ADATLAP
Pikáns meglepetés és gyilkosság
Lake Edenben a hangulat tetőfokára hág, hiszen Hannah egyik udvarlója, Norman elkezdi felépíteni álmaik házát, amelyet együtt terveztek – pusztán egy versenyre benevezve -, ám ez a gesztus anyjának egy lánykéréssel felér. Közben Mike, a seriff engdékennyé válik, s amikor kiderül, hogy a Norman által megvásárolt romos ház egy hullát rejt, nemhogy eltiltja a szingli cukrásznőt a nyomozástól, hanem egyenesen megengedi neki.
Így aztán mindenki azért drukkol, hogy Hannah nyomozása sikeresebb legyen, és előbb hozzon eredményt, mint a rendőröké.
A nyomozási versenyfutás pedig a legnagyobb amerikai ünnep, a július negyediki Függetlenség Napja rendezvényei és díszletei között zajlik. Nemzeti színű sütemények, fúvószenekar, felvonulási kocsik, tűzijáték – és a kacér Rhonda Scharf rejtélyes halála egy romos ház pincéjében…...
Haskó Tünde véleménye:
Szeretem Joanne Fluke könyveit. Számomra nyári regények, de minden esetben szívesen olvasom őket, ha pihenni szeretnék. A kisvárosi élet leírása és a kivétel nélkül hol kevésbé, hol jobban, de alapvetően szerethető karakterek jó hangulatúvá teszik a könyveit - a gyilkosság ellenére is. Hannah humora pedig nekem nagyon tetszik.
Molnár Henrietta véleménye:
Elég hamar rá lehetett jönni, hogy ki a gyilkos, ennek ellenére mégis élveztem a könyvet. Szórakoztató volt és könnyed, bár vannak benne olyan részek - reggeli felkelések, Móse megetetése -, amelyek ismétlődése könyvről könyvre kezd kissé unalmassá válni. Norman és Mike folyamatos versengése Hannáért tovább folytatódik ebben is. A süti recepteket most is örömmel vettem.
Nemeth Monika véleménye:
A pikáns meglepetés és gyilkosság lebilincselő olvasmány, irodalmi csemege ínyenceknek. A bűnügyi történetekben nem meglepőek az olyan elemek, mint a detektív és bűnöző személyes párharca, ármány, szerelem, őrületes féltékenység, vagy a különböző nyomozói praktikák. Süteményekkel azonban igencsak ritkán találkozunk, főleg, ha a süti nem a gyilkosság eszköze. A népszerű amerikai írónő, Joanne Fluke tartalmas szórakozást ígérő könyvsorozata, a Hannah Swensen titokzatos esetei rendhagyó és merőben újszerű. A krimisorozat történeteit színesítik a cselekményhez kapcsolódó ínycsiklandó sütemények, amelyek receptjei megtalálhatók a könyvben. A fordulatos bűnügyi történetet végigkíséri a szingli-hősnők jellegzetes stílusa, a szerelem és a számtalan finom sütemény.
Nem csalódtam most sem Joanne Fluke-ban:)