ADATLAP
Oppositiopn - Ellenállás
Katy tudja, hogy a luxenek érkezésének éjszakáján a világ megváltozott. Nem hiszi, hogy Daemon örömmel fogadja a saját fajtáját, hiszen a luxenek azzal fenyegetőznek, hogy minden embert és hibridet kiiktatnak a földön. Azonban a jó és a rossz közötti választóvonal elmosódott, a szerelem pedig könnyen a végzetévé – mindannyiuk végzetévé válhat.

Daemon mindent megtesz, hogy megmentse, akit szeret – akkor is, ha ez egyenlő az árulással.

Egy valószínűtlen ellenséggel kell társulniuk, hogy esélyük legyen túlélni az inváziót…...
Németh Fruzsina véleménye:
Méltó befejezése egy nagyszerű sorozatnak. Rengeteg történés, szerelem és a megszokott izgalom. Már azt hittem eljött a boldog vég, de nem, az írónő még az utolsó oldalakra is egy újabb váratlan fordulattal állt elő. Éppen ezért kicsit összecsapottnak éreztem a végét, én még szívesen olvastam volna további pár oldal lezárást, meg esetleg az esküvőről is... De azért jó volt így is. A történet számomra egész, ezt itt kellett abbahagyni, nincs értelme folytatni, mert csak megunnánk. Én nagyon örülök, hogy rátaláltam a sorozatra, igazán élveztem.
B-M Bogi véleménye:
Számomra a sorozat befejező kötete nem volt a legjobb. Mintha csak nyúlt volna az egész, mint a rétes tészta, gyorsan még kitalált pár akció jelenetet, de sem kifejteni nem tudta őket rendesen, sem megoldani... Az összes helyzetnél az volt az érzésem, hogy csak össze lett csapva, és haladjunk-haladjunk... A végső összecsapás is számomra túl gyorsan és könnyedén zajlott le.
Az tény, hogy a könyv eleje meglepett, és ez volt az első pontja a sorozatnak, ami számomra nem volt kiszámítható, és még kicsit fájt is.
Ezzel ellentétben a Katy-Daemon páros már túl unalmas lett. Aranyosak, meg minden, de uncsi volt, sry...
A könyv epilógusa pedig számomra nem a katarzist hozta el, hanem a nyáltenger kiáradását, de hát hogy máshogy fejezhetnénk be egy ilyen kaliberű könyvet? :)
Néha úgy éreztem, az írónő el tudna evezni egy kicsit sötétebb vizekre is, de meg kell maradjon a korhatáros kereteken belül... Pedig jobb helyzetek is kisülhettek volna. Na sebaj, ezen is túl vagyunk...
Németh Réka véleménye:
Ez aztán finálé volt a javából. Sokszor csak tátottam a számat, ahogy a szuperhősökként viselkedő luxenek földön túli képességeikkel kaszabolják egymást. Az események búgócsiga módjára pörögtek. Amikor éppen kifogytak a lendületből, jött egy újabb seggberúgás, és a probléma már meg is született. Esélyük se volt a hosszabb lazításra.
Kruck Zsuzsanna véleménye:
Hű, harcokkal teli, véres rész. Az a sok halál, meg majdnem halál... A befejezés annyira nem tiszta, reménykednék benne, hogy lesz folytatása, vajon mi lenne - milyen lenne, egy origin és egy luxen utódja? :) A cetlis megjegyzés miatt asszem érdemes lenne újra olvasni az első részt, mert nem rémlik mi lehetett rajta...
Bándi Noémi véleménye:
Jobban tetszett, mint a 4. rész. Örültem neki, hogy nyálzásból kevesebb volt.Viszont, egy olyan 50 oldalt nagyon hiányoltam. Hogy elmondja, mi lett azzal a luxennel, akinél Daemon-ék „vendégeskedtek”. Inkább egyből új főgonoszt kaptunk. És azt is 5 perc alatt rendezték le. A másik nagy problémám Katy volt a vége felé. Konkrétan arra a jelenetre gondolok, amikor kiderült, hogy az anyja már nem él. Csak egy pár pillanatig produkálta azt, amit az ember egy ilyen helyzetben elvár az elszenvedőtől.
Kb. ennyi problémám volt az egésszel, nem több. Lezáró kötetnek remek és azt hiszem csatlakozok azokhoz, akik azzal fejezik be gondolataikat: MI AZ ISTEN SZEREPELT AZON A CETLIN????