ADATLAP
Nyakigláb Apó!
Judy Abbottnak mindig veszedelmesen élénk volt a képzelőtehetsége, de bármily merész volt is, az árvaházon kívülre, igazi családi otthonba nem tudta elrepíteni. A kifürkészhetetlen sors azonban kegyes, de titokzatos jótevővel áldja meg, aki segíti sorsa alakulását. Az ifjú lány csak Nyakigláb Apónak nevezi a rideg ismeretlent, s neki ír vidám és borongós, hosszú és összefirkantott leveleket az intézeti életről, vívódásairól, szerelméről és a sürgető kíváncsiságról, amely majd kifúrja az oldalát pártfogója kiléte iránt. ...
Bali Mária véleménye:
Imádom!
Alig vártam, hogy vége legyen a munkaidőnek és folytathassam az olvasást. Szerintem még nagyon sokszor fogom elolvasni ezt a történetet.
Nevetek, figyelek, szomorkodok, reménykedek, bosszankodok, szerelmes leszek, ÉRZEK miközben olvasom a könyvet. Köszönet az írónak ezért a megunhatatlan történetért!
Liebich Orsolya véleménye:
Egy könyv mely arról szól, hogyan illeszkedjen be egy teljesen új társadalmi rétegbe, úgy, hogy ne derüljön ki rólad, mennyire kívülálló is vagy. Történet az első igaz szerelemről, barátságról, szegénységről, miközben érett felnőtt nővé cseperedik hősünk.
Jakabné Rácz Ildikó véleménye:
Ezt a könyvet még gyerekkoromban olvastam először!!! Nagyon szerettem és jó volt újra elővenni, kicsit rongyos, kicsit foltos...a története is bájos. Levéltörténet...árva lány szerelmes ábrándozása...beteljesült szerelme...Nem ma íródott, nagyon illemtudó a hangneme, érdemes lenne minden fiatal lánynak elolvasnia! :)
Katona Éva véleménye:
Kedves történet egy fiatal lányról, aki árva létére csodás felnőttkort tudhat magáénak. Levélregény, az első részben a fiatal árva Judy pártfogójának írt leveleiből ismerjük meg, milyen egy nagy lehetőséget kapott és azzal élni akaró árva élete korábbi "otthonából" kilépve. A második részben legjobb barátnője kalandjait ismerhetjük meg az árvaház igazgtójaként. Érdekes stílusban írt levelek, kedves, bajtársias, néhol zsörtölődő, de mindig udvarias-kicsit visszarepít egy olyan korba, ahol még alapvető volt a másik ember tisztelete.