ADATLAP
Origin
Daemon bármit megtenne, hogy visszakapja Katyt.
Sikeresen behatoltak a Mount Weatherbe, ám az akciónak katasztrofális vége lett. Katy elszakadt tőlük. Elvették. Daemon számára most minden arról szól, hogyan lehetne megtalálni.

Söpörje el, aki az útjába áll? Kérdés nélkül.

Perzselje fel az egész világot, hogy megmentse Katyt? Boldogan.

Tárja fel az emberiség előtt, hogy idegenek élnek közöttük? Örömmel.
Katy számára csak a túlélés marad.

Ellenségektől körülvéve az egyetlen, amit tehet, ha igazodik a helyzetéhez. Még a Daedalusban sem mindenki őrült… de a csoport céljai rémítőek, és amit elárulnak, felzaklató. Kik az igazi rosszak? A Daedalus? Az emberiség? Vagy a luxenek?
Ők ketten együtt bármivel szembenéznek.

A legveszedelmesebb ellenség azonban mindig is jelen volt. Amikor kiderül az igazság, és a hazugságok fala összeomlik, melyik oldalra kerül majd Daemon és Katy?
Együtt maradnak egyáltalán?...
Szabó Eszter véleménye:
Nahát! Daemon és Katy újabb csodálatos, kalanddús történetébe tehettünk betekintést. Akárhányszor a kezembe vettem az egyik kötetet, a könyv végére mindig azt gondoltam, hogy "Oké, ezt már biztosan nem lehet überelni!" És mégis. Egyszerűen megunhatatlan. Elképesztőbbnél elképesztőbb. Ha tehetném, azt kivánnám hogy ebből a sorozatból még legalább 1o rész jelenjen meg. Én imádtam. Sámomra nincs olyan, hogy "kedvenc könyv", de mégis ezt a Luxen-sorozatot ebbe a kategóriába lehet sorolni. Bátran ajánlom mindenkinek! Én pedig alig várom, már hogy kezembe tarthassam a következő részt! :)
Németh Fruzsina véleménye:
Az elején kicsit nehezen jutottam át, talán hiányoltam a megszokott tempót, de aztán egyszer csak szépen elindult a lavina. Amikor már azt hittem, megvolt a könyv fő eseménye, akkor mindig jött egy nagyobb, sokkal jelentősebb és izgalmasabb történés és lehetetlenség volt a továbbiakban abbahagyni. A sorozatot egyébként nagyon szeretem, mert kiszámíthatatlan, sosem az történik benne, amit esetleg várnék. Úgy gondolom, ez az egyik legütősebb része. Pár új karaktert is megismerhetünk, nekem egyikkel se volt bajom, mindegyiket szerethetőnek találtam. Bár a végén lehet kerestem volna másik megoldást, de kíváncsian olvasom tovább a sorozatot, hogy kiderítem, hogyan zárja az írónő ezt a gondolatot.
Kovácsné Szabó Lilla véleménye:
Hát ez a könyv sem maradt el izgalomban a társaitól. Váratlan helyzetek, Daemon hatalmas alakításai, a végére azonban mégis olyan befejezettnek hat az egész regény. Bár egy minimális gondolatébresztőt hagy a következő részhez.
B-M Bogi véleménye:
A sorozat legerősebb kötete szerintem. Nagyon kedveltem ezt a részt, ahogy Luc és Archer karakterét is.
Meglepett, hogy bevállalta pár karakter kiiktatását, akik túl sokat nem adtak hozzá, de azért mégis.
Érdekes volt, izgalmas, a romantikus szál viszont nálam itt már túlzásba ment. Ettől függetlenül tartom, hogy ez a legjobb az 5 kötetből.
Kruck Zsuzsanna véleménye:
Húúú, szegény Kat... Mennyi dolgot kell elviselnie... De követi Daemon... Szeretem az origineket, bár nem szívesen lennék a közelükben, a szemükről úgy is tudható, hogy nem emberek :-) Nagyon tetszett.... jöhet a következő!!
Kiss Boglárka véleménye:
Nagyon izgalmassá, élmény - és kalanddússá sikerült a folytatás. Nagyon vártam már a következő felvonást, de nekem a tetőpont mégis az Opálnál volt. Ugyanakkor itt se maradt el a romantika, az érzelmek mély leírása, és persze az egoista főhősünk csípős megszólalásai.
Deamon nagyon sokat tesz kockára Katyért, ami rendkívül romantikus, ugyanakkor nem számol a következményekkel, és ahogy minél nagyon kalamajkába keverednek annál többet veszítenek. A mű vége felé azért kicsit soknak éreztem már a szerelmi leírásokat, majdhogynem átfordult csöpögőssé, ugyanis ilyeneket se nagyon férfi se nagyon nő nem mondd, de jó is lenne :)
Kicsit fura volt a folyamatos nézőpont váltás a két karakter között, néha már nem is tudtam kinek a gondolataiban vagyok.
Már a kezemben is van a következő rész, hogy folytathassam az utazást!
Budai Anita véleménye:
Hát mit is mondjak, mit is mondjak...ez a sorozat nekem ezzel a résszel már lesűllyedt egy olyan kínszenvedés-szintre...kb a feléig, őszintén szólva HALÁLRA UNTAM. Onnan kezdtek felpörögni az események...de valójában semmi váratlan nem történt. Aztán a vége felé közelítve, 90% körül már egymást követték a meglepetések és a váratlan fordulatok, azt az érzést keltve bennem, hogy ezt már csak azért írta bele hogy történjen is valami váratlan dolog. Elolvasom az 5. részt is úgy döntöttem, de hááááát..... lehet hogy nyögvenyelős lesz. Mindenesetre az utolsó rész előtt nem hagyunk abba könyvsorozatot. Ez íratlan szabály. :D
Bándi Noémi véleménye:
NEM!!! Nem vagyok hajlandó elfogadni ezt a véget! Pont azért szerettem bele ebbe a sorozatba, mert nem nyálasan romantikus. Erre fel a könyv végén egy 200 literes lavort kellet alárakni, és még úgyis kifolyt belőle a nyál. Oké, nézzük pozitívan a dolgokat.
Katy-t emberileg még mindig imádom, remek példakép a fiataloknak. Daemon lépése kiszámítható volt. Archer az új szerelmem (nem is, mert az Hunter. De ez maradjon titokban), Luc-ot még mindig csak imádni lehet. Az a jelenet a menekülés után fényszóróként fölösleges volt, nem sok értelmét láttam. Viszont az izgalom a helyén volt, amibe nem tudok belekötni.
Endrei Dorottya véleménye:
Amikor azt hinné az ember, hogy a sztorit már nem lehet olyan meglepően, olyan embereket megragadóan folytatni, és mégis... A 4. könyv is zseniális alkotás. Kellőképpen jól vannak elosztva az izgalmak és az "ezt nem tudom elhinni" pillanatok. A legtöbb fordulat akkora meglepetést tudott okozni, hogy minden egyes alkalommal leesett az állam. Kivételt képez az a fordulat, hogy Beth terhes lesz, az valahogy már az originek megismerésénél egyértelmű volt, hogy vagy ő vagy Katy, de valaki terhes lesz. Amúgy nagyon tetszik ez az ötlet, hogy luxenek és hibridek gyerekei egy teljesen új ajt alkotnak, de ha nem a Daedalusban folyna ez felügyelet és szabályok alatt talán még a világnak se lenne aztán olyan nehéz, ha esetleg kiszabadulnak az originek.
Viszont nagyon sajnálom, hogy nagyszerű karaktereket vesztettünk el, viszont Archer, az új csapattag, nagyon is szimpatikus. Az írónő ismét megmutatta, hogy hogyan kell jó regényt írni. És igazság szerint eben a pillanatban félek belekezdeni az 5.-be, hisz ha annak vége, sajnos az egész sorozatnak vége.
Onika-Szvath Szilvia véleménye:
Végig izgultam az egész sorozatot, ahogy ezt a könyvet is. Annyira jól kitalált történet! És a karakterek szuperek! Kár, hogy véget ért ez a sorozat, imádtam minden sorát. Letehetetlen könyv! :)
Kemsei Zsófia véleménye:
Jennifer miért kínzol mindig a függővégekkel????
Erre a könyvre egyszerűen nincsenek találó szavaim. Csodálatos, elképesztő, lenyűgöző. Egyik szinoníma se képes ezt a könyvet magába foglalni teljesen. Sok meglepetést tartogatott számomra ez a könyv. Originek, házasság, terhesség, árulás és még sorolhatnám. Daemon hozta a szokásos formáját az egójával, de érezhető volt, hogy Kat miatt nagyon megváltozott. Az életét is odaadta volna érte. Számomra ez a könyv is egy örök kedvenc lesz, főleg így hogy már ugrok is neki az utolsónak. :P
Minent összevetve szerintem egy fantasztikus könyvről van szó.
Juhász Petra véleménye:
Mikor elolvastam az Opált nem volt kedvem elkezdeni a következő kötetet. Úgy gondoltam rossz lesz és nem fog tetszeni. Hát elég nagyot tévedtem! Ismét tele volt izgalommal, és szenvedéllyel. Az, hogy az írónő most már Daemon és Katy szemszögéből is írta nekem jobban tetszett. Szeretem amikor megtudhatjuk hogy mit is gondol valójában a fiú és miként érez ő. Sok fordulat volt benne Matthew például. Azon nagyon meglepődtem de mindig is gyanús volt nekem. Sok volt az akció és tetszett. Sok új érdekes dolgot is megtudtunk luxenekről és a hibridekről. Izgalmas volt ahogy kijutottak és ahogy bujkáltak is. Viszont a végén ismét csak bosszankodtam, hogy na és most mi lesz?! Isteni rész volt ez is mint a többi.
Osztroluczki Anett véleménye:
Vááá imádtam!! Az elejétől a végéig minden betűjét. Meglepett, hogy két szemszögből írta, de ez egyáltalán nem volt baj. Egyedül rész, amit annyira nem értettem az az esküvő volt. A vége kérdőjelekkel zárult a fejemben így nagyon nagyon várom a következőt. És hát azért tegyük hozzá, imádtam Deamont iiiiis!! :)
Kakuk Márta véleménye:
Na ez a rész végre olyan volt majdnem, ahogy kértem: kevesebb nyál, ugyan több arum nem lett, de lettek cserébe originek, meg sokkal több akció, úgyhogy volt min izgulni. Eddig nem nagyon érdekelt Beth és Dawson, de most hogy lett az a csavar nagyon várom mi lesz.
Bobor Rebeka véleménye:
Nagyon jó könyv,tetszett az, hogy 2 szereplő szemszögéből is vannak fejezetek. Izgalmas és egyben romantikus könyv is. Azoknak ajánlanám a legjobban, akik szeretik a fantasy stílusú könyveket. És hát minden lánynak.Mivel azért ott van Daemon...aki hát,öhm...szóval eléggé ilyen álompasi :) 1000000/10
Baloghné dr. Halász Barbara véleménye:
Hát, ez a rész nekem annyira nem jött be. Az előző részei izgalmasabbak voltak. Itt még bejön a hibrid és luxen keverék gyerek, az origin elnevezés. Nem tudom. Szerintem ebben a könyvben megvolt a maximális sci-fi mennyiség, ez már nekem túl sok volt.
Persze, izgalmas volt, hamar elolvastam, érdekes befejezés. Gondolom lesz még egy rész. Bár ezek után nem biztos, hogy elolvasom.
Csepei Angéla véleménye:
Imádom a sorozatot, pedig nem is tartom magam nagy sci-fi rajongónak. Alig várom, hogy az utolsó részt is elolvashassam, mert a könyv vége után nem jutottam szóhoz. Daemon pedig az új kedvenc főhősöm, kár, hogy a valóságban nincsenek két lábon járó szexisten zseblámpák :D
Csepei Angéla véleménye:
Imádom a sorozatot, pedig nem is tartom magam nagy sci-fi rajongónak. Alig várom, hogy az utolsó részt is elolvashassam, mert a könyv vége után nem jutottam szóhoz. Daemon pedig az új kedvenc főhősöm, kár, hogy a valóságban nincsenek két lábon járó szexisten zseblámpák :D
Szlavikovics Tünde véleménye:
Talán ez tetszett a legjobban az egész sorozatból. Már az elejétől izgalmas volt. Sok új információt kaptam, mint pl. a furcsa originek. Igazán jó dolognak tartom, hogy az írónő úgy íarta meg ezt a részt, hogy hol Daemon, hol Katy szemszögéből nézzük a dolgokat. Így végig tudjuk mi történik a fiatalokkal külön külön. Amikor Katy az 51-es körzetbe került és találkozott Archerrel végig sejtettem hogy más mint a többiek, hiszen láthatóan törődött Katyvel. Büszke voltam a lányra, hogy nem adta fel, nem adta meg magát a sokszori ónix permet ellenére. Végig vártam hogy Blake eltűnjön és szerintem megérdemelte már, hiszen annyi rosszat tett és ha életben maradt volna Katy és Daemon sose nyugodhatott volna meg. Amikor a fiú is odaért, számoltam a perceket, hogy mikor szabadulnak ki végre, hisz ez egyértelmű volt, de azt nem gondoltam volna hogy utána ennyire felpörögnek az események. Nagyon tetszett a moteles rész és persze azt is mikor elértek a palotához. Nem gondoltam volna hogy összeházasodnak, de tetszett a sponteneitásuk. Matthew árulására tényleg nem számítottam és ez indította a lavinát ami Ash, Andrew és Paris halálát okozta. Az utolsó sorok rettentően kíváncsivá tettek és már nagyon olvasnám :)
Kéri Dóra véleménye:
Na jó. Ennek a történetnek is van egy jó sztorija. Ugye, mikor megkaptam a második részét a sorozatnak, akkor kezdtem el hatalmas Obszidián fan lenni. El is olvastam a harmadik részig és boldogan kezdtem volna bele az Originba, de nagyon silány formájú Pdf-ben volt meg. Pár oldalt megpróbáltam így elolvasni, de nagyon zavart. Most pedig. Ennél a kategóriánál először a Vámpírakadémiával próbálkoztam, de semmivel nem tudtam magam rávenni az olvasására. Így valamelyik nap, azt hiszem kedden újra nekiláttam ennek. Ennek az lett az eredménye, hogy elolvastam 107 oldalt és kilenc óra helyett tizenegykor hajtottam nyugovóra a fejem, úgy, hogy másnap iskola volt. Aztán pár napra megint abbahagytam, mert sok dolgom volt, most pedig megint itt vagyok. Mindjárt éjfél és elolvastam a maradék oldalakat is. Hát Istenem, annyira hiányzott már Daemon, hogy kész megnyugvás volt a lelkemnek mikor a szexi, öntelt szavait hallgattam. Katy most is hozta a szokásos formáját, imádtam mikor Blake végre kipurcant. Ez a rész hatalmas fordulatokat hozott, és én természetesen megint csak vihogtam és tátott szájjal bámultam egyes részeken :)
Tóth Panna véleménye:
Te jó szagú úristen! Az Origin a Luxen sorozat 4. része. Daemon , az elképesztő főhős pasink csak ontja magából a szarkazmusát és a poénjait. Katy szenved, míg nem jön Daemon. Dawsonnak é Bethnek gyermeke lesz. És mikor már minden rendben van hirtelen jön egy csomó luxen, és nemfeltétlenül jó szándékokkal. Ezt a könyvet minden embernek a világonn ajánlom.
Csomós Nikolett véleménye:
Szerintem az eddig megjelent részek közül ez vitte a prímet. Annyira váratlan volt a könyv befejezése. Nem erre számítottam. Elfogult vagyok ezzel a sorozattal, nagyon megszerettem. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Csomós Nikolett véleménye:
Szerintem az eddig megjelent részek közül ez vitte a prímet. Annyira váratlan volt a könyv befejezése. Nem erre számítottam. Elfogult vagyok ezzel a sorozattal, nagyon megszerettem. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Farkas Klaudia véleménye:
hűha... Csak ezt tudom mondani, egy jó nagy hűha.
Ez a könyv után nem bírtam másra gondolni csak arra mi lesz Ketyvel vagy Daemona Dawsonnal, Bethel És a hasában növekvő gyermekkel. Mit fog tenni Luc és vajon Dee össze jön Archerrel?
Somodiné Sándor Anikó véleménye:
Az első 3 részt még tavaly olvastam, mikor belefogtam a negyedik kötetbe, nem gondoltam volna, hogy ennyi újdonságot fog tartogatni számomra. Azt sejteni lehetett, hogy Katy ki lesz szabadítva és Daemon nem fogja hagyni, de hogy egy új fajról is szó lesz, azt nem gondoltam volna. Mikor szóba kerültek az originek, alig vártam, hogy kiderüljön, kik is ők valójában. Deamon nem hazudtolja meg önmagát, egy igazi "tuskó" még mindig, de szereti Katyt és bármit megtenne érte továbbra is. A történet szintén befejezetlen marad, lehet várni a folytatást és izgulni, vajon az újonnan érkezett luxenek mire is készülnek valójában és Daemon, valamint szerettei kikhez fognak csatlakozni. Behódolnak a luxeneknek vagy az emberek mellett döntenek? Bonyolítja majd a dolgokat, hogy Beth is terhes, viszont ő és Dawson még nem tudják, hogy milyen gyermekük fog születni. Daemon viszont emiatt is aggódhat, amellett persze, hogy örül testvére boldogságának. Érdekes a kibontakozó Archer-Dee páros is. Kíváncsian várom a folytatást.
Bíró Krisztina véleménye:
Még a szülinapomra kértem ezt a könyvet, és alig vártam, hogy megérkezzen. Amint ideért, rögtön rávetettem magam, majd ráeszméltem, hogy milyen „rövid”, ezért le is lassítottam. Mivel imádom az egész Luxen- sorozatot, és ezt a részt is, próbáltam minél hosszabbra nyújtani. Kínkeservesen kevés oldalakat olvastam naponta, de minden percét élveztem. Az írónő most sem okozott csalódást, a történet minden perce izgalmas volt, éppen megfelelő mennyiségű romantikával. A végén már nem bírtam tovább, az utolsó 80 oldalnál leültem, és egyben elolvastam az egészet. Természetesen megint függővéget kaptunk, amit általában nem szeretek, de most csak annyi történt, hogy még jobban várom a folytatást.
Kiss Anett véleménye:
Nem csalódtam :) Elejétől a végig élveztem a könyvet. Tetszett , hogy mind a két szereplő szemszögéből olvashattam a történteket. A végére pedig igazán izgalmas lett , s fordulattal teli. Kiváncsian várom a következő részt. Hisz mint mindig pont az legizgalmasabb résznél lett vége. Karekterek: Damon viszi a pálmát... :D Szeretem a könnyed stílusát. A tipikus Young&Adult könyv , mégis egyszerűen letehetetlen... :)
Lakatos Georgina véleménye:
Imádtam.Amióta megjelent,azóta vártam hogy végre elolvashassam a folytatást.Nagyon-nagyon tetszettek a Damon szemszögéből írt részek.Hihetetlen,hogy ez a pasi mi mindenre képes a szerelméért, akár még a világot is felperzselné.;) Nekem is kell egy ilyen földön kívüli.
Sajnáltam,hogy többen meghaltak.Van akiért azért nem ejtettem könnyeket,mert nem igazán nyerte el a tetszésem a karaktere.Archer viszont új kedvenc.Alig várom a folytatást,mert egy ilyen befejezéssel bármi lehet,és az olvasó nem győzi idegekkel, hogy kivárja a folytatást.
Szabó Anikó véleménye:
Nem igazán az én korosztályomnak találták ki a "Young Adult" könyveket, de én mégis nagyon szeretem. Talán azért mert annak idején nem volt lehetőségem ilyen könyveket olvasni.
A Luxen 3. részénél kicsit elbizonytalanodtam, már nem igazán tetszett. A megjelenés után igen sokára vettem meg a 4. részt, de nem bántam meg. Határozottan állítom, hogy ez volt a legjobb rész! Nagyon várom a folytatást!!!!!
Bonczos Rebeka véleménye:
Hihetetlen mit művel Armentrout, bármit ír elképesztő izgalmakkal teli kalandokat csempész történeteibe, amiket én végig izgulok és ahogy haladtak előre az események én egyre jobban féltem mi sül ki belőle. A Luxen sorozat a kedvenc sorozatommá vált és Jennifer a kedvenc írómmá. A könyvei tartalmaznak humort, nem viszi túlzásba, pont jó. Az érzelmek sem maradnak el, ami persze nagyon jó és számomra nélkülözhetetlenek. Amikor az Opált elolvastam, nagyon megviselt, mert főként az érzelmeimre ment rá, de a barátaim azt mondták, hogy az Origin ennél csak rosszabb lesz, én mégis imádtam az összes könyvet. Már tűkön ülök, hogy elolvashassam az Oppositiont.