ADATLAP
Obszidián
Igazából a borítója fogott meg, de később már le sem tudtam tenni. Egyszerűen fantasztikus egy könyv! Katy szemszögéből nézve tudjuk meg a történteket. A lány az anyjával együtt az Isten háta mögé költözött, ahol furcsa dolgok történnek. Az utcájukban egy házban laknak még rajtuk kívül kívül, egy ikerpár és a sosem látott szüleik. Dee az elbűvölően szép és aranyszívű leány és az ő bátyja a rettenetesen tapló Deamon, aki ráadásul minden nő álma az iskolában. Dee Katy-t legjobb barátnője ként tekinti, amit Deamon nagyon is ellenez, mert a két lány nagyon is különbözik egymástól. Katy érzi, hogy valamit titkol előle barátnője, de vajon mit?
És miért? Ha pedig rájön Katy az igazságra mi lesz a sorsa? ;)
A köny 423 oldalas. Megéri elolvasni. Nekem nagyon tetszett és szerintem másoknak is fog....
Bede Enikő véleménye:
Nagyon imádom a természetfeletti témájú könyveket. Engem teljes mértékben Katy karaktere fogott meg hogy nem az az úristen elájul a fiútól hanem saját véleményel rendelkezik. Nem az a picsogó lányregény amit bár imádok de kezdem unni. A Daemon és közte dúló csípős megjegyzések pedig hát sokszor hangos vihogást váltottak ki belőlem. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Kornélia Jolán Finta véleménye:
Kedves barátnőmtől kaptam meg az első részét a sorozatnak, ami nagyon jó választás volt részéről.
Jól kidolgozott téma, tele cselekménnyel és érzelmekkel, Maga a misztikus téma tetszett, földönkívüliek akik emberként élnek a földön, jók és rosszak , a fény és a sötétség ellentéte. Valahogy a sok vámpíros könyv után ez maga volt a felüdülés.
A szereplőkkel jól lehet azonosulni, a többi részt is olvasva, jó könyvsorozat, tetszett.
Békés Nikolett véleménye:
Nem első olvasásom, eredeti nyelven már egyszer végig olvastam a sztorit, de mégis más magyarul.
Nagyon tetszett ugyan úgy mint anno, csak most valahogy olyan volt, mintha kimaradtak volna anno részek és most újdonság lenne a számomra.
A két főszereplő párbeszédei nagyon tetszettek, igaz az Uraságot egy párszor megcsapkodtam volna, de a történet második felébe elérte, hogy megkedveljem.
Az biztos nem álompasi, de nem is felejthető kategória.
Hol a következő rész? :)
Várnai Laura véleménye:
Nem tudtam abbahagyni a mosolygást, talán még el is pirultam, nem tudom. A megfogalmazás helyenként elég bizarr volt, nem tudom, hogy eredetileg is ilyen-e vagy csak a fordító használt fura szavakat, de mindegy is, mert Deamon mindent visz. Tényleg bele tud szeretni az ember egy könyv alatt. Katy is egy pozitív személyiség, engem már akkor megfogott, mikor kiderült, hogy könyves blogot ír.
Kovácsné Szabó Lilla véleménye:
Ez egy igazán jó könyv volt. Nem lehetett letenni, pörgős, fordulatos, az embert kicsit elgondolkodtatja. Külön tetszett Daemon és Kat állandó szópárbaja. Kíváncsian várom a következő részt. Filmben is megnézném...
Miklósovics Lilla véleménye:
Hát ez aztán tényleg olyan volt, mint egy villámcsapás! Nagyon tetszett! Egy nap se kellett hozzá, hogy kiolvassam. Imádtam Daemont, imádtam, hogy szomszédok, imádtam, hogy földönkívüliek, imádtam a történetet és nagyon-nagyon várom az Ónixot!
Pogonowski Johanna véleménye:
Eredetileg a második kötete borítója miatt bukkantam a sorozatra. Teljesen meglepődtem, mikor kiderült, hogy földönkívüliekről szól. Ellenben olvasmányos. Tetszenek az írónő ötletes megoldásai. Gördülékeny a történet, de szerintem nem annyira sablonos, az esetek nagy többségében nem kikövetkeztethető. Persze vannak olyan jelenetek, ahol az ember tudja mi fog történni, mert ha nem lenne feloldás, az nagyon durva lenne.
Tetszett, könnyedén, érdeklődve vettem kezembe a második kötetet.

Ombodi Krisztina véleménye:
Nagyon, nagyon, nagyon tetszett!! Egy nap alatt kiolvastam. Olyan könyv, ami magával sodor, nem tudod letenni. A legizgalmasabb könyv, amit eddig olvastam. Imádtam, azonnal szükségem van az ónix-ra!!!!!
B-M Bogi véleménye:
Olyan könyv, aminek nincs túl nagy története, a háttérről is csak pár mondatot ejtenek meg, mégis sodrós, izgalmas, élvezetes.
Katy karaktere ugyan egy újabb esetlen főhős, de ugyanakkor szerethető, vicces, jó humorral és stílussal.
Daemon számomra az a karakter, akit imádok, de nem tudom, hogy mégis mi a fenével érte ezt el, hiszen egy vadbarom.
Érdekes, és ugyan találtam benne hasonlóságokat más könyvekhez, mégis alig tudtam letenni. Várom a folytatást!
Zséder Alexandra véleménye:
Először a borítója fogott meg, de amikor utána olvastam és mindenkitől pozitív visszajelzéseket kaptam úgy döntöttem most már én is elolvasom! Daemon karaktere nagyon megfogott. Ez a "rossz" fiús, bunkós, de mégis kedves és megértő fiú annyira jó karakter. Katy a "csendes" könyvmoly, de mégis vakmerő és bátor, egy szókimondó lány. Katy könyvmániájával tudtam azonosulni. Nálam is mindenhol könyv van ahova csak megyek. Olyan jól kivan dolgozva a történet. Alig várom hogy neki kezdjek a következő résznek!
Németi Gréta véleménye:
Engem az előnovellájának a borítója fogott meg.Már akkor tudtam,hogy ez valami misztikus könyv lesz,és én meg szeretem a misztikus könyveket.:D
Imádtam,teljesen elragadott Katy és Daemon története.:).Egyszerűen olvastatta magát a könyv.Reggel 9-kor kezdtem el olvasni,mondom olvasok egy órát.Megnézem 150.-dik oldalon járok,és dél van.xddd
Nem tudtam letenni,Naaa még egy fejezet.Jah,abból is négy lett.
A történet maga nagyon jó tipikus "Csaj beleszeret a fiúba de a srác nem szerelmes belé,vagyis nem lehet az".
Annyira kíváncsi vagyok,hogy mi történik a következő részbeen:DD
Már nagyon várom,hogy elolvashassam a második részét:)
haga krisztina véleménye:
Katy és Daemon kapcsolata igaz hogy nehezen indult, de a végén így is egymásba szeretnek. Ezt Katy azonban nem képes bevallani.
Nagyon imádtam a szereplőket (még Asht is), tetszenek a helyszínek, de legjobban a a Katy és Daemon közötti viszály, amely a végén meghatározza mindkettő személy életét. Imádtam!!
Soltész Anita véleménye:
Kíváncsi voltam, hogy olyan lesz e mint a Twilight, csak ufóf változatban. Az első pillanattól kezdve tetszett a történet. Szimpatikusak voltak a karakterek is. Nagyon drukkoltam, hogy Kat és az ő kis földönkívüli jé összejöjjenek! A tollal bökdösős rész volt a kedvencem!
Balazs Diana véleménye:
Tinis volt nekem legalábbis. Kinőttem már ebből az "utáljuk a pasit, de közben odavagyunk érte" dologból. Igazából számítottam erre, de mégis ezért untatott. A "cica"-zástól meg falra másztam. Az alap történet nem lenne rossz, de lehet jobban megfogott volna, ha kicsit "felnőttesebb" lett volna
Mátyás Gyöngyike gyongyike_matyas9@yahoo.com véleménye:
Hát hol is kezdjem...Úgy kezdtem el olvasni, hogy "áhh...elolvasom az első fejezetet aztán meglátjuk" .Nem gondoltam, hogy ez a könyv jó lehet.Valahogy a fülszövege nem fogott meg annyira, csak már annyit olvastam meg hallottam róla, hogy muszáj volt beleolvassak.
És kellemeset csalódtam. Komolyan mondom, nem lennék teljes ember, ha ezt kihagytam volna :)) Úgy ahogy van beleszerettem az egész könyvbe.
Daemon khmm...hát róla inkább nem is nagyon beszélek :)) Imádom azt a karaktert, imádtam a szarkazmusát, imádtam mindent amit csinált :)) Még akkor is imádtam mikor egy bunkó seggfej volt :)) Tetszik ezen kívül az is, hogy az írónő egy teljesen más fajt hozott létre..Mikor az űrlényekre gondolok, akkor zöld kisemberek jutnak eszembe, és nem szexi és kigyúrt tinédzserek.
Összességében nagyon tetszett, az egész történet ,olyan egész volt. Nagyon sokat kacagtam rajta és szerintem messze ez a legjobb könyv amit mostanában olvastam.Nemhiába olvastam el egy nap alatt. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Homlok Renáta véleménye:
Az Obszidiánt még jópár évvel ezelőtt vettem észre a könyvhéten. Megtetszett a borítója. De akkor valahogy elmaradt az olvasása. Most újra a kezem ügyébe került.
Megmondom őszintén azért én nem voltam elragadtatva. Számomra valahogy nem szólt semmiről. Katy epekedik a szomszéd srác iránt, aki eszméletlen jóképű, igazi görög adonisz feketében, de közben egy seggfej, bunkó. Aztán, mint ahogy lenni szokott, kiderül, hogy a helyes legényünk, igazából földönkívüli, most nem vámpír vagy vérfarkas vagy valami ilyesmi, de igazából ez a lényegen nem változtat, nem egy normális hétköznapi srác. Kicsit az ismerkedésük nagyon hasonlít, – számomra- az Alkonyatra, legalábbis kicsit olyan volt. Nyilván Katy is sokszor veszélybe kerül, de Daemom mindig ott van, hogy megmentse. Katy amúgy egy igazi amazon. Mindig frappánsan visszavág, Deamon gúnyolódásának, rendkívül pimasz a sráccal, és mint ahogy lenni szokott, álmaink lovagja beleszeret hősnőnkbe, bár ezt még magának is be kell ismernie. Talán ezekért a vitatkozásos, egymásnak odamondogatós részekért érdemes a könyvet elolvasni, mert a sztori szerintem egyenlőre nem túl erős.
A könyv további szereplői közül leginkább Daemon hugát kell megemlíteni, bár ha jobban belegondolok ő sem szerepel túl sokat, de mégis Katy legjobb barátnőjévé verekszi be magát. A többiek igazából nem szerepelnek túl sokat. Így még annyira nem tudtak az emberhez nőni.
Még nem tudom, hogy elolvasom-e a további könyveket. Ez majd még a jövő zenéje. Mindenesetre nem zárkózom el előle.
Vigh Ágnes véleménye:
Imádtam. Beszippantott ez a könyv, teljesen. A legnehezebb időkben is képes volt mosolyt csalni az arcomra, Daemonba fülig beleszerettem. A lány főszereplő is szerethető, Dee-nél pedig nem találni jobb kishúgot. Egyszerűen nem tudnék belekötni ebbe a kötetbe. A borítója is tökéletes, teljesen jól bemutat mindent, amiről ez a történet szól. Egy nagyon picit nekem fanfiction - hangulata volt.
Kissné Bugyi Vivien véleménye:
Igen, igen, már megint egy ilyen...de igazából most pont volt hangulatom hozzá, és alapvetően nem bántam meg. Semmi bajom a műfajjal, sőt, néha egyenesen kedvet kapok hozzá, ha éppen nem akarok kimondottan szépirodalmilag élményt hajhászni, de ez még ebből a szempontból sem volt olyan rossz. Az a fajta könyv, amit lehet falni, igazából izgalmas is, és hát szerelmi vekengés, na, de hát ezért szeretjük.
A többi részét is el fogom olvasni, a második se volt rossz eddig, a többit meg majd meglátjuk.
Rasztik Réka véleménye:
Először is le kell szögezni, hogy nem szeretem a fantasy-kat és kizárólag a kihívás miatt választottam ezt. De hát mire való a kihívás, ha nem erre, hogy olyan olvassunk, mint amilyen valójában soha nem vennénk a kezünkbe. Tehát a könyvről csupa jó dolgokat tudok mondani, pozitív csalódás volt, nagyon szerettem. A szereplők különlegesek és a köztük lévő feszültség is különleges. Daemon személyisége nagyon eredeti, és a kedvencem mindig az volt, mikor Katy-t „cicázta”.
Endrei Dorottya véleménye:
Először nem hittem el, hogy jó lehet ez a könyv. Elsőre ránézésre: "áh, ez megint egy olyan vámpíros-szerelmes könyv?", aztán ahogy elolvastam a hátulját őszintén nevettem rajta. "Idegenek? Ez most komoly?" - gondoltam. És mégis minden előítéletem előpárolgott. Faltam az oldalakat, a különös páros kalandjait, az érzelmek kavalkádját, és a szereplők sokszínűségét. Tudott nekem valami újat is mutatni. Különösen tetszik az egészben, hogy bár az alap természetfeletti képességek (pl. szuper erő, szuper gyorsaság) megvannak, de szerencsére nem tudnak egymás fejében olvasni, vagy a jövőbe látni. Tényleg nagyon tetszett az egész, a seneca legenda is nagyon ötletes szerintem. És mire a szomorú részhez érünk, tényleg annyira meg lehet szeretni a főszereplőket, hogy simán el tudtam sírni magam miattuk.
Onika-Szvath Szilvia véleménye:
Ezzel a könyvvel kezdődött idén a kihívásom! Ennek köszönhetem, hogy 9 hónap alatt nagyjából 120 könyvet olvastam el. Az első percben beleszerettem a sztoriba, és csak úgy faltam a hasonló témájú, és kategóriájú könyveket! A kedvencem lett a Luxen sorozat!
Tallós Szabina véleménye:
Számomra is először az Alkonyat ugrott be, mikor elkezdtem olvasni, főleg mikor Deamon elvitte Katyt úszni a fákkal körbevett tisztásra.... nah igen. De mikor befejeztem az első könyvet, egyből nyúltam a következőért. Felfedeztem a hasonlóságokat, de mégis, ez egy kicsit szabadszájúbb, és valamivel fülledtebb is. Deamon folyamatos bunkózása pedig nagyon tetszik.
Gaál Judit véleménye:
Nagy kedvencem ez a könyv.Többször is olvastam már, de mindig ugyanolyan izgalmasnak találom. A történet nagyon eredeti, de nagy bánatomra mégis tele van twilightos klisékkel. Nagyon szeretem a két főszereplő szellemes beszólásait egymásnak, ugyanakkor kezdetben nem tudtam tolerálni Daemon bunkóságát. Én azok közé a Luxen rajongók közé sorolom magam, akit nem vett le rögtön a lábáról Daemon Black. Katyt rögtön megkedveltem, mert könyvmoly és még blogot is vezet a könyveiről. Katy elég zárkózott életet él édesapja halálától fogva, egészen addig, amíg új városba, Blackék szomszédságába nem költöznek. Dee Blackkel hamar összebarátkozik, de a sok furcsaságot és testvére, Daemon viselkedését nem tudja mire vélni... Miután Katy felfedezi Blackék titkát,felpörögnek az események...Izgatottan vártam a könyv olvasása közben, hogy mikor derül ki, miért az a címe, hogy Obszidián. Nagyon eredeti gondolat volt egy kőzet féléről kitalálni egy tulajdonságot, ami fontossá teszi a történetben. Nekem nagyon tetszett, biztos el fogom még máskor is olvasni.
Vozák Lolita véleménye:
Nem gyakorolt rám akkora hatást, mint azt reméltem, mint azt elmondták. Nekem kicsit Alkonyatos benyomást keltett. Például a szereplőkben is ilyen a Kathy-Bella páros vagy a Daemon- Edward és még sorolhatnám. Nekem elég sablonos volt az alaptörténet. Egy kisváros, ahol nem történik semmi izgalmas, egészen addig, amíg az egyik főszereplő oda nem költözik. Ez a szereplő visszahúzódó, szerény, imád olvasni és egésznap szinte ki sem mozdul, ha meglát, egy helyes fiút azonnal belezúg, és addig hajt rá, amíg az övé nem lesz. Egy könnyű kis olvasmánynak tökéletes. A kritikák ellenére már nagyon várom a folytatást és remélem, hogy kikerül ebből az Alkonyatos vonalból.
Czinkócziné Tóth Éva véleménye:
Imádtam!nagyszerű könyv,jó karakterekkel érdekes sztorival!Imádtam Katy és Deamon párbeszédeit, annyira szórakoztatóak.Nagyokat kuncogtam azon ahogy állandóan szívták egymás vérét és beszólogattak egymásnak.Annyira megtetszett,hogy most gyorsan frissen neki is kezdek a következő résznek!
Balogh Krisztina véleménye:
Nagyon nem akartam neki állni ennek a sorozatnak mert nem igazán rajongok a fantasykért de ez valamiért megfogott. Nagyon esemény dús és nem lehet letenni.Ahogy be fejeztem már kezdtem is a második részt. Már csak Daemon miatt is megéri elolvasni. *.*
Baranyi Lili véleménye:
Hát ez a könyv lélegzetelállító volt. Nem hiába dicséri mindenki. Daemon miatt eleve megéri elolvasni, de Katy sem utolsó hősnő téren.
Tetszik az alapsztori, és áldom a sorsot, hogy holnap megyünk bevásárolni, mert én nem bírom ki sokáig a második kötet nélkül.
Ami leginkább meghökkentet, de emelem a kalapom előtte, hogy nem olyan lett szerelmi téren a vége, mint ahogy az ilyen könyvekben szokott. Ez a húzás az egésznek adott egy olyan löketett, hogy senki sem gondolja azt, hogy „tuti el akarom olvasni a következő részt?” mert mindenki úgy van vele, hogy „azonnal el akarom olvasni a következő részt!!!”.
Gyapjas Edit véleménye:
Sok helyről hallottam már róla, olvastam róla jót is és rosszat is- előbbit többet- így mindenképpen el szerettem volna olvasni. Tényleg lehet benne olyan karaktereket, cselekményeket, szituációkat találni, ami egy másik fantasy sorozatban is megtalálható, ennek ellenére nagyon sok új kalandot adott ez a könyv. Egy rossz-fiús idegen és egy nem tipikus jó kislány története, akik szinte mindenben ellent mondanak egymásnak, mégis elválaszthatatlanok. Imádtam a sok csipkelődést, a rengeteg fekete humort és cinizmust. A laptop jelenet egyértelműen the best. Izgatottan várom a folytatást, tudom, hogy az írónő nem fog csalódást okozni a továbbiak során sem.
Kádas Vera véleménye:
Eléggé sablonos: új lány, a szomszédban földönkívüli fiú. Persze a srác szexi és flegma. Ettől függetlenül jó a sztoria, magával ragadó és izgalmas. Biztos el fogom olvasni a többi részét is.
Fülöp Zsanett véleménye:
Nagyon sokan ajánlották ezt a könyvet, és mondták hogy isteni. Elismerem tényleg jó könyv, de egy kicsit csalódtam. A beszámolok alapján többet vártam. És bár itt csalódtam egy kicsit a történet magéval ragadó és izgalmas volt.