ADATLAP
Nyugalom tengere
A Nyugalom tengere gazdag, erőteljes és zseniálisan kidolgozott történet egy magányos fiúról, egy érzelmileg sérülékeny lányról és arról a csodáról, ha kapunk még egy esélyt....
Kemsei Zsófia véleménye:
Lehet bármit mondani egy ilyen könyv után? Meg lehet-e szólalni, elmondani egy ilyen történetről a véleményünket?
Azt hiszem képtelenség lenne bármi elfogadhatót írni, vagy mondani ezután, mivel a tetszett, imádtam, szerettem szavak mind kevesek hozzá.
A lelkemig hatolt?
Nem, annál sokkal tovább. Szétszaggatott, és az utolsó néhány oldalon rakott össze megint.
Valami felemelő érzés volt egy ilyen történetet elolvasni.
Rasztik Réka véleménye:
Figyelemelterelően helyes. Próbáltam sokáig olvasni, hogy minél tovább kitartson ennek a könyvnek a hatása, de egyszer csak véget ért. Olyan, mintha nem lenne Napsugár a napomban, csak üres, kietlenség honol a lelkemben. Ez egy varázslatos könyv volt, ami felülmúlta minden elképzelésemet. Külön kiemelném a borítót, amit naphosszat tudnék nézni, annyira gyönyörű.
Tartalmára visszakanyarodva: tudatosan, észszerűen felépített cselekmény, amiben minden pont akkor történik, amikor kell. Régen olvastam már olyan művet, amit ennyire közel éreztem a saját életemhez. A karakterek személyisége egyszerre adhat okot utálatra és szeretetre, bár én inkább imádtam őket, mint elítéltem volna a tetteikért. Josh, Nastya és természetesen Drew is a mindennapjaim része lett, azt kívánom, egyszer bárcsak találkozhatnék velük! Szeretném meghallgatni a zongorajátékot, megnézni a faragott bútorokat, megkóstolni Mrs. Leighton által készített ételeket és Nastya desszertjeit!
Jahj! A szívem szakad meg, hogy végeztem vele, de minden nap forgatni fogom, annyira magával ragadott. Egy újabb könyv, aminek olvasása közben nem egyszer meghatódtam.
Köszönöm Katja Millay!
Török Lívia véleménye:
A könyv nagyon lebilincselő számomra. Teljesen leköt, elgondolkodtat.
Nastya – ahogy a testvére is fogalmaz – érzelmileg megrekedt egy 15 éves szintjén. Ezzel szemben bámulatos jellemfejlődést mutat be a könyv. Gondolok itt arra, amikor a végén elgondolkozik azon, hogy vajon jól cselekedett-e eddig az életében. Nem tudom elképzelni, hogy én ezt a tragédiát hogyan dolgoznám fel. Nem is akarom megtudni. Soha.
Josh személyiségét is nehéz megítélni. Nagyon felnőttesen akar élni, de ő is gyerek még. Fiatalabb Nastyánál is. Mondjuk itt megjegyezném, hogy nem tartom túl logikusnak, hogy egy osztályba jár a lánnyal. Ugyanis Nastya ugye elvileg 15 évesen abbahagyta az iskolát és most ment vissza. Na, de Josh nagyon cinikus, néha a saját tanácsát is megfogadhatná.
Drew az egyik személyes kedvencem. Ő tipikus kamasz, aki ellensúlyozza a másik két főszereplő sanyarú sorsát. Amilyen nagyképű, olyan barátságos és tűzbe menne a barátaiért. Kedvelem.
A könyv egyszerűen fantasztikus, mindenkinek el kellene olvasni, jobban lélektani, mint romantikus. Ja, és a könyv végén a kérdéssor is nagyon jő ötlet volt. Tényleg elgondolkozik rajta az ember.
Szabóné Németh Erika véleménye:
Imádtam minden betűjét, az elejétől fogva. A szereplőket rögtön megkedveltem, annyira igaziak voltak, és jó fejek, megmosolyogtattak.Josh-sal mi történt, az elég hamar kiderült, megemésztettem, aztán haladtam tovább. Azt viszont csak találgattam, hogy a lánnyal mi történhetett, bár nem igazán akartam belegondolni, mert éreztem, hogy valami szörnyű dolog lehetett. Ahogy haladtam előre a történetben, az elejtett szavakból és Nastya viselkedéséből, reakcióiból egyre inkább beigazolódni látszott a feltevésem, aztán már úgy éreztem, inkább nem akarom tudni, jobb lenne nem tudni. Mert amíg csak találgatunk, addig van esély rá, hogy talán nem is volt olyan borzasztó a dolog. Ez a könyv élettel van tele.
Bejczi Anita véleménye:
Hát ez a könyv... egyre ritkábban találok olyan könyvet, ami tényleg megfog, ami tényleg tökéletes, minden részlete 5*, és nem találok benne olyat, amit megváltoztatnék. Az utolsó állítás, bevallom, nem teljesen igaz erre a könyvre, mert azért lennének apróságok, amiket én nem így írtam volna, de ezen gondolkodva rájövök, hogy akkor nem tetszett volna ennyire, és nem lenne ennyire jó. Mert ez egy a könyv ilyen. Ennyire jó. :)
Csimbók Anna véleménye:
Először mikor megláttam a borítóját nem tudtam mire számítsak. Féltem, hogy nem fog tetszeni amit ajándékba kaptam. De egy-kettőre beleszerettem, és alig tudtam letenni. A szereplőkkel együtt nevettem és sírtam. Imádtam. Mindenkinek ajánlani tudom!
Bokor Kitti véleménye:
Sajnos nem találtam olyan írót,akivel egyezik a monogramunk,ezért úgy gondoltam,hogy ezt a könyvet választom ki. Komor hangulatú volt,de én megszerettem. Plusz pont a váltakozó szemszög. Két rokon lélek egymásra találását követhetjük nyomon,de a vége egy szerelem.
Rea Kovats véleménye:
Sokkal komorabb hangulatú regény, mint az előző három, ám nem mindenkinek az a legnagyobb problémája, hogy a kiszemeltje rá se hederít. Nastya Kashnikov is pontosan ilyen. Egy fényes nappal történt támadás örökre hazavágja zenei karrierjét, azóta jobban hasonlít egy kószáló kísértetre, mint hús-vér emberre. Teljesen elszakad a valóságtól, a családját is eltaszítja. Szentül meg van győződve arról, nincs még egy olyan megtört ember ezen a bolygón, mint ő - amíg nem találkozik Josh-sal, aki minden rokonát elvesztette, ezért kénytelenek voltak nagykorúsítani őt tizenhét évesen. Kérdés, hogy egymásnak a gödörből való kiutat, vagy a még mélyebbre zuhanást jelentik-e.
Nagy Fruzsina Jennifer véleménye:
Nem találtam olyan szerzőt, akinek monogramja megegyezik az enyémmel. Sajnálom. Láttam már nagyobb ferdítéseket is itt az oldalon, szóval nem bánom, hogy ebben a kategóriában olvastam ezt a kötetet.
Összességében egy jó könyvnek tartom. Nem zseniális, és semmiképp sem hibátlan. Engem plnagyon zavart, hogy mikor főhősünk találkozik èlete megrontójával, csak idegesen suttog vele. Úgy értem... most viccelsz?! Na meg azok az "elgondolkodtató" kérdéssorozat a kötet végében... Van még ezernyi ilyen apró kis szúrkálódnivalóm, de nem ezeket tekintem elsődlegesnek, mert annak ellenére, hogy egy nem túl kiforrott mű(nek tartom), határozottan egy kellemes olvasmány. Tetszett pl. a kapcsolat, ami Emiliát a két fő férfi karakterhez köti. Mindkettő különleges és szívmelengető a maga nemében. Nem bántam meg a könyvre szánt időmet.
Patkó Noémi véleménye:
Imádtam minden egyes sorát! Minden szereplő tökéletes, imádtam a megnyilvánulásaikat, tetteiket, poénjaikat. Végig volt egy sejtésem Nastya tragédiájával kapcsolatban, és mikor kiderült, először azt hittem, hogy biztos van még valami. Aztán jobban belegondolva, velem ilyen nem történt, nem tudhatom, hogyan reagálnék az ő helyében. Ezután teljesen helyreráztam magam, és faltam a sorokat.
Megjegyzem, a végén azok az Elgondolkodtató kérdések kinek íródtak? Egy 10 évesnek? Teljes mértékben felidegesített, hogy visszarepített az általános iskolás irodalomórára, egy kis szövegértés gyakorlatra.
Ecseri Mariann véleménye:
Általában nem szeretem azokat a történeteket, amit két vagy több szemszögből írtak. Az elején úgy gondoltam itt is zavaró lesz, de ahogy egyre haladtam vele, már nem is foglalkoztatott. A történet felépítése nagyon jó, bár az eleje kicsit lassan ment. Találtam egy idézetet, ami nem megy ki a fejemből:
Varázslat és csodák nélküli világban élek. Olyan helyen, ahol nincsenek se látnokok, se alakváltók, se angyalok, és nem sietnek a megmentésemre természetfölötti erejű fiúk. Olyan helyen, ahol az emberek meghalnak, a zene szertefoszlik, és az élet nehéz.
Olyan erősen szegez a földhöz a valóság súlya, hogy néha már azt sem értem, miként vagyok képes megemelni a lábam, és előrelépni.
Balogh Krisztina véleménye:
Egyik kedvenc könyvem. Már a borítója nagyon megfogott a tartalma pedig annál inkább. Magával ragadó történet tele van érzelmi hullámvasúttal ami miatt egyik percben nevetek a másikban pedig sírok. Mindenkinek ajánlom.:)
Vajda Kitti véleménye:
Lebilincselő történet a maga tökéletlen főszereplőivel együtt. Nastya számomra az utolsó pillanatig megfejthetetlen volt az összes tettével együtt. Nem lehet az ő helyébe képzelni magát senkinek, és talán ezért nem érti meg a legtöbb ember, mit miért tett. Josh Bennett volt ebben a könyvben a biztos pont, aki nagyon szimpatikus volt számomra. Tetszett, ahogy Millay minden apró részletet kidolgozott, és ilyen fontos szerepet töltött be a regényben Josh hobbija, és kettejük jelenete is a saját garázsában zajlott le barkácsolás közben. Ugyanígy Nastya sütés iránti szenvedélye is helyet kapott a könyvben, és ez még hétköznapibbá, hihetőbbé tette a történetet.
Horváth Zsófi véleménye:
Egyik osztálytársam ajánlotta, de figyelmeztetett, hogy sírós. Igaza is lett, körülbelül végig sírtam az egészet. Nagyon tetszett, letehetetlen volt. Nagyon szépen megírta az írónő, magával ragadott, szívszorító volt, egyszerűen egy gyönyörű romantikus történet a szerelemről.
Bartha Zsuzsanna véleménye:
Egy könyv, amit csupán a borítója alapján választottál ki. - Gyönyörű külseje tényleg megtévesztett, és csak ezért olvastam el. De megérte. Kedvenceim közé tartozik már. Hogy miért is? Valamennyire együtt tudtam érezni a főszereplővel. Ha pedig ilyen könyvet találunk, akkor kincsre leltünk.
Bándi Noémi véleménye:
Ha van olyan könyv, amit tökéletesnek lehet nevezni, akkor az ez (legalábbis számomra). Még soha nem voltam ennyire nyűgös, mikor le kellett raknom az olvasnivalómat. Fél éve nem sírtam, könyvön pláne. És még soha nem akartam fent maradni vonaton olvasáskor. A főbb szereplők azok voltak, amik, egy-egy elgondolkodtató történés. És, istenem, inkább nem írom tovább, mert megint elsírom magam.
Kovács Brigitta Zsófia véleménye:
Az elejét unalmasnak találtam. Nagyon nehezen olvastam el az első 100 oldalt. Viszont utána meg nagyon hamar ment. Alapvetően tetszett, de olvastam már jobbat. Hiányzott belőle valami.
K. Anna véleménye:
Erre nincsenek szavak. Kedvenc könyvem. Másodszorra vettem a kezembe és még mindig tud újat nyújtani és biztos vagyok benne, hogy még fog is. Ha megkérdeznék, hogy mi lenne az az egy könyv, amit magammal vinnék egy lakatlan szigetre, akkor azt mondanám, hogy ez a könyv.
Hihetetlenül szépen megírt történet a szerelemről, a reményről, a szeretetről, a csodáról és a kitartásról. Nastya és Josh története nem szokványos. A kapcsolatuk nem tökéletes, de ettől gyönyörű. A két főszereplőt imádtam, a szívemhez nőtt mindkettő, főleg Josh. Nekem is kell egy Josh Bennett! Aki még meghatotta szívemet az Drew volt. Imádtam a gyermeki énét és a hatalmas egóját!
Egyszerűen nem tudok mást írni. Ezt a könyvet el kell olvasni és akkor megérted.
Számomra ez a könyv a nyugalom tengere. Na meg a fagyi ;)
Nagy Anna véleménye:
Elképedtem.
Katja Millay A nyugalom tengerén... sosem gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog ez a könyv. A szereplőket egyszerűen imádtam, valósághű történetvezetés.... Őszintén nem tudok mit mondani. Amint a kezembe vettem ezt a könyvet egyszerűen képtelen voltam letenni, a történet magával ragadott. Csak úgy faltam a lapokat... Azt hiszem ráakadtam egy újqbb kedvenc könyvre :D
Wenczel Katalin véleménye:
Egyszer-kétszer nagyon mérges lettem, mert úgy tűnt, sablonossá és kiszámíthatóvá válik, de aztán mégis úgy folytatódott a történet, ahogy nem vártam… Viszont a két főhős nekem túlságosan is „elcseszett” volt, így nem igazán tudtam azonosulni velük. De Drew-nak és Tierney-nek nagyon szurkoltam, és Clay-t is imádtam.
Gazsóné Bodor Györgyi véleménye:
A hihetetlenül jól megírt történet két tragikus sorsú fiatal egymásra találásáról szól. Imádtam a fő- és mellékszereplőket meg a történetet. Mindenkinek bátran ajánlom. Szerettem ezt a könyvet olvasni. Gyönyörű volt. Szívszorító és felemelő, egyszerűen felejthetetlen. A befejezés is tökéletes. Én imádtam. Mindent. Még a könyvborítót is. A könyv vastagsága ne rémisszen el senkit, én két nap alatt elolvastam, egyszerűen nem tudtam letenni.
Földi Flóra véleménye:
Nem olyan, mint ahogyan az ember egy ilyen könyvtől várná. Azt hittem, hogy ismét egy könnyed, kissé szomorú történetecske lesz, de nem az volt. A történet magával ragadott és elgondolkoztatott még azután is, hogy befejeztem.persze talán azért is volt így, mert nem bírtam lerakni, így olvasás közben raktározódott a sok kérdés és gondoltam amit ez a könyv felvetett bennem. Még mindig kissé a hatása alatt állok.
Miklián Marietta véleménye:
Nem is tudok igazán mit írni a könyvről. Elkezdtem olvasni, és egyszer csak azt vettem észre, hogy a felénél vagyok. Letenni nem tudtam, egyre csak tudni akartam, vajon mi történhetett ezzel a lánnyal. Nem mondanám egy könnyed könyvnek. Az ember akarva akaratlanul végigvégiggondolja, mi lenne ha.
Horváth Zsófia véleménye:
Nagyon jól megírt könyv. Szívszorító és megindító történet arról, hogy egy hatalmas tragédia után is mindig fel kell állnunk és tovább kell lépnünk. Ez a könyv megtanít arra, hogy mindig van egy második esély, csak meg kell tanulnunk élni vele. Mindkét főszereplő története nagyon szomorú, többször is megkönnyeztem. Fantasztikus könyv, ami nagy hatással volt rám.
Piller Andrea véleménye:
Jól megírt helyenként szívszorító történet, tragédiáról újrakezdésről. Az a fajta könyv, amit reggel elkezd olvasni az ember és este döbbenten veszi észre, elröppent az egész napja, majd hatalmas űrt hagyva maga után véget ér a történet.
Nagyszerű alkotás.