ADATLAP
Pocahontas
A békés powhatan törzs boldog harmóniában éli életét Észak-Amerika keleti partvidékén. E nép gyermeke Pocahontas, a gyönyörű és kedves indián lány. A gondtalan indiánok mit sem sejtenek még arról, hogy a távoli Anglia ködös vizei felől egy hatalmas, pompás hajó indul fehér emberekkel megrakottan az Újvilág legendás partjai felé. A hajó fedélzetén utazik a fiatal, kalandvágyó John Smith is. Azonban a hajón nemcsak békés szándékú emberek érkeznek az indiánok földjére! Gonosz, kapzsi hatalmak nyújtják ki mohó kezüket Amerika kincsei után… Kaland, barátság, háborúskodás, szerelem szövi át e regény lapjait, mely kíváló kikapcsolódást kínál kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt....
Kovácsné Németh Nóra véleménye:
Gyermekkorom egy kedvenc könyve, amit felnőtt fejjel nem igazán értek. :) Nem egy vidám történet, de arra emlékszem, hogy a fiatal indiánlány szépsége elbűvölt, s az csak emelte a rajongásomat, hogy Pocahontas barátja egy mosómedve (Meeko) volt. A képek, mint minden Walt Disney műnél, nagyon szépek, a történet nem áll hozzám közel, bár még mindig jobban ér véget, mint az eredeti történet.
Nagy kiránduló révén Magyarország mesés tájain kívül nagyon vonz külföld is. Amerika érintetlen tájait nagyon csodálom. Boldog lennék, ha egyszer eljuthatnék Amerikába, s felfedezhetném a mesés vadont, a gyönyörű vízeséseket. Talán Pocahontas alakja mellett ezek a szép tájak is hozzájárultak gyermekkori rajongásomhoz.