ADATLAP
Pokoli éden
Hat évszázada már, hogy a harmadik világháború elpusztította a Föld minden nemzetét. Csak néhány távoli zugban maradtak emberek. Idővel azonban két „birodalom” jön létre. Thuléban – fent, a zord északon – asszonyok uralkodnak. Külső hódítóktól nem kell tartaniuk, így nem rendezkednek be fegyveres védelemre. A férfiak ezért alárendelt szerepet játszanak. Ám egy napon kérlelhetetlen ellenség – a Bádeni Birodalom harcosai – jelennek meg az északi állam békés partjain. Thule asszonyai végül győznek, de a bádeniek legyőzhetetlen flottája ismét felbukkan északon, hogy az „asszonyországot” a maguk jogara alá hajtsa.

Az Amazonkirályfi című mű folytatása....
Pavlényiné Boza Anita véleménye:
A történet röviden: Miután az előző felfedezőhajót zátonyra futtatták, s az ott ragadó embereket a thuleai társadalomba építették, pár év elteltével öt újabb hajó érkezik, tele katonákkal, akik el akarják foglalni a szigetet.

Véleményem: Az első részhez képest nem tudott újat mondani, nekem elég lett volna az első rész, nem volt hiányérzetem. Ez sem rossz, de ugyanaz a téma, kicsit új köntösben. A tájleírások szépek, változatlanul élnék ezen a szigeten, ebben a társadalomban.

5/4