ADATLAP
Nyári fuvallat
Dora boldogtalan házasságában évekig játszotta a tökéletes anya és feleség szerepét. Férje azonban egy nap beadja a válókeresetet, és az asszony úgy érzi, hogy autista kisfia nevelésében is kudarcot vallott. A válása és az eladandó házzal kapcsolatos megannyi teendő pedig szinte minden energiáját felemészti. Szorult helyzetéből nem talál kiutat. Végül egy rosszullét kell ahhoz, hogy rádöbbenjen: ha újra boldog akar lenni, gyökeres változásokra van szükség az életében, amelyeket csakis önerőből vihet véghez. Elindul hát egy rögös, számára ismeretlen úton, amely a sok megpróbáltatás mellett megannyi örömöt is ígér, és csak remélni meri, hogy a végén nemcsak önmagára, hanem egyúttal haza is talál.

Mary Alice Monroe szívmelengető és magával ragadó trilógiájának második kötetében folytatódik a Nyári emlékekből megismert három lánytestvér, Dora, Carson, Harper és nagyanyjuk édes-bús története....
Mohácsi Ildikó véleménye:
A Nyári emlékek 2. része, de önállóan is olvasható könyv (persze sorozatban sokkal jobb). Nagyon tetszett Dora története, arról szól, hogy nem kell mindig az elvárások szerint élni, senki sem tökéletes és mindent újra lehet kezdeni. Nagyon szép helyen, Dél-Karolinában játszódik, az USA déli részén, amely még ma is őrzi azokat a hagyományokat, azt a stílust, amelyek megkülönböztetik északtól. Nagyon jó kis olvasmány.