ADATLAP
Parajelenségek könyve
Fantomszigetek, jetik, levitáció, spontán égés, gabonakörök, energiavámpírok, földalatti világok, űrből jött járványok, jóslások, szellemek – mindnyájunkat érdeklő témák. Nemere Istvánt is érdeklik már évtizedek óta. Ebben a könyvben gyűjtötte össze mindazt, amit ezekről és más témákról a legfontosabbnak tartott. Legalább száz olyan esetet ír le, amelyekben a miénkkel határos, általunk mégsem eléggé ismert para-világ érintkezik a miénkkel. Megtudjuk, kik azok, akik beszélnek a holtakkal, holott tudósok. Megtudjuk, hogy régen holt zeneszerzők miképpen alkotnak még ma is itt köztünk néhányunk segítségével, vagy egykorvolt írók írják-e tovább valaha félbeszakadt műveiket? Elolvashatjuk elsőkézből egy asztaltáncoltatás történetét, amely a szerzővel esett meg és amelyről film is készült. Olvashatunk a túlvilági hangokról, az autóstoppos szellemekről és a washingtoni Fehér Ház és a moszkvai Kreml régi lakóinak kísérteteiről. No és tudományos kísérletekről, amelyekben újra és újra bizonyságot nyer, hogy parajelenségek, paraképességek léteznek...
Lesó Kitti véleménye:
Hazudnék, ha azt modnanám, hogy Nemere neve nem vont maga köré számomra egy nagy dicsfényt. Imádok nagyrész mindent ami a „megmagyarázhatatlannal” kapcsolatos és Nemere neve ehhez hozzáadva?!
Még is csalódás volt, bár valószínűleg pont azért, mert mai szemmel olvasom és mert van elég alapos előismeretem. Ugyanis így nem sok újat mondott, még ha szeretem is Nemere logikus fejtegetését, de az egész nekem annyira felszínesen érintette az egészet és annyira… hmm, naiv volt ha szabad így fogalmaznom. Tudom, ez nem egy horrorfilm, de még csak nem is thriller. Mégis azt feltételezni, hogy majdnem minden „lény” és jelenség a mi oldalunkon áll, szimplán naivitás nekem. Akkor hol marad a sok baleset? A sok halál, az őrülés? Ezekről nem volt szó, a durvasági fok csúcspontja a spontán öngyulladás volt, de az is csak éppen, hogy érintve.
Úgy őszintén, átrágtam rajta magam, de sehol sem maradt az a hátbozongás, amit az ember akkor érez, ha valami ijesztőről vagy hihetetlenről rántják le a leplet.