam benne: habos-babos szerelmi háromszöges, romantikus gimis sztorira számítottam, ami nem lett volna baj, mert épp ilyenre volt szükségem. Aha, ehhez képest egyáltalán nem ezt kaptam. Körülbelül a felénél beállt egy olyan fordulópont, amin csak pislogtam, hogy most mi is van??! Ez a könyv rendesen elgondolkoztatott, miután elolvastam, napokig a hatása alatt voltam, és teljesen másképp néztem a világra, az életre... Egyik kedvencemé vált, nagyon jó könyv, voltak pillanatok, amik megmosolyogtattak, de sokszor - főleg a végénél - sírtam is, rendesen. 10/10, egyértelműen. *-* :D
Székely Ágnes véleménye:
Nem is tudom, hol kezdjem… A könyv befejezése után az első érzésem a csalódottság volt. :( Ezt a könyvet csupán borító és a hátulján lévő pár soros ismertető alapján választottam. Én (szerintem logikusan) egy szerelmi háromszög izgalmas kibontakozását vártam…hiába. Mélyen együtt érzek a beteg emberekkel, de azért olvasok, hogy kikapcsoljak,szórakozzak. A könyv feléig kb. nem történik semmi említésre méltó, utána pedig egy betegség bemutatása egy külső szereplő szemszögéből…lehet, hogy bennem van a hiba, de őszintén mondom, nem tudom, mi volt a szerző igazi mondanivalója. Értem én, hogy fontos beszélni a sokakat érintő bajokról, de szerintem olyan mélységig nem ment bele, hogy a könyv elolvasása után én bárkin is segíteni tudnék…Még friss az élmény, de inkább azt érzem, hogy össze vagyok zavarodva és továbbra is megmaradt a csalódás a könyvvel kapcsolatban.