ADATLAP
Nyaraló gyilkosok
Arlena Marshall gyönyörű nő. Sokadik házasságában él férjével, aki kegyelemből, nem pedig szerelemből vette el, és nem igazán boldog vele. Lányukkal, Lindával a Csempész-sziget nevű gyönyörű üdülőhelyen nyaralnak a Redfern házaspárral, az amerikai Gardener házaspárral, Barry őrnaggyal, Rosamund Darnley-val, Lane atyával, egy Horace Blatt nevű csalóval, és Hercule Poirot belga detektívvel együtt. Arlena szépsége miatt állandó pletykatémává, és a vendégek nagy részénél közutálat tárgyává válik, amikor ő és a szintén házas Patrick Redfern közelebb kerül egymáshoz. Egy szép napon Arlenát holtan találják a tengerparton. Férjének, a férje titkos szerelmének, mostohalányának és Patrick feleségének, Christine-nek is kiváló alibije és oka is van a meggyilkolására. Poirot természetesen azonnal munkához lát....
Herczegné Bagi Szilvia véleménye:
Imádom ezt a történetet. Szerintem jól fel van építve, izgalmas maga a gyilkosság és annak felderítése is. Tetszik az idővel való bűvészkedés, ami jó kis csavart visz a dolgokba. A szereplők között sem volt olyan, aki irritált volna minden megnyilvánulásával (több könyvben is van pedig hasonló karakter számomra), Poirot pedig egyenesen bravúrosan oldja meg az ügyet valódi kézzelfogható bizonyíték nélkül.
A regényből készült film is jól sikerült, viszonylag kevés lényeges dolgot változtattak a történetben. És maga a helyszín… varázslatos. Bárcsak lenne olyan sok pénzem, hogy ott tölthessek pár napot.
Gáspár Zsuzsanna véleménye:
Monsieur Hercule Poirot újfent előveszi szürke kis agysejtjeit és nyomozásbe lendül, holott csak nyaralni szeretett volna. Ilyen ez a nyomozó élet, csak úgy vonzza a gyilkosságokat, bonyodalmakat, és a holttesteket. Könnyű, pihentető olvasmány.
Garai Dóra véleménye:
Rengeteg Agatha Christie-regényt elolvastam már, de újra és újra meg tud lepni az írónő. Mindig azt hiszem, hogy jó nyomon járok, de közel sem. Ez is meglepő, fondorlatos gyilkosság volt. Több Poirot-val tökéletes lenne!!
N M véleménye:
Engem megint teljesen meglepett a gyilkos személye! A közelében nem jártam! Volt kb két gyanús alak, és persze éreztem, ahogy Agatha Christie elterel egy harmadik irányba, na ezt a gyilkos jelöltet nem vettem komolyan, nem ez az első könyvem az írónőtől. Poirot brilliáns ahogy kirakózik.
Horváth Lajosné véleménye:
Szegény Poirot még nyaralás közben is azon kapja magát, hogy érzékeny orra készülő gyilkosságot szimatol. Igazi angol nyaralóparadicsom, a hófehér sziklafal alatt homokos strand, napozó nők, és egy gyönyörű, de butácska színésznő, aki feldúlja férje és egy ifjú pár életét. Persze a látszat csal, mint mindig Agatha Christie történeteiben.
Az egyik kedvenc könyvem tőle, nemcsak a jól megírt krimi miatt, de olyan elevenen írja le a volt kalózszigetet, hogy szinte magam is ott sétálok, amikor olvasom.
Matók Szilvia véleménye:
Nem tagadom sokadjára olvastam...Ahogya többi Agatha Christie-t is. Ezt a regényt először filmen láttam a varázslatos Jane Birkinnel a főszerepben, de mint minden Agathat Christie krimi, sokkal jobb olvasva, és akárhányszor újralapozható.